Verkkokaupan perustaminen

Mitä kaikkea tulisikaan ottaa huomioon verkkokauppaa perustettaessa?

Lataa opas

1. Valitse helppokäyttöinen ja monipuolinen verkkokauppa-alusta

Verkkokaupan perustamisen yksi ensimmäisistä kysymyksistä on, että mikä on paras verkkokauppa-alusta minun yritykselleni. Nettikaupan perustaminen on helppoa oikean kumppanin kanssa, mutta mitä menestyvän verkkokaupan perustaminen oikein tarkoittaa? Toiselle menestystä mitataan taloudellisilla mittareilla, toiselle se on mukavaa harrastusta ja kokemusten kartuttamista, ja kolmannelle puolestaan loistavan asiakaspalvelun tarjoaminen tuo menestyksen tunteen.

vilkas_online_esittely
vilkas_at1_myytavat

2. Päätä, mitä haluat myydä ja valitse luotettava toimittaja

Verkkokauppiaaksi ryhtyessäsi sinun tulee päättää, mitä haluat myydä verkossa, ja turvata sen saatavuus. Lisäksi sinun tulee tunnistaa, onko tuotteelle tai palvelulle myös kysyntää markkinoilla. Myytävät tuotteet voivat olla periaatteessa mitä vain. Verkkokauppiaat myyvät tuotteitaan aina vaatteista huonekaluihin, soittimiin, autonvaraosiin, koulutuksiin – ja kaikkea tältä väliltä! Riippumatta intohimostasi varmista, että toimittajasi on luotettava ja saat tuotteet toimitettua asiakkaallesi mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.

3. Hanki oma domain-nimi kaupallesi

Jos sinulla on oma verkko-osoite jo olemassa, sen voi ohjata verkkokauppaasi, kun kauppasi on valmis julkaistavaksi. Jos sinulla ei ole vielä domainia hankittuna, voit tilata domain-palvelun myös Vilkas Groupilta. Voit käyttää yrityksesi nimeä myös nettikauppasi domainina tai voit valita minkä tahansa domainin, jonka avulla asiakkaasi löytävät sinut mahdollisimman helposti.
vilkas_at2_domain-1
vilkas_o2_menestys

4. Valitse verkkokauppa-alusta, joka kasvaa liiketoimintasi mukana

Avaa nettikauppa ilman maksuja ja sitoumuksia 30 päivän ajaksi ja varmista, että se sopii sekä nykyisiin että tuleviin tarpeisiisi. Kokeilu ei sido sinua mihinkään, ja se on sinulle täysin maksuton. Ja mikä parasta, kaikki tekemäsi työ testikaupassa säilyy jatkokehitystä varten, kun päätät aktivoida verkkokaupan käyttöösi. Vertaile verkkokauppa-alustoja keskenään, jottei tule ostettua sikaa säkissä. Vilkkaan palvelut ovat tukenasi verkkokaupan elinkaaren jokaisessa vaiheessa.

5. Valitse oikeat kumppanit

Hyvän verkkokauppajärjestelmän lisäksi menestykseen vaaditaan kumppaneita mm. logistiikkaan, maksuliikenteeseen, kirjanpitoon ja markkinointiin. Vilkkaan asiakkaana sinulla on saatavilla valmiit ja ajantasaiset liitynnät kaikkien tärkeimpien kumppanien palveluihin. Vertaile myös kumppaneiden palveluita, niin löydät itsellesi juuri sen oikean.

vilkas_at4_kumppanit
vilkas_at5_suunnittele

6. Suunnittele huolellisesti

Suunnittele verkkokaupan tuoteryhmittely, sisällöt, markkinointikanavat sekä prosessit asiakaspalveluun, tilausten vastaanottamiseen, toimittamiseen ja tuotepalautuksiin etukäteen. Huolellinen etukäteissuunnittelu nopeuttaa työtä varsinaisessa kaupan rakentamisessa.

Osallistu myös Vilkkaan järjestämiin koulutuksiin ja erittäin suosittuihin Verkkokauppa kuntoon -koulutuspäiviin, joissa pääset rakentamaan kauppaasi Vilkkaan asiantuntijoiden kanssa.

7. Toteuta verkkokauppa

Perusta verkkokauppa, luo tuoteryhmät ja tuotteet, valitse sopiva ulkoasupohja ja viimeistele se omilla kuvilla ja väriteemoilla sekä omalla logollasi.

Jos haluat apua toteutusvaiheessa, meiltä löydät oppaat, koulutukset ja videotutoriaalit. Lisäksi Vilkas tarjoaa kaikille asiakkailleen ilmaisen puhelin- ja sähköpostituen, joiden avulla asiakas ei jää yksin missään vaiheessa.

vilkas_at6_toteuta
vilkas_o6_kauppa

8. Markkinoi ja kehitä verkkokauppaasi

Kauppa on nykyään monikanavaista. Ole esillä siellä, mistä asiakkaasi etsivät sinua. Varmista ainakin, että kauppasi löytyy hakukoneilla, ja ole läsnä sosiaalisessa mediassa. Markkinoi verkkokauppaasi Google Adsin kautta ja muissa suosituissa palveluissa. Seuraa kävijöitäsi Google Analyticsin avulla, jotta huomaat tuottavat markkinointikanavat.

Se on siinä! Ota tilauksia vastaan ja toimita tilatut tuotteet nopeasti asiakkaalle. Muista myös hoitaa asiakaspalvelu huolellisesti. Luo asiakassuhteita ja kehitä niitä pitkäjänteisesti. Kokemukset hyvästä palvelusta leviävät verkossa yllättävän nopeasti. Rohkeasti eteenpäin!

Älä haudo asiaa vaan tartu toimeen

Hinnasto
Ota yhteyttä