Verkkokaupan perustaminen

Miten perustan verkkokaupan? Se on kyllä harvinaisen yksinkertaista, mutta näillä Vilkkaan neuvoilla teet juuri oikeat asiat oikeaan aikaan, minkä ansiosta saat verkkokaupallesi tehokkaan startin.

Lataa opas
Verkkokauppiaaksi

Verkkokaupan perustamisen vaiheet

Verkkokaupan perustaminen on sekä teknistä rakennustyötä että verkkoliiketoiminnan suunnittelua. Alta löydät askeleet, jotka olemme koonneet sinua varten. Pohtimalla alta löytyviä asioita olet matkalla oikeaan suuntaan verkkokauppiaan urallasi.

Kun olet tutustunut askeleisiin:

Me kuljemme rinnallasi kohti tavoitteitasi ja niiden yli ja tarjoamme asiantuntijuutemme käyttöösi.

Vilkas-nettikaupan-perustaminen

Toimivan verkkokaupan perustamisen vaiheet:  kahdeksan askelta

1. Valitse helppokäyttöinen, moderni ja monipuolinen verkkokauppa-alusta

Verkkokaupan perustamisen yksi ensimmäisistä kysymyksistä on, että mikä on paras verkkokauppa-alusta minun yritykselleni? Nettikaupan perustaminen on helppoa oikean kumppanin kanssa, mutta mitä menestyvän verkkokaupan perustaminen oikein tarkoittaa? Toiselle menestystä mitataan taloudellisilla mittareilla, toiselle se on mukavaa harrastusta ja kokemusten kartuttamista, ja kolmannelle puolestaan loistavan asiakaspalvelun tarjoaminen tuo menestyksen tunteen.

Varmista kuitenkin, että sinulla on käytössäsi mobiililähtöinen verkkokauppa-alusta. Se tarkoittaa, että verkkokauppa toimii moitteetta pienemmässäkin näytössä. Tiesitkö, että suurin osa verkko-ostoksista tehdään nykyään mobiilissa?

vilkas-verkkokauppa-alustan-valitseminen
vilkas-toimittajan-valitseminen

2. Päätä, mitä haluat myydä ja valitse luotettava toimittaja

Verkkokauppiaaksi ryhtyessäsi sinun tulee päättää, mitä haluat myydä verkossa, ja turvata sen saatavuus. Lisäksi sinun tulee tunnistaa, onko tuotteelle tai palvelulle myös kysyntää markkinoilla. Myytävät tuotteet voivat olla periaatteessa mitä vain. Verkkokauppiaat myyvät tuotteitaan aina vaatteista huonekaluihin, soittimiin, auton varaosiin, koulutuksiin – ja kaikkea tältä väliltä! Nykyisin palveluiden myynti verkossa on suosittua. Verkkokaupan avulla voit myydä palvelun lisäksi sitä tukevia tuotteita ja laajentaa näin liiketoimintaasi.

Riippumatta intohimostasi varmista, että toimittajasi on luotettava ja saat tuotteet toimitettua asiakkaallesi mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.

3. Hanki oma domain-nimi kaupallesi

Oma nettikauppa omalla domainilla on kuin kivijalkaliike mainosvaloilla. Domainin hankkiminen siis kannattaa.

Jos sinulla on oma verkko-osoite jo olemassa, sen voi ohjata verkkokauppaasi, kun kauppasi on valmis julkaistavaksi. Jos sinulla ei ole vielä domainia hankittuna, voit tilata domain-palvelun myös Vilkkaalta. Voit käyttää yrityksesi nimeä myös nettikauppasi domainina tai voit valita minkä tahansa domainin, jonka avulla asiakkaasi löytävät sinut mahdollisimman helposti.

Domain on tärkeä, sillä se näkyy kauppasi nettisivun osoitteessa, josta asiakkaasi tunnistavat kauppasi. Se siis toimii, kuten kivijalkakaupan katuosoite.

vilkas-domain-verkkokaupalle
vilkas-kehittyva-verkkokauppa-alusta

4. Valitse verkkokauppa-alusta, joka kasvaa liiketoimintasi mukana

Yrityksellesi räätälöity kokonaisuus, johon rakennetaan liitännät käyttämiisi muihin ohjelmistoihin?

Vai SaaS-pohjainen kokonaisuus, jossa kustannukset pysyvät kurissa kun niitä jakavat kanssasi 2000 tyytyväistä kauppiasta?

Perusta verkkokauppa ilman maksuja ja sitoumuksia 30 päivän ajaksi ja varmista, että se sopii sekä nykyisiin että tuleviin tarpeisiisi. Kokeilu ei sido sinua mihinkään, ja se on sinulle täysin maksuton. Ja mikä parasta, kaikki testikaupassa tekemäsi työ säilyy  ja on valmiina pohjana jatkokehitykselle, kun päätät aktivoida verkkokaupan käyttöösi. Vertaile verkkokauppa-alustoja keskenään, jottei tule ostettua sikaa säkissä. Vilkkaalta saat kansainvälisesti vertailtuna parhaimman verkkokauppa-alustan sekä osaamisen ja palvelut, jotka ovat tukenasi verkkokaupan elinkaaren jokaisessa vaiheessa.

5. Valitse oikeat kumppanit

Hyvä verkkokauppa-alusta on alku, mutta toimivan järjestelmän lisäksi menestykseen vaaditaan kumppaneita mm. logistiikkaan, maksuliikenteeseen, kirjanpitoon ja markkinointiin.

Vilkkaan asiakkaana sinulla on verkkokaupassasi saatavilla valmiit ja ajantasaiset liitynnät kaikkien tärkeimpien kumppanien palveluihin. Projektitoteutuksena rakennettavaan, yksilölliseen verkkokauppaan taas koodaamme integraatiot nykyisten kumppaneidesi ohjelmistoihin.

Vertaile myös kumppaneiden palveluita, niin löydät itsellesi juuri sen oikean tekijän oikeaan tarpeeseen.

vilkas-toimitustavat
vilkas-verkkokaupan-suunnitteleminen

6. Suunnittele huolellisesti

Suunnittele verkkokaupan tuoteryhmittely, sisällöt, markkinointikanavat sekä prosessit asiakaspalveluun, tilausten vastaanottamiseen, toimittamiseen ja tuotepalautuksiin etukäteen. Huolellinen etukäteissuunnittelu nopeuttaa työtä varsinaisessa kaupan rakentamisessa.

Osallistu myös Vilkkaan järjestämiin koulutuksiin ja erittäin suosittuun Parhaat käytänteet verkkokaupan rakentamiseen -ohjeeseen. Asiantuntijamme neuvolla rakennat kauppasi parhaalla mahdollisella tavalla alusta alkaen.

7. Toteuta verkkokauppa

Perusta verkkokauppa, luo tuoteryhmät ja tuotteet, valitse sopiva ulkoasupohja ja viimeistele se omilla kuvilla ja väriteemoilla sekä omalla logollasi.

Jos haluat apua toteutusvaiheessa, meiltä löydät oppaat, koulutukset ja videotutoriaalit. Lisäksi Vilkas tarjoaa kaikille asiakkailleen ilmaisen puhelin- ja sähköpostituen, joiden avulla asiakas ei jää yksin missään vaiheessa.

Vilkas-verkkokaupan-toteuttaminen
vilkas-verkkokaupan-markkinointi

8. Markkinoi ja kehitä verkkokauppaasi

Kauppa on nykyään monikanavaista. Ole esillä siellä, mistä asiakkaasi etsivät sinua. Varmista ainakin, että kauppasi löytyy hakukoneilla, ja ole läsnä sosiaalisessa mediassa. Markkinoi verkkokauppaasi Google Adsin kautta ja muissa suosituissa palveluissa. Seuraa kävijöitäsi Google Analyticsin avulla, jotta huomaat tuottavat markkinointikanavat.

Se on siinä! Ota tilauksia vastaan ja toimita tilatut tuotteet nopeasti asiakkaalle. Muista myös hoitaa asiakaspalvelu huolellisesti. Luo asiakassuhteita ja kehitä niitä pitkäjänteisesti. Kokemukset hyvästä palvelusta leviävät verkossa yllättävän nopeasti. Rohkeasti eteenpäin!

Älä haudo asiaa vaan tartu toimeen