Mikä on uusi Google Analytics 4? Näin siirryt uuteen seurantatyökaluun

Verkkokaupan kehityksen kannalta on tärkeää analysoida jatkuvasti kaupan menestystä. Erityisesti käyttäjien ja asiakkaiden liikkeisiin verkkokaupassa kannattaa kiinnittää huomio. Tärkeä osa tässä on käyttäjien käyttäytymisen seuranta ja analysointi. Google Analytics on monelle verkkokauppiaalle tuttu analytiikkatyökalu, joka voi tarjota arvokasta tietoa kaupan kävijöistä ja asiakkaista.

Tässä artikkelissa käydään läpi eroja vanhan Google Universal Analytics -version ja uuden version, Google Analytics 4, välillä. Google on lopettanut vanhan Universal Analyticsin datan keräämisen 1.7.2023. Nyt käytössäsi on vain uusi versio, Google Analytics 4. Varmista kirjoituksestamme, mitä sinun tulee tehdä siirtyäksesi onnistuneesti uuteen Google Analytics 4 -versioon ja turvataksesi seurantasi.

Kirjoitusta on päivitetty ajankohtaisilla tiedoilla elokuussa 2023.

Uusi Google Analytics 4 - viisi tärkeintä parannusta

Siirtyminen uuteen Google Analyticsiin tarjoaa lukuisia etuja ja mahdollistaa käyttäjien toiminnan syvemmän analyysin verkkosivustollasi. Tarkastellaanpa tarkemmin viittä suurinta eroa Google Universal Analyticsin ja Google Analytics 4:n välillä:

  1. Tapahtumapohjainen tiedonkeruu: Google Analytics 4:ssä tiedonkeruu perustuu tapahtumiin (events). Vanhassa versiossa tiedonkeruu perustui kävijöihin. Muutos tapahtumakohtaiseen seurantaan antaa sinulle yksityiskohtaisempaa tietoa käyttäjien toiminnasta verkkosivustollasi. Voit nyt seurata tapahtumia, kuten klikkauksia, rullauksia, videotoistoja ja paljon muuta. Tämä antaa sinulle paremman käsityksen siitä, kuinka käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa verkkosivustosi kanssa.
  2. Paranneltu tietojen mallinnus: Google Analytics 4 käyttää koneoppimista mallintaakseen tietoja ja täyttääkseen aukkoja tiedonkeruussa. Tähän ei vanha Universal Analytics pystynyt, mikä tarkoitti aukkoja analytiikassasi. Uuden version avulla saat kattavamman käsityksen käyttäjien käyttäytymisestä, vaikka joitakin vanhan version tietoja ei kerätäkään. Koneoppiminen auttaa tunnistamaan malleja ja trendejä, jotta saat paremman kuvan seurannasta.
  3. Uusi raportointirakenne: Google Analytics 4 tarjoaa päivitetyn raportointirakenteen, jossa keskitytään tapahtumiin ja toimiin. Saat valmiita raportteja, jotka keskittyvät käyttäjien toimintaan, kuten sitoutumiseen, konversiokäyttäytymiseen ja käyttäjävirtaan. Tämän uuden raportointirakenteen avulla voit löytää nopeasti oleellisia tietoja ja saada käsityksen käyttäjiesi käyttäytymisestä. 
  4. Platform-analyysi: Nykypäivän digitaalisessa maailmassa käyttäjät käyttävät erilaisia ​​alustoja ja laitteita päästäkseen verkkosivustoille. Google Analytics 4 mahdollistaa analytiikan eri alustoilla, kuten verkkosivustoilla, mobiilisovelluksissa ja muilla digitaalisilla alustoilla. Näin voit saada kokonaisvaltaisen kuvan käyttäjien käyttäytymisestä eri kanavissa. Voit esimerkiksi nähdä käyttäjien siirtyvän mobiilisovelluksesta verkkokauppaasi ja päinvastoin.
  5. Yksityisyysominaisuudet: Yksityisyys on tärkeä näkökohta, varsinkin kun on kyse käyttäjätietojen käsittelystä. Google Analytics 4:ssä on oletusarvoisesti integroituja tietosuojatoimintoja. Tämä sisältää automaattisen tietojen poistamisen ja mahdollisuuden tehdä käyttäjätiedot anonyymeiksi. Nämä ominaisuudet auttavat sinua noudattamaan tietosuojamääräyksiä ja saavuttamaan käyttäjien luottamuksen.

analytics

Kuinka siirtyä käyttämään Google Analytics 4 Vilkas Now -verkkokaupalla?

Jotta voit siirtyä uuteen analytiikkapalveluun, sinun tulee varmistaa, että siirto tapahtuu oikein. Huomioithan siis seuraavat vaiheet:

  • Varmista, että verkkosivustosi tai mobiilisovelluksesi ovat yhteensopivia Google Analyticsin uuden version kanssa. Sinun on ehkä tehtävä muutoksia seurantakoodiisi. Tarkista tämä huolellisesti varmistaaksesi, että voit tehdä tarvittavat muutokset.
  • Luo uusi ominaisuus verkkokauppaasi varten Google Analytics 4:ssä. Näin voit kerätä tietoja Google Analytics 4 -ominaisuuksien ja parannetun raportointirakenteen mukaisesti.
  • Jotta voit ottaa seurannan käyttöön Google Analytics 4:llä Vilkas Now -kaupassasi, sinun on luotava uusi Google Analytics 4 -määritystagi ja annettava mittaustunnuksesi. Kun olet luonut Google Analytics 4 -määritystagin, Google Analytics on integroitu kauppaasi Google Tag Managerin kautta. Saat nyt yksityiskohtaisen yleiskatsauksen vierailijoistasi ja heidän käyttäytymisestään. Katso tukiohjeemme Google Analytics 4 -seurannan asentamisesta Vilkas Now -kauppaan täältä. 

 

gtm-yleinen-tagi

Vilkkaan kattava tukimateriaali apunasi

Tukisivuiltamme löydät lisätietoja ja ohjeita Google Analytics 4:n integroimisesta Google Tag Managerin kautta

  • Määritä tapahtumat ja tavoitteet, joita haluat seurata Google Analytics 4:ssä. Asettamalla haluamasi tapahtumat ja tavoitteet voit analysoida yksityiskohtaisesti käyttäjien käyttäytymistä ja seurata verkkosivustosi keskeisiä vuorovaikutuksia.
  • Aloita tietojen seuranta Google Analytics 4:ssä ja analysoi raportit saadaksesi arvokasta tietoa käyttäjiesi käyttäytymisestä. Vertaa tuloksia vanhan version tietoihin havaitaksesi erot ja tunnistaaksesi mahdolliset parannukset.

Lisäksi sinun tulee tutustua Google Analytics 4:n toimintoihin ja mahdollisuuksiin, jotta voit hyödyntää uuden version täyden potentiaalin. Käytä Google Analyticsin resursseja ja ohjeita saadaksesi lisätietoja ja apua siirtymisessäsi.

Järjestämme kauppiaillemme myös henkilökohtaista koulutusta Google Analytics 4 käyttämisestä edulliseen hintaan. Koulutuksessa käymme yhdessä läpi ohjelman peruskäytön ja toiminnallisuudet. Lisäksi saat vinkkejä mitä kannattaa seurata ja mitata. Tutustu Googe Analytics 4 koulutukseen ja ala käyttämään uutta analytiikkaa tehokkaasti

Google Analytics 4:ään vaihtaminen voi tarjota sinulle arvokkaita oivalluksia ja auttaa sinua optimoimaan verkkonäkyvyytesi. Aloita vaihdon suunnittelu ja käyttöönotto tänään, jotta voit hyödyntää parannettuja toimintoja ja kehittynyttä analytiikkaa. Hyödynnä tämä tilaisuus viedäksesi yrityksesi uudelle tasolle ja ymmärtääksesi paremmin käyttäjien käyttäytymistä.

  

Takaisin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Verkkokaupan ulkoasu uusiksi - ulkoasu vain visualisoi brändiä

Verkkokaupan ulkoasua uudistamalla voidaan parantaa verkkokaupan ostoprosessia, käytettävyyttä,...

Vilkkaalle uusi työntekijä hybridirooliin

Kevät on jo pitkällä, ja pihapuiden lisäksi myös Vilkkaan riveihin on saatu uusia sirkuttajia.

Vilkkaan uunituoreet ohjevideot ovat täällä!

Oletko jo löytänyt tiesi Vilkkaan uusien ohjevideoiden pariin? Vilkas julkaisee joka maanantai ...