Minustako verkkokauppias?

Verkkokauppaa perustaessa sinusta tulee olla myös yrittäjä. Kulje polku kanssamme; 1. yritysidea 2. liikeidea 3. perusta verkkokauppa 4. hanki y-tunnus

Lisätuloja vai päätyö?

Verkkokaupan perustajilla on erilaisia lähtökohtia. Monilla on jo yritystoimintaa, jolloin verkkokaupasta tulee liiketoimintaa täydentävä osa. Toisaalta toiset perustavat verkkokaupan ajatuksella, että sen kautta saa lisätuloa palkkatyön ohessa. Ja tämäkin on todella ok, sillä sivutoimisia verkkokauppiaita on Suomessa paljon.

Idea

Löydä yritysidea miettimällä esimerkiksi:

Osaamistasi

Millaista kaupallistettavaa osaamista sinulla voisi olla?

Tuotteita

Puuttuuko esim. Suomesta tuote, jota voit lähteä myymään verkkokaupalla?

Markkinaa

Oletko todennut, että jollekin tuotteelle olisi markkinassa vielä tilaa tai kysyntää?

Ratkaisua

Oletko arjessa huomannut jonkin ongelman, johon sinulla voisi olla ratkaisu?

Yritysideasta liikeideaksi

Hyvästä yritysideasta kehittyy liikeidea. Hyvä liikeidea eroaa kilpailijoista ja on jollain tapaa omaperäinen, kannattava ja skaalattavissa. Kevyen verkkokaupan perustaminen onkin oiva tapa testata liikeideaasi kustannustehokkaasti. Verkkokaupan avulla saat oman myyntitilan verkkoon, etkä tarvitse välttämättä fyysistä myyntitilaa.

Jos haluat luoda liikeidealle mahdollisimman hyvän pohjan, suosittelemme tekemään kevyen liiketoimintasuunnitelman, jossa on käyty läpi mm. kilpailijat ja markkinan mahdollisuuksia. Monille tuttu SWOT-analyysi toimii myös tässä hyvin.

vilkas-verkkokauppa-henkilokuva

Perusta verkkokauppa nyt, voit rakentaa sitä maksutta 30 pv

Ei sitoumuksia, ei kuluja. Verkkokaupan perustaminen ei ole ikinä ollut näin helppoa!

Avaa verkkokauppa
Vilkas kuvia verkkoon (1)
verkkokaupan elinkaari

Verkkokauppa pienelle tai isolle bisnekselle

Verkkokauppojen ominaisuuksia löytyy verkkokauppiaiden tarpeisiin koko elinkaaren ajalle. Vilkas tarjoaa kasvupolun, jolloin voit vaihtaa verkkoliiketoiminnan kasvaessa isompaan verkkokauppaan. Sinun ei siis tarvitse vaihtaa kasvun tullessa verkkokauppatoimittajaa, vaan voimme yhdessä viedä verkkokaupan kasvuprosessin maaliin.

Pohdittavaksi

Millaisen verkkokaupan tarvitset?

Huomaa, että verkkokauppa voi olla myös tuotekatalogi, jonka avulla voit esitellä asiakkaillesi erilaisia vaihtoehtoja tuotteistasi. Verkkokaupan avulla voi myös pyytää vaikka tarjouspyyntöjä, jos tuotteesi on räätälöitävissä asiakkaan toiveiden mukaan.

Vilkas kuvia verkkoon (3)

Verkkokauppasi tavoitteet

Millaiset tavoitteet verkkokaupalle asetat? Haluatko lisätuloja vai suoraan päätoimisena verkkokauppiaana?

Verkkokauppasi asiakkaat

Ketä asiakkaasi ovat ja mitä he odottavat verkkokaupalta? Kysele asiakkailta, lue keskustelupalstoja ym.

Verkkokauppasi toimiala

Mitä pohjavaatimuksia toimialasi asettaa verkkokaupallesi? Tutki kilpailijoiden toimintaa, hintoja ja palveluita.

yritysmuoto verkkokaupalle

Toiminimi vai kevytyrittäjä?

Voit perustaa testikaupan helposti esimerkiksi osoitteessa www.vilkas.fi, jolloin et vielä heti tarvitse esimerkiksi y-tunnusta ja kaupan nimenkin voit vaihtaa domainin avulla myöhemmin. Mutta verkkokaupan liiketoiminnan aloittamiseksi sinulla pitää olla y-tunnus. 

Toiminimen (yksityinen elinkeinonharjoittaja) perustaminen on helppoa, sen voit tehdä YTJn sivuilla verkkopankkitunnuksilla. Jos kaipaat sparrausapua liiketoiminnan aloittamiseksi, voit olla yhteydessä kotikuntasi kehitysyhtiöön tai Oma Yritys-Suomeen. Voit myös lähteä valmistelemaan yrittäjyyttäsi yritystoiminnan suunnittelupolku-työkalun avulla suomi.fi sivuilta.

Kevytyrittäjänä teet töitä ja laskutat asiakkaitasi laskutuspalvelun kautta. OP Kevytyrittäjänä saat itsellesi y-tunnuksen ja OP hoitaa paperityöt, veroilmoitukset sekä maksut puolestasi. Sinulle jää silloin enemmän aikaa kehittää ja pyörittää verkkokauppaasi. Ole tarkka, kaikissa kevytyrittäjä-palveluissa ei saa y-tunnusta. Verkkokaupan pyörittämistä varten tarvitset sen.

Perustit sitten millaisen verkkokaupan tahansa, sen avulla voit saada itsellesi lisätuloja liiketoimintaasi tai sivutoimisena yritystoimintana palkkasi lisäksi. Tutustu helppoon verkkokauppa-alustaamme ja lähde rohkeasti verkkokaupan maailmaan.

Vilkas verkkokauppa, heti valmis verkkokauppa
yritysmuoto verkkokaupalle

Osakeyhtiö

Osakeyhtiö kannattaa perustaa silloin, jos esimerkiksi:

  • liiketoiminnassasi on mukana lisäksesi yksi tai useampi henkilö
  • palkkaan työntekijöitä tai suunnitelmissa on kansainvälinen liiketoiminta
  • isompi liiketoiminta usein on järkevämpi vaihtoehto myös verotuksellisesti

Voit tutustua tarkemmin yritysmuotoihin esimerkiksi suomi.fi sivuilla.

verkkokaupan hankerahoitus

Verkkokaupan kehittämisen hankerahoitus

Yrityksen perustamisen jälkeen, kun lähdet kehittämään liiketoimintaasi ja erityisesti jotain uutta tai innovatiivista. Muista, että voit hakea hanketukea investointeihin ja kehittämiseen. Erityisesti kansainvälistymistä tuetaan hankerahoituksilla mm. Business Finlandilla sekä ELY-keskuksilla.

vilkas-kannettava

Loistava kotimainen asiakastuki helpottaa arkeasi

Vilkkaan asiantunteva asiakastuki palvelee sinua paikallisesti. Tuttuja tyyppejä on tarvittaessa helppo lähestyä, ja saat vastaukset nopeasti.

Avaa verkkokauppa