Verkkokaupan perustaminen

Verkkokaupan perustaminen on harvinaisen yksinkertaista. Mutta kun perustat oman verkkokaupan, käytä hetki suunnitteluun. Näillä neuvoilla teet juuri oikeat päätökset oikeaan aikaan, jotta oma nettikauppa saa tehokkaan ja kustannustehokkaan startin.

Lataa pikaoppaamme
Noora_heijastus
Verkkokauppatalkoot

Autamme sinua pystyttämään verkkokaupan - päivässä

Suositut Vilkkaan verkkokauppatalkoot ovat täällä taas!

Kerran kuussa järjestettävässä maksuttomassa tilaisuudessa asiantuntijamme auttavat sinua henkilökohtaisesti perustamaan oman verkkokaupan.

Rakennuspäiville voi osallistua uusi tai kokeneempi verkkokauppias - tartu siis tilaisuuteen ja laitetaan oma nettikauppasi kerralla toimintavalmiiksi.

Kesäetu verkkokaupan perustamiseen

Kokeile 30 päivää ilman maksuja ja sitoumuksia, jonka jälkeen oma verkkokauppa -50% ensimmäisen vuoden ajan

Tutustu tarjoukseen
Ryhdy Verkkokauppiaaksi

Verkkokaupan perustamisen vaiheet

Nettikaupan perustaminen on teknisesti ajateltuna yksinkertaista rakennustyötä.

Ensisijaisesti se on kuitenkin verkkoliiketoiminnan suunnittelua, johon kannattaa käyttää hetki aikaa. Verkkokaupan perustaminen sisältää myös suunnitelman siitä miten hallinnoida verkkokauppaa, jotta verkkokaupan kustannukset pysyvät kurissa.

Me kuljemme rinnallasi kohti tavoitteitasi ja niiden yli. Tarjoamme käyttöösi verkkokauppa-alustan, asiantuntijuutemme sekä 25 vuoden kokemuksen. Olemme koti jo yli 1500 kotimaiselle verkkokaupalle.

Tavoitteellisesta verkkokaupan kehittämisestä kiinnostuneille Vilkas Akatemia tarjoaa eri aihealueista edullisia koulutuksia.
hyvännäköisen-verkkokaupan-perustaminen

1. Valitse monipuolinen ja helppokäyttöinen verkkokauppa-alusta

Verkkokaupan perustamisen yksi ensimmäisistä kysymyksistä on, että mikä on paras verkkokauppa-alusta yritykselleni? Verkkokauppa-alusta on oltava moderni ja mobiililähtöinen, kuten esimerkiksi Vilkas Now. Se tarkoittaa, että verkkokauppa toimii moitteetta pienemmässäkin näytössä. Suurin osa verkko-ostoksista tehdään mobiilisti.

Nettikaupan perustaminen on helppoa oikean kumppanin kanssa, mutta mieti myös mitä menestyvä verkkokauppa tarkoittaa sinulle? Toiselle menestystä mitataan taloudellisilla mittareilla, toiselle se on mukavaa harrastusta ja kokemusten kartuttamista, ja kolmannelle puolestaan menestystä on loistavan asiakaspalvelun tarjoaminen.

Vilkas Now verkkokaupan ulkoasu
Vilkas-verkkokaupassa-myytävät-tuotteet

2. Päätä tavoitteet verkkokaupallesi ja mitä haluat myydä

Verkkokauppiaaksi ryhtyessäsi sinun tulee päättää, mitä haluat myydä verkossa. On eduksi, jos perehdyt myymääsi tuotteeseen ja pyrit luomaan itsellesi luotettavat ja kannattavat ostokanavat. Aito innostus tuotteisiin tai palveluun helpottaa usein myös hinnoittelua.

Myytävän tuotteen - tai palvelun - määrittää:

  • verkkokaupalle asettamasi tavoitteet,
  • tavoittelemasi asiakkaat
  • verkkokaupan toimiala

Pyri tunnistamaan, onko tuotteelle tai palvelulle kysyntää ja varmista, että toimittajasi on luotettava ja saat tuotteet eteenpäin asiakkaallesi mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.

Myytävänä voi olla periaatteessa mitä vain. Verkkokauppiaat myyvät tuotteitaan aina vaatteista huonekaluihin, soittimiin, auton varaosiin, koulutuksiin – ja kaikkea tältä väliltä! Nykyisin myös palveluiden myynti verkossa on suosittua. Myymällä myös palvelua tukevia tuotteita voit laajentaa liiketoimintaasi.

Intohimon lisäksi varmista, että toimittajasi on luotettava ja saat tuotteet eteenpäin asiakkaallesi mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.

3. Hanki oma domain-nimi verkkokaupallesi

Oma nettikauppa omalla domainilla on kuin kivijalkaliike mainosvaloilla. Domainin hankkiminen siis kannattaa.

Jos sinulla on oma verkko-osoite jo olemassa, sen voi ohjata verkkokauppaasi, kun kauppasi on valmis julkaistavaksi. Jos sinulla ei ole vielä domainia hankittuna, voit tilata domain-palvelun Vilkkaalta. Voit käyttää yrityksesi nimeä myös nettikauppasi domainina tai voit valita minkä tahansa domainin, jonka avulla asiakkaasi löytävät sinut mahdollisimman helposti.

Domain verkkokaupalle toimii, kuten kivijalkakaupan katuosoite - se näkyy kauppasi nettisivun osoitteessa, josta asiakkaasi tunnistavat kauppasi.

vilkas-domain-verkkokaupalle
vilkas-kehittyva-verkkokauppa-alusta

4. Valitse verkkokauppa-alusta, joka kasvaa liiketoimintasi mukana

Mieti tarvitsetko räätälöidyn verkkokaupan, johon rakennetaan liityntä ERP-järjestelmään.

Vai haetko ylläpidetyssä ympäristössä toimivaa kokonaisuutta, jonka avulla kustannukset pysyvät kurissa ja kuukausimaksulla saat kaikki tarvittavat toiminnallisuudet verkkoliiketoiminnan pyörittämiseen.

Perusta verkkokauppa ilman maksuja 30 päivän ajaksi ja varmista, että se sopii sekä nykyisiin mutta myös tuleviin tarpeisiisi. Kokeilu ei sido sinua mihinkään. Kaikki testikaupassa tekemäsi työ säilyy ja on valmiina pohjana jatkokehitykselle, kun päätät aktivoida verkkokaupan käyttöösi.

Vertaile verkkokauppa-alustoja keskenään, jottei tule ostettua sikaa säkissä. Vilkkaalta saat kansainvälisesti vertailtuna parhaimman verkkokauppa-alustan sekä osaamisen ja palvelut, jotka ovat tukenasi verkkokaupan elinkaaren jokaisessa vaiheessa.

Miksi perustaa verkkokauppa?

Pienennä yrittämiseen liittyviä riskejä perustamalla verkkokauppa:

Matalat aloituskustannukset
Ajasta ja paikasta riippumatonta liiketoimintaa
Myyntiä lisää - monikanvaisuus tuo kustannustehokkuutta

Opi verkkokaupasta

5. Valitse oikeat kumppanit

Hyvä verkkokauppa-alusta on alku, mutta toimivan järjestelmän lisäksi menestykseen vaaditaan kumppaneita mm. logistiikkaan, maksuliikenteeseen, kirjanpitoon ja markkinointiin.

Vilkkaan asiakkaana sinulla on verkkokaupassasi saatavilla valmiit ja ajantasaiset liitynnät kaikkien tärkeimpien kumppanien palveluihin. Projektitoteutuksena rakennettavaan, yksilölliseen verkkokauppaan taas koodaamme integraatiot nykyisten kumppaneidesi ohjelmistoihin.

Vertaile myös kumppaneiden palveluita, niin löydät itsellesi juuri sen oikean tekijän oikeaan tarpeeseen.

vilkas-toimitustavat
vilkas-verkkokaupan-suunnitteleminen

6. Suunnittele huolellisesti

Suunnittele verkkokaupan tuoteryhmittely, sisällöt, markkinointikanavat sekä prosessit asiakaspalveluun, tilausten vastaanottamiseen, toimittamiseen ja tuotepalautuksiin etukäteen. Huolellinen etukäteissuunnittelu nopeuttaa työtä varsinaisessa kaupan rakentamisessa.

Osallistu myös Vilkkaan järjestämiin koulutuksiin ja erittäin suosittuun Parhaat käytänteet verkkokaupan rakentamiseen -ohjeeseen. Asiantuntijamme neuvolla rakennat kauppasi parhaalla mahdollisella tavalla alusta alkaen.

Lisätuloja?

Voit saada verkkokaupasta sivutuloja tai päätyön.

Verkkokaupan perustaminen tarkoittaa yritystoiminnan aloittamista tai laajentamista verkkomyynnin puolelle.

Me autamme, jotta aikasi vapautuu myynnin tekemiseen.

Opi verkkokauppayrittäjyydestä

7. Toteuta verkkokauppa

Perusta verkkokauppa, luo tuoteryhmät ja tuotteet, valitse sopiva ulkoasupohja ja viimeistele se omilla kuvilla ja väriteemoilla sekä omalla logollasi.

Jos haluat apua toteutusvaiheessa, meiltä löydät oppaat, koulutukset ja videotutoriaalit. Lisäksi Vilkas tarjoaa kaikille asiakkailleen ilmaisen puhelin- ja sähköpostituen, joiden avulla asiakas ei jää yksin missään vaiheessa.

Vilkas-verkkokaupan-toteuttaminen
vilkas-verkkokaupan-markkinointi

8. Verkkokaupan markkinointi on panostamisen arvoista

Kauppa on nykyään monikanavaista. Ole esillä siellä, mistä asiakkaasi etsivät sinua. Varmista ainakin, että kauppasi löytyy hakukoneilla, ja ole läsnä sosiaalisessa mediassa. Markkinoi verkkokauppaasi Google Adsin kautta ja muissa suosituissa palveluissa. Seuraa kävijöitäsi Google Analyticsin avulla, jotta huomaat tuottavat markkinointikanavat.

Se on siinä! Ota tilauksia vastaan ja toimita tilatut tuotteet nopeasti asiakkaalle. Muista myös hoitaa asiakaspalvelu huolellisesti. Luo asiakassuhteita ja kehitä niitä pitkäjänteisesti. Kokemukset hyvästä palvelusta leviävät verkossa yllättävän nopeasti. Rohkeasti eteenpäin!

Älä haudo asiaa kun voit tarttua toimeen