Verkkokaupan perustaminen

Verkkokaupan perustaminen ei ole vaikeaa, kun valitset oikean verkkokauppa-alustan ja suunnittelet huolellisesti oman verkkokauppasi toimintaa. Se auttaa sinua myymään verkossa kestävästi ja kannattavasti alusta asti. Vilkkaan verkkokauppa-alustat tarjoavat monipuoliset ominaisuudet, jotka tukevat sinua verkkokauppiaaksi ryhtymisessä.

Opas: Verkkokaupan perustaminen
Perusta verkkokauppa

Oman verkkokaupan perustaminen on näin helppoa:

  1. Klikkaa "Avaa kauppa" ja anna pyydetyt tiedot sinusta ja yrityksestäsi sekä kaupalle suunnittelemasi nimi. Omalla verkkotunnuksella voit vaihtaa selaimen osoiterivillä näkyvän nimen myöhemmin. Nyt olet perustanut kauppasi 30 päivän ilmaiseen kokeiluvaiheeseen.

  2. Seuraa nettikaupan antamia ohjeita ja lisää myytävät tuotteet, houkuttelevat tuotekuvat sekä informatiiviset ja mielikuvia luovat tuotekuvaukset. Avaa verkkokauppa asiakkaille ja jatka suunnittelua, rakentamista ja kehittämistä jatkuvasti.

  3. Starttaa myynti markkinoimalla verkkokauppaa esimerkiksi somessa. Kehitä ja lisää osaamistasi verkkokauppiaana. Muista, että menestyvä verkkokauppa vaatii tekemistä, mutta kenenkään ei tarvitse olla seppä syntyessään - meiltä saat kotimaiset verkkokaupan kehittämisen palvelut, joilla olemme auttaneet jo yli 2000 suomalaista verkkokauppaa
Kässäpuoti

Kun aika ei riitä – muista palvelumme oman nettikaupan perustamiseen.

Verkkokaupan rakentaminen – 490 €

Aina ei aika riitä verkkokaupan rakentamiseen, vaikka se onkin helppoa. Anna siis verkkokaupan asiantunijamme rakentaa sinulle myyvä verkkokauppa puolestasi. Pääset nopeasti ensimmäiseen euroon kiinni!

Verkkokaupan designpaketti - 990 €

Verkkokaupan designpaketissa hoidamme verkkokauppasi ulkoasun kuntoon sekä yrityksesi näköiseksi. Saat tyylikkään, käytettävän sekä konversioon ohjaavan verkkokaupan.

Kaupan siirto palveluna (Vilkas Now) – 480 €

Kun haluat siirtyä käyttämään Suomen helppokäyttöisintä verkkokauppapohjaa, Vilkas Nowta. Voimme tehdä siirron puolestasi palveluna. Vanhan verkkokaupan tiedot siirtyvät tällöin sulavasti uuden alustan päälle.

nettikaupan avaaminen

Verkkokaupan perustamisen vaiheet

Nettikaupan perustaminen on edullista ja helppoa. Käytä kuitenkin hetki aikaa verkkokauppa-alustan valintaan ja suunnitteluun, jotta verkkomyyntisi on kannattavaa ja kestävää alusta asti.

Valmiilla verkkokauppapohjalla sinun ei tarvitse miettiä puuttuvia verkkokaupan ominaisuuksia, teknistä osaamistasi tai koodin ylläpitämistä. Et ehkä saa kaikkea, mutta tehokas ja hyvin mietitty valmispaketti pitää verkkokaupan kustannukset kurissa - myös liiketoimintasi laajentuessa.

Vilkas Now

1. Monipuolinen ja helppokäyttöinen verkkokauppa-alusta

Verkkokauppaa perustaessa usein kysytään, että mikä on paras verkkokauppa-alusta yritykselleni? Verkkokaupan on oltava:
  • Moderni ja responsiivinen, sillä suurin osa verkko-ostoksista tehdään mobiilisti.
  • Helppokäyttöinen, sillä se mahdollistaa tehokkaan toiminnan.
  • Ulkoasultaan moderni ja tyylikäs. Sillä on tutkitustikin vaikutus asiakkaisiin.
  • Valmiit ja helpot liitynnät suosittuihin maksu- ja toimitustapoihin sekä muihin tärkeimpiin sovelluksiin

Verkkokauppa-alustojen vertailu on hyväksi, sillä oikean kumppanin löytäminen on tärkeää. Mutta mieti kuitenkin mitä menestyvä verkkokauppa tarkoittaa juuri sinulle. Tavoitteletko mahdollisimman suurta myyntiä, vai haluatko mukavan harrastuksen ja sivutuloja? Kenties sinulle menestystä onkin loistavan asiakaspalvelun tarjoaminen.

2. Päätä tavoitteet verkkokaupallesi ja mitä haluat myydä

Verkkokauppiaaksi ryhtyessäsi sinun tulee päättää, mitä haluat myydä verkossa. Perehdy myymääsi tuotteeseen ja luo itsellesi luotettavat ja kannattavat myyntikanavat. Aito innostus tuotteisiin tai palveluun helpottaa usein myös hinnoittelua ja tuotetekstien kirjoittamista. 

Päättäessäsi myytävät tuotteet, mieti miten se palvelee

  • verkkokaupalle asettamasi tavoitteita
  • Miten luot tarpeen ihanneasiakkaiden keskuudessa
  • Valitsemaasi verkkokaupan toimialaa

Pyri tunnistamaan, onko tuotteelle tai palvelulle kysyntää ja varmista, että toimittajasi on luotettava ja saat tuotteet eteenpäin asiakkaallesi mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.

Exemi, Vilkas verkkokauppa, perusta verkkokauppa, verkkokaupan ulkoasun uudistaminen
PR Handicrafts, Vilkas verkkokauppa, verkkokaupan ulkoasun uudistaminen

Mitä verkossa voi myydä?

Myytävänä voi olla periaatteessa mitä vain. Verkkokauppiaat myyvät tuotteitaan aina vaatteista huonekaluihin, soittimiin, auton varaosiin, koulutuksiin – ja kaikkea tältä väliltä! Nykyisin myös palveluiden myynti verkossa on suosittua. Myymällä myös palvelua tukevia tuotteita voit laajentaa liiketoimintaasi.

Digituotteiden myynti verkossa onnistuu myös, mutta vaatii hieman enemmän.  Käytännössä voit myydä tiedostoja, jotka asiakas voi ladata käyttöönsä joko tilauksen tai maksun jälkeen.

Tutustu alta inspiroiviin verkkokauppoihimme, niin näet miten omannäköisen verkkokaupan voi perustaa myös valmiille verkkokauppapohjalle.

Kokemuksia Vilkkaasta

Vilkkaan verkkokauppaosaamiseen luottavat nämäkin kotimaiset tekijät

Olemme ylpeitä kasvutarinoista, joita Vilkkaan kauppiaat ovat saaneet aikaan. Tutustu ja inspiroidu.

Käsityöverkkokauppoja

Ohjelmistot ja laitteet

Kauneus ja terveys

Ajoneuvot ja osat

Räätälöityjä verkkokauppatoteutuksiamme

3. Hanki oma domain-nimi verkkokaupallesi

Oma nettikauppa omalla domainilla on kuin kivijalkaliike mainosvaloilla. Domainin hankkiminen siis kannattaa.

Jos sinulla on oma verkko-osoite jo olemassa, sen voi ohjata verkkokauppaasi, kun kauppasi on valmis julkaistavaksi. Jos sinulla ei ole vielä domainia hankittuna, voit tilata domain-palvelun Vilkkaalta. Voit käyttää yrityksesi nimeä myös nettikauppasi domainina tai voit valita minkä tahansa domainin, jonka avulla asiakkaasi löytävät sinut mahdollisimman helposti.

Domain verkkokaupalle toimii, kuten kivijalkakaupan katuosoite - se näkyy kauppasi nettisivun osoitteessa, josta asiakkaasi tunnistavat kauppasi.

vilkas-domain-verkkokaupalle
Näyttökuva 2023-9-21 kello 14.04.43-1

4. Valitse verkkokauppa-alusta, joka kasvaa liiketoimintasi mukana

Mieti tarvitsetko räätälöidyn verkkokaupan, johon rakennetaan liityntä ERP-järjestelmään?

Vai haetko ylläpidetyssä ympäristössä toimivaa helppoa verkkokauppaa, jonka avulla kustannukset pysyvät kurissa ja kuukausimaksulla saat kaikki tarvittavat toiminnallisuudet verkkoliiketoiminnan pyörittämiseen?

Perusta verkkokauppa ilman maksuja 30 päivän ajaksi ja varmista, että se sopii sekä nykyisiin mutta myös tuleviin tarpeisiisi. Kokeilu ei sido sinua mihinkään. Kaikki testikaupassa tekemäsi työ säilyy ja on valmiina pohjana jatkokehitykselle, kun päätät aktivoida verkkokaupan käyttöösi.

Vertaile verkkokauppa-alustoja keskenään, jottei tule ostettua sikaa säkissä. Vilkkaalta saat kansainvälisesti vertailtuna parhaimman verkkokauppa-alustan sekä osaamisen ja palvelut, jotka ovat tukenasi verkkokaupan elinkaaren jokaisessa vaiheessa.

5. Valitse oikeat kumppanit

Hyvä verkkokauppa-alusta on alku, mutta toimivan järjestelmän lisäksi menestykseen vaaditaan kumppaneita mm. logistiikkaan, maksuliikenteeseen, kirjanpitoon ja markkinointiin.

Vilkkaan asiakkaana sinulla on verkkokaupassasi saatavilla valmiit ja ajantasaiset liitynnät kaikkien tärkeimpien kumppanien palveluihin. Projektitoteutuksena rakennettavaan, yksilölliseen verkkokauppaan taas koodaamme integraatiot nykyisten kumppaneidesi ohjelmistoihin.

Vertaile myös kumppaneiden palveluita, niin löydät itsellesi juuri sen oikean tekijän oikeaan tarpeeseen.

Vilkas-kumppanit
vilkas-oman-verkkokaupan-suunnitteleminen

6. Suunnittele huolellisesti

Suunnittele verkkokaupan tuoteryhmittely, sisällöt, markkinointikanavat sekä prosessit asiakaspalveluun, tilausten vastaanottamiseen, toimittamiseen ja tuotepalautuksiin etukäteen. Huolellinen etukäteissuunnittelu nopeuttaa työtä varsinaisessa kaupan rakentamisessa. Saat verkkokaupasta 

Osallistu myös Vilkkaan järjestämiin koulutuksiin ja erittäin suosittuun Parhaat käytänteet verkkokaupan rakentamiseen -ohjeeseen. Asiantuntijamme neuvolla rakennat kauppasi parhaalla mahdollisella tavalla alusta alkaen.

7. Toteuta verkkokauppa

Perusta verkkokauppa, luo tuoteryhmät ja tuotteet, valitse sopiva, ilmainen, ulkoasupohja ja viimeistele se omilla kuvilla ja väriteemoilla sekä omalla logollasi.

Jos haluat apua toteutusvaiheessa, me tarjoamme oppaat, koulutukset ja videotutoriaalit. Lisäksi Vilkas tarjoaa asiakkailleen puhelin- ja sähköpostituen, joten et jää yksin missään vaiheessa.

Verkkokaupan perustaminen edullisesti tapahtuu valmiin verkkokauppapohjan avulla. SaaS-ratkaisu on näppärä, sillä sitä ylläpidetään ja kehitetään puolestasi. Toiminnallisuudet eivät ole räätälöitävissä eikä siten aiheuta päänvaivaa, ja tarjolla on kaikki ominaisuudet mitä verkkokaupan pyörittämiseen kustannustehokkaasti vaaditaan.

Vilkas-verkkokaupan-rakentaminen
Vilkas-verkkokaupan-markkinointi

8. Verkkokaupan markkinointi on panostus myyntiin

Kauppa on nykyään monikanavaista. Ole esillä siellä, mistä asiakkaasi etsivät sinua. Varmista SEO-strategian avulla, että kauppasi löytyy hakukoneista, ja ole läsnä sosiaalisessa mediassa. Markkinoi verkkokauppaasi Google Adsin kautta ja muissa suosituissa palveluissa. Seuraa kävijöitäsi Google Analyticsin 4 avulla, jotta huomaat tuottavat markkinointikanavat.

Se on siinä! Ota tilauksia vastaan ja toimita tilatut tuotteet nopeasti asiakkaalle. Muista myös hoitaa asiakaspalvelu huolellisesti. Luo asiakassuhteita ja kehitä niitä pitkäjänteisesti. Kokemukset hyvästä palvelusta leviävät verkossa yllättävän nopeasti. Rohkeasti eteenpäin!

Koreus verkkokaupan etusivu
Verkkokaupan siirtäminen

Vaihda verkkokauppasi Vilkkaalle

Vilkkaan verkkokaupat tarjoavat kasvupolun liiketoimintasi jokaiseen vaiheeseen. Helppokäyttöisyyttä valmiilla mallipohjilla tai skaalautuvan liiketoiminnan hallintaan, meillä on aina sopiva, kehittyvä ja pitkäikäinen ratkaisu.

Vilkas Now: Perusta verkkokauppa helposti – kaiken oleellisen saat tehtyä itse

helposti_hyvannakoista_5_teeman_valinta

1. Valitse verkkokaupallesi sopiva teema

Teemavalikosta löydät laajan valikoiman tyylikkäitä ja valmiiksi mobiilioptimoituja teemoja. Valitse teema brändisi tai toimialasi mukaan!

Tuotteiden_lisääminen

2. Lisää tuotteet

Lisää verkkokauppaasi tuotteet ja variaatiotuotteet. Tiesitkö, että Vilkas Nowssa myös hakukoneoptimointi on yksinkertaista?

teema2

3. Markkinoin verkkokauppaasi

Jotta oma verkkokauppasi menestyy, muistathan myös markkinoida sitä! Vilkas Nowsta löydät laajan valikoiman markkinointisovelluksia.

Miksi perustaa verkkokauppa?

Koska se tarjoaa lisätuloja pienentämällä yrittämiseen liittyviä riskejä:

Matalat aloituskustannukset
Ajasta ja paikasta riippumatonta liiketoimintaa
Myyntiä lisää - monikanvaisuus tuo kustannustehokkuutta
Vakauta tulevaisuutesi - hanki lisätuloja 

Opi verkkokaupasta