Ravintolako ei hyödy verkkokaupasta? Lue tämä ja ota selvää!

Onko sinun ravintolallasi tarvittavat ainekset verkkokaupan perustamiseen?

Omistat ravintolan, mutta pandemia laittoi ovet säppiin. Lähettipalveluita olisi tietysti mahdollista käyttää, mutta korkeat provisiot ja monet välikädet kismittävät. Kuulostaako tutulta? Ei hätää! Ravintoloiden on mahdollista jatkaa toimintaansa pandemia-aikana myös oman verkkokaupan avaamisen kautta.

Lähettipalveluista on toki hyötyä esimerkiksi ravintolan näkyvyyden kannalta, mutta toimittaessasi tilaukset itse säästät provisiomaksuissa pitkän pennin, ja pääset toimimaan ilman välikäsiä. On paljon helpompaa rakentaa esimerkiksi uskollisia asiakassuhteita, kun olet suoraan yhteydessä asiakkaaseen, etkä riippuvainen kolmansista osapuolista.

Tässä blogipostauksessa kerromme, miten ravintolalle saa loihdittua nettikaupan nopeasti ja vaivattomasti. Keittelimme kirjoitusta varten kasaan kuvitteellisen, vegaanisen ravintola La Vaca Satisfechan, josta on mahdollista tilata herkullisen raikasta Tofu limonelloa eli sitruunaista tofupastaa ja ravintolan oman panimon kivennäisvettä. Verkkokauppa on rakennettu Vilkas Now -alustalle.

La Vaca Satisfecha

La Vaca Satisfechan klassikkoannos Tofu Limonello

 
Annokset esille Vilkas Now -verkkokauppaan


Ravintolan annokset on mahdollista tuoda esille Vilkas Now -verkkokauppaan kätevästi eri tuotteina, kuten olemme tehneet myös ravintola La Vaca Satisfechassa.

Mikäli annokseen on mahdollista lisätä muitakin täytteitä, voi ne lisätä tuotteelle tuotevaihtoehtoina. Tofu limonello -annoksessa on mahdollista valita lisätäytteeksi juustoa tai mausteita. Tuotevaihtojen lisääminen onnistuu kaupan hallinnassa, Tuotteet-välilehdellä. Vaihtoehtojen avulla on mahdollista höystää annosta jopa kolmella lisätäytteellä!

 

Tuotevaihtoehdot

Tuotevaihtoehdoilla lisää makua annokseen

 
Ruokavalioiden ja allergioiden huomiointi


Erilaisten ruokavalioiden ja allergioiden huomioiminen Vilkas Now -verkkokaupassa on helppoa. Mikäli samaa annosta saa ravintolassa esimerkiksi gluteenittomana, sen saa esille tavallisen annoksen rinnalle ristiinmyyntitoiminnon avulla. Loimme Tofu limonello -annokselle gluteenittoman version tällä taktiikalla.

 

gluteeniton

Ristiinmyytävät tuotteet tulevat näkyviin tuotteen alapuolelle. Ristiinmyynnillä saa eri annosvaihtoehtojen lisäksi kätevästi esille myös esimerkiksi muita annoksen kanssa soveltuvia tuotteita, kuten esimerkiksi kuvasssa näkyvä, oman panimon kivennäisvesi.

Annoksiin tulisi merkitä selkeästi sekä allergeenit että mille ruokavalioille annos soveltuu. La Vaca Satisfechassa nämä huomiot on korostettu tuotteen nimeen, kuvaan ja kuvaukseen. Kuvauksessa on korostettu tämän lisäksi vielä sitä, että annos on vegaaninen, gluteeniton, ja esille on nostettu myös annoksen allergeenit.


Toimituksella rakennetaan asiakaskokemusta

Ravintolan verkkokaupassa on mahdollista luoda tilauksille erilaisia toimitustapoja, ja toimituksen lisäksi asiakas voi myös noutaa tilauksen. Ruokaa tilatessa asiakas haluaa tavallisesti toimituksen niin pian kuin mahdollista, jonka vuoksi suosittelemme, että mikäli asiakas toivoo välittömän toimituksen sijaan toimitusta tiettyyn aikaan, siitä tulisi mainita tilauksen lisätietokentässä.

Toimituksen voi rajata esimerkiksi tietyille alueille, kuten vaikka kaupunginosiin; alueet tulee lisätä toimitustapoja määritettäessä toimitustavan nimeen. Kuvitteellisen ravintolamme verkkokaupassa toimitus on rajattu Tampereen sisällä Pispalaan, Pyynikille, Kalevaan ja Hervantaan.

 

la vaca satisfechan etusivu(1)

Kaupan etusivulla kannattaa mainita kaikki käytössä olevat toimitustavat, kuten olemme tehneet myös kuvitteellisen ravintolamme nettikaupassa.

Kun toimitus on lähdössä matkaan, voi verkkokaupassa asettaa lähtemään sähköpostin, jossa kerrotaan, että tilaus on toimituksessa. Vilkas Now -alustassa kyseinen sähköpostitapahtuma on nimeltään Tilauksen tila – Toimituksessa, ja sähköpostin otsikon ja sisällön voi kauppias muokata mieleisekseen. Muista tarkistaa ennen toimitusta, että tilaus on Maksettu-tilassa, jotta et toimita maksamattomia tilauksia!

 

sähköposti

 

Asiakaskokemuksen näkökulmasta voi olla viisasta tarjota sähköpostissa myös alennuskuponki seuraavaa tilausta varten. Alennuksen saa asetettua ravintolan verkkokauppaan kuponkikoodina ja se voi olla esimerkiksi euromääräinen alennus, ilmainen toimitus tai prosenttialennus. La Vaca Satisfechan tapauksessa tarjotaan seuraavasta tilauksesta 10 euroa alennusta.

Näin helppoa se on! Nettikauppa taipuu moneksi, eikä vähiten ravintolan myyntikanavaksi. Haluaisitko avata oman Vilkas Now -verkkokauppasi heti tänään? Verkkokaupan pääset avaamaan täältä. Tarjoamme ensimmäiset 30 päivää ilman maksuja ja sitoumuksia!

Takaisin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

NXT - vähittäiskaupan murros

Vilkas oli vieraana verkkokauppiaille järjestetyssä NXT - Vähittäiskaupan murros -seminaarissa...

Verkkoanalytiikan muistilista Black Fridaylle ja Cyber Mondaylle

Vaikka musta perjantai ja kybermaanantai (engl. Black Friday ja Cyber Monday) ovatkin hyvin...

Luotatko mainokseen vai suositteluun?

Kun olet harkitsemassa jonkin tuotteen ostamista, josta markkinoilla on tarjolla erilaisia...