Sitouta verkkokaupan asiakas laadukkailla tuotekuvilla

Verkkokaupan menestyksen kannalta yksi tärkeimmistä asioista ovat hyvät tuotekuvaukset, sekä laadukkaat tuotekuvat. Rikkaat sisällöt ja laadukkaat tuotekuvat ovat tärkeässä roolissa, kun verkkokaupalle rakennetaan uskollista asiakaskuntaa ja hyvää konversiota.

Tuotekuvissa näkee vielä usein parantamisen varaa. Etenkin itseotetut tuotekuvat voivat olla sotkuisia, tausta on mitä sattuu, valaistus puutteellinen, sommittelu pielessä - tätä listaa voisi jatkaa lähes loputtomiin. Usein tuotekuvissa päästään jo parempaan lopputulokseen, kun tuotekuvan taustat häivytetään ja lisätään varjostuksia.

Tuotekuvien käsittelyyn on toki paljon erilaisia työkaluja ja palveluita, joilla kuvia voi muokata itse. Ne tosin saattavat olla hankalia käyttää ja saattavat maksaakin liikaa. Ehkä suurin kynnys verkkokauppiaalle on kuitenkin jälleen uuden työkalun opettelu. Vilkas Now -verkkokaupan hallinnassa on mahdollista muokata suoraan esimerkiksi kuvan kokoa, johon löydät ohjeet täältä.

Kuvankäsittelyyn on tuotu markkinoille lisäksi liuta palveluita, joiden avulla tuotekuvien ehostaminen onnistuu ilman kuvankäsittelyohjelman hankintaa ja opiskelua.

Yksi mielenkiintoisimmista palveluista on Pixelz, jonka voit ottaa käyttöön Vilkas Now -verkkokauppaan alustan sovelluskaupasta. Verkkokauppias voi ladata kaupan tuotekuvat helposti Pixelziin ja hallinnoida kuvankäsittelyä helposti, ilman että joutuu itse muokkaamaan kuvia. Prosessi menee yksinkertaisesti seuraavalla tavalla:

  1. Lataa oman verkkokaupan tuotekuvat napin painalluksella Pixelziin.
  2. Valitse kuvat, jotka haluat muokata.
  3. Valitse, millaisia muokkauksia haluat tuotekuviin tehdä.
  4. Tilaa ja maksa kuvankäsittely.
  5. Muokatut kuvat toimitetaan sinulle 24 tunnin sisällä, ja kuvat sisältävät tyytyväisyystakuun.
  6. Lataa muokatut tuotekuvat napin painalluksella suoraan verkkokauppaasi.
 
Testasimme palvelua, joka toimi erittäin sujuvasti. Tässä esimerkkinä kuva pikkupoikien Willie-rusetista, joka kävi mutkan Pixelzin palvelussa. Kuvasta on häivytetty tausta, sekä lisätty hieman varjostusta.
 
Ennen: Willie-rusetti ennen kuvan käsittelyä
Nyt: Willie-rusetti kuvankäsittelyn jälkeen

Kumpi kuva näyttää paremmalta? Hintaa tälle yhden kuvan muutokselle tuli 1,85 €. Uskon, että näillä parannetuilla tuotekuvilla ostokokemuksen saa vietyä korkeammalle tasolle, joka saattaa puolestaan parantaa verkkokaupan konversiota.
 
Muita ilmaisia ja helppokäyttöisiä kuvanmuokkauspalveluita ovat esimerkiksi Figma ja Canva.
Takaisin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Kolme tärkeintä vinkkiä verkkokaupan ammattimaiseen ulkoasuun

Ulkoasu ei ole tärkein asia verkkokaupassasi, mutta se on varmasti asia, jonka potentiaalinen...

Näitä 10 käskyä menestyvä verkkokauppias noudattaa

enestyvä verkkokauppa ei synny tuurilla vaan taidolla. Tietoa ja osaamista on tarjolla yllin...

Yhä isommat ostokset tehdään verkossa, joka on nyt avain myös kivijalkaan

”Sohvakauppaankin tullaan vain, jos verkkokauppa jo vakuutti” Verkkokauppa on kasvanut...