Verkkokaupan perustaminen

Verkkokaupan perustaminen on harvinaisen yksinkertaista. Kun perustat oman verkkokaupan, käytä hetki aikaa suunnitteluun. Neuvoillamme teet oikeat päätökset oikeaan aikaan, jotta oma nettikauppa saa kustannustehokkaan startin menestykseen.

Opas: verkkokaupan perustaminen
Verkkokauppiaaksi ryhtyminen

Verkkokaupan perustaminen on yksinkertaista:

  1. Klikkaa "Avaa kauppa" ja anna pyydetyt tiedot sinusta ja yrityksestäsi sekä kaupalle suunnittelemasi nimi. Omalla verkkotunnuksella voit vaihtaa kaupan osoitteessa näkyvän nimen myöhemmin. Näin perustat kauppasi 30 päivän kokeiluvaiheeseen.
  2. Seuraa käyttöönottoavustimen antamia ohjeita etenemisessä. Lisää myytävät tuotteet, tuotekuvat sekä informatiiviset, sanalliset tuotekuvaukset. Nyt olet valmis avaamaan kaupan, jonka jälkeen voit suunnitella, rakentaa ja hioa kauppaasi jatkuvasti.
  3. Aloita myynti markkinoimalla kauppaasi esimerkiksi somessa. Kehitä kauppaasi eteenpäin ja lisää osaamistasi. Muista, että menestyvä verkkokauppa kasvaa, ulkoistaminen kannattaa ja että kenenkään ei tarvitse olla seppä syntyessään - me autamme, jo yli 2000 verkkokaupan kokemuksella.
Kässäpuoti
Suunnittele verkkokaupan perustaminen hyvin

Verkkokaupan perustaminen on edullista ja helppoa rakennustyötä. Käytä kuitenkin hetki digimyynnin suunnitteluun, jotta verkkoliiketoimintasi on kannattavaa ja kestävää alusta asti. Valmiilla verkkokauppapohjalla saat tarkoin mietityt toiminnallisuudet ja niiden jatkuvan ylläpidon, minkä ansiosta verkkokaupan kustannukset pysyvät kurissa myös toimintasi kasvaessa.

 

nettikaupan avaaminen

Verkkokaupan perustamisen vaiheet

Vilkas Now verkkokaupan ulkoasu

1. Valitse monipuolinen ja helppokäyttöinen verkkokauppa-alusta

Verkkokaupan perustamisen yksi ensimmäisistä kysymyksistä on, että mikä on paras verkkokauppa-alusta yritykselleni? Verkkokaupan on oltava moderni ja mobiililähtöinen, kuten esimerkiksi Vilkas Now. Se tarkoittaa, että verkkokauppa toimii moitteetta pienemmässäkin näytössä, sillä suurin osa verkko-ostoksista tehdään mobiilisti. Vilkas Nowsta löydät modernit ja valmiit teemat, jotka ovat suunniteltu myyvälle verkkokaupalle. 

Nettikaupan perustaminen on helppoa oikean kumppanin kanssa, mutta mieti myös mitä menestyvä verkkokauppa tarkoittaa sinulle. Toiselle menestystä mitataan taloudellisilla mittareilla, toiselle se on mukavaa harrastusta ja kokemusten kartuttamista, ja kolmannelle puolestaan menestystä on loistavan asiakaspalvelun tarjoaminen.

2. Päätä tavoitteet verkkokaupallesi ja mitä haluat myydä

Verkkokauppiaaksi ryhtyessäsi sinun tulee päättää, mitä haluat myydä verkossa. Perehdy myymääsi tuotteeseen ja luo itsellesi luotettavat ja kannattavat myyntikanavat. Aito innostus tuotteisiin tai palveluun helpottaa usein myös hinnoittelua ja tuotetekstien kirjoittamista. 

Myytävän tuotteen - tai palvelun - määrittää:

  • verkkokaupalle asettamasi tavoitteet,
  • tavoittelemasi asiakkaat
  • verkkokaupan toimiala

Pyri tunnistamaan, onko tuotteelle tai palvelulle kysyntää ja varmista, että toimittajasi on luotettava ja saat tuotteet eteenpäin asiakkaallesi mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.

Vilkas-verkkokaupassa-myytävät-tuotteet
Vilkas-kokemuksia-vilkkaasta-anne-mattila-taideshop-referenssi

Mitä verkossa voi myydä?

Myytävänä voi olla periaatteessa mitä vain. Verkkokauppiaat myyvät tuotteitaan aina vaatteista huonekaluihin, soittimiin, auton varaosiin, koulutuksiin – ja kaikkea tältä väliltä! Nykyisin myös palveluiden myynti verkossa on suosittua. Myymällä myös palvelua tukevia tuotteita voit laajentaa liiketoimintaasi.

Intohimon lisäksi varmista, että toimittajasi on luotettava ja saat tuotteet eteenpäin asiakkaallesi mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.

3. Hanki oma domain-nimi verkkokaupallesi

Oma nettikauppa omalla domainilla on kuin kivijalkaliike mainosvaloilla. Domainin hankkiminen siis kannattaa.

Jos sinulla on oma verkko-osoite jo olemassa, sen voi ohjata verkkokauppaasi, kun kauppasi on valmis julkaistavaksi. Jos sinulla ei ole vielä domainia hankittuna, voit tilata domain-palvelun Vilkkaalta. Voit käyttää yrityksesi nimeä myös nettikauppasi domainina tai voit valita minkä tahansa domainin, jonka avulla asiakkaasi löytävät sinut mahdollisimman helposti.

Domain verkkokaupalle toimii, kuten kivijalkakaupan katuosoite - se näkyy kauppasi nettisivun osoitteessa, josta asiakkaasi tunnistavat kauppasi.

vilkas-domain-verkkokaupalle
Näyttökuva 2023-9-21 kello 14.04.43-1

4. Valitse verkkokauppa-alusta, joka kasvaa liiketoimintasi mukana

Mieti tarvitsetko räätälöidyn verkkokaupan, johon rakennetaan liityntä ERP-järjestelmään?

Vai haetko ylläpidetyssä ympäristössä toimivaa kokonaisuutta, jonka avulla kustannukset pysyvät kurissa ja kuukausimaksulla saat kaikki tarvittavat toiminnallisuudet verkkoliiketoiminnan pyörittämiseen?

Perusta verkkokauppa ilman maksuja 30 päivän ajaksi ja varmista, että se sopii sekä nykyisiin mutta myös tuleviin tarpeisiisi. Kokeilu ei sido sinua mihinkään. Kaikki testikaupassa tekemäsi työ säilyy ja on valmiina pohjana jatkokehitykselle, kun päätät aktivoida verkkokaupan käyttöösi.

Vertaile verkkokauppa-alustoja keskenään, jottei tule ostettua sikaa säkissä. Vilkkaalta saat kansainvälisesti vertailtuna parhaimman verkkokauppa-alustan sekä osaamisen ja palvelut, jotka ovat tukenasi verkkokaupan elinkaaren jokaisessa vaiheessa.

5. Valitse oikeat kumppanit

Hyvä verkkokauppa-alusta on alku, mutta toimivan järjestelmän lisäksi menestykseen vaaditaan kumppaneita mm. logistiikkaan, maksuliikenteeseen, kirjanpitoon ja markkinointiin.

Vilkkaan asiakkaana sinulla on verkkokaupassasi saatavilla valmiit ja ajantasaiset liitynnät kaikkien tärkeimpien kumppanien palveluihin. Projektitoteutuksena rakennettavaan, yksilölliseen verkkokauppaan taas koodaamme integraatiot nykyisten kumppaneidesi ohjelmistoihin.

Vertaile myös kumppaneiden palveluita, niin löydät itsellesi juuri sen oikean tekijän oikeaan tarpeeseen.

vilkas-toimitustavat
vilkas-verkkokaupan-suunnitteleminen

6. Suunnittele huolellisesti

Suunnittele verkkokaupan tuoteryhmittely, sisällöt, markkinointikanavat sekä prosessit asiakaspalveluun, tilausten vastaanottamiseen, toimittamiseen ja tuotepalautuksiin etukäteen. Huolellinen etukäteissuunnittelu nopeuttaa työtä varsinaisessa kaupan rakentamisessa. Saat verkkokaupasta 

Osallistu myös Vilkkaan järjestämiin koulutuksiin ja erittäin suosittuun Parhaat käytänteet verkkokaupan rakentamiseen -ohjeeseen. Asiantuntijamme neuvolla rakennat kauppasi parhaalla mahdollisella tavalla alusta alkaen.

7. Toteuta verkkokauppa

Perusta verkkokauppa, luo tuoteryhmät ja tuotteet, valitse sopiva, ilmainen, ulkoasupohja ja viimeistele se omilla kuvilla ja väriteemoilla sekä omalla logollasi.

Jos haluat apua toteutusvaiheessa, me tarjoamme oppaat, koulutukset ja videotutoriaalit. Lisäksi Vilkas tarjoaa asiakkailleen puhelin- ja sähköpostituen, joten et jää yksin missään vaiheessa.

Verkkokaupan perustaminen edullisesti tapahtuu valmiin verkkokauppapohjan avulla. SaaS-ratkaisu on näppärä, sillä sitä ylläpidetään ja kehitetään puolestasi. Toiminnallisuudet eivät ole räätälöitävissä eikä siten aiheuta päänvaivaa, ja tarjolla on kaikki ominaisuudet mitä verkkokaupan pyörittämiseen kustannustehokkaasti vaaditaan.

Vilkas_allit_verkkokauppa
vilkas-verkkokaupan-markkinointi-1

8. Verkkokaupan markkinointi on panostus myyntiin

Kauppa on nykyään monikanavaista. Ole esillä siellä, mistä asiakkaasi etsivät sinua. Varmista SEO-strategian avulla, että kauppasi löytyy hakukoneista, ja ole läsnä sosiaalisessa mediassa. Markkinoi verkkokauppaasi Google Adsin kautta ja muissa suosituissa palveluissa. Seuraa kävijöitäsi Google Analyticsin 4 avulla, jotta huomaat tuottavat markkinointikanavat.

Se on siinä! Ota tilauksia vastaan ja toimita tilatut tuotteet nopeasti asiakkaalle. Muista myös hoitaa asiakaspalvelu huolellisesti. Luo asiakassuhteita ja kehitä niitä pitkäjänteisesti. Kokemukset hyvästä palvelusta leviävät verkossa yllättävän nopeasti. Rohkeasti eteenpäin!

Koreus verkkokaupan etusivu
Verkkokaupan siirtäminen

Vaihda verkkokauppasi Vilkkaalle

Vilkkaan verkkokaupat tarjoavat kasvupolun liiketoimintasi jokaiseen vaiheeseen. Helppokäyttöisyyttä valmiilla mallipohjilla tai skaalautuvan liiketoiminnan hallintaan, meillä on aina sopiva, kehittyvä ja pitkäikäinen ratkaisu.

Miksi perustaa verkkokauppa?

Koska se tarjoaa lisätuloja pienentämällä yrittämiseen liittyviä riskejä:

Matalat aloituskustannukset
Ajasta ja paikasta riippumatonta liiketoimintaa
Myyntiä lisää - monikanvaisuus tuo kustannustehokkuutta
Vakauta tulevaisuutesi - hanki lisätuloja 

Opi verkkokaupasta