Yhdistä Vilkas-verkkokauppa ja WordPress-sivustosi

WordPress-sisällönhallintajärjestelmä on saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa. Tämän takia voimme ylpeänä esitelllä että Vilkas-verkkokauppiaat voivat nyt hyödyntää WordPress-lisäosaa, jolla on yksinkertaista yhdistää olemassa olevan verkkokauppan tuotesisältö WordPress- sivuihin! Wordpress-sivustoa voi myös käyttää täysin omana verkkokaupan käyttörajapintana, samalla kun Vilkkaan taustahallinta hoitaa verkkokaupan ylläpitotoimet.

Vilkas tuo WordPressin ulottuvillesi

Käytännössä heti kun liitännäinen on WordPressin taustahallinnassa asennettu ja yhdistetty verkkokauppaan, on tuotteiden liittäminen WordPress-sivuille mahdollista. Valitut tuotteet tulevat sivuille näkyviin samalla tavalla kuin Vilkas-verkkokaupassa. Tuotteen valitsemisen jälkeen sen tiedot avautuvat asiakkaan selaimessa ponnahdusikkunana, josta asiakas voi lisätä tuotteen ostoskoriin ja lopulta siirtyä ostamaan. Lopullinen ostotapahtuma aukeaa erilliseen ponnahdusikkunaan, ja osto tapahtuu verkkokaupan asettamilla toimitus- ja maksutavoilla.

Eri tapoja hyödyntää ePagesin Wordpress-sovellusta

Yhdistämällä verkkokauppasi Wordpress-julkaisujärjestelmään, voit luoda Wordpress-sivua hyödyntäen täysin uuden käyttörajapinnan verkkokauppaasi. 

Esimerkki 1:

Oletetaan uusi hieno tuoteperhe valikoimassa, jolle on ostettu sopiva verkko-osoite, ja haluat nyt luoda sille myyvän laskeutumissivun markkinointikampanjasta. Sähköpostiviestistäsi asiakkaat ohjataan uudelle WordPress-sivustolle, joka keskittyy nimenomaan myymään tätä yhtä tuoteperhettä. Verkkokaupan tuotteet voi helposti upottaa asiakkaiden ostettavaksi suoraan WordPress-sivustolle. Kaikki ostoprosessiin tarvittava ostomekaniikka hoidetaan verkkokauppasi taustahallinnan tukemana, eikä asiakkaiden tarvitse pomppia sivulta toiselle tehdäkseen ostonsa.

Esimerkki 2: 


WordPress blogissa on helppoa ostaa tuotteita! Keskellä blogi-kirjoitusta asiakkailla on mahdollisuus klikata ja ostaa tuotteita siirtymättä toiselle sivustolle tehdäkseen ostoksen loppuun.
WordPress-sivuston ei myöskään tarvi olla edes oma! Bloggaajat voivat upottaa verkkokaupan tuotteita blogeihinsa: kumppanin tarvitsee vain yhdistää verkkokauppa WordPress-sivuunsa, jonka jälkeen tuotteidesi upottaminen artikkeleihin onnistuu muutamalla klikkauksella.

Samaa ominaisuutta voi käyttää myös täysin markkinointitarkoitukseen, eli voit esimerkiksi pyytää WordPress-sivuston ylläpitäjää upottamaan tuotteitasi etusivun sivupalkkiin, josta sivuston lukijat voivat tehdä verkkokauppaostoksia.

Entä asennus?

Tässä lisäosan pika-asennusoppas:Kun Vilkas-verkkokauppasi on rakennettu vastaanottamaan tilauksia, ja sinulla on Wordpress-sivusto asennettuna, olet valmis yhdistämään ne.

ePages-liitännäisen löydät WordPress-alustan lisäosahakemistosta. Lisäosan nimi on “ePages Online Shop”. Onnistuneen asennuksen jälkeen lisäosa pitää vielä konfiguroida. Vasemmasta sivupaneelista löydät uuden kohdan “Online Shop”, klikkaa sitä, ja liitä pyydettyyn kenttään kauppasi API-osoite. API-osoitteen löydät verkkokauppasi taustahallinnasta klikkaamalla yläpalkin kohdasta Ohje, ja kopioimalla “Sovellusliittymän URL” -osoitteen. Tämän jälkeen alustat alkavat kommunikoimaan keskenään.

Seuraavaksi sinun tulee vielä liittää halutut tuotteet Wordpress-sivulle. Otetaan esimerkiksi blogi-kirjoitus: avaa artikkelin editointinäkymä, valitse tekstikentästä kohta mihin tuotteita haluat upottaa. Tekstikentän yläpuolella on uusi painike “Add Shop”. Klikkaa painiketta, ja valitse tuotekategoria jonka haluat kirjoitukseen liittää. Tässä kohtaa kannattaa vielä käydä sivupalkin asetukset läpi, joista saa muun muassa hakutoiminnon päälle ja pois. Klikkaa ok, tallenna kirjoitus, ja tarkastele tehtyjä muutoksia. Nyt artikkeliisi on ilmestynyt valitsemasi tuotteet, ja lukijat voivat niitä ostaa.

Tarkemmat ohjeet löydät ePagsin tekemästä asennusohjeesta (vain englanniksi). 

Kun olet saanut tarvittavat rakennuspalikat kasaan (Vilkas-kauppa & Wordpress-alusta), vie vain minuutteja tehdä julkaisualustastasi myyvä kauppapaikka tuotteillesi! 
Takaisin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Google Shopping rantautui myös Suomeen. Oletko valmis?

Yksi verkkokauppiaan tärkeimmistä tavoitteista on luoda kaupalle tunnettuutta ja hankkia tuotteille...

Verkkokaupan markkinointi ei ole helppoa

Vilkas -blogin kaikkien aikojen luetuin kirjoitus on otsikolla "Verkkokaupan perustaminen ei ole...

Hyvä asiakaslähtöinen sisältö verkkokaupassa

Hyvällä ja kattavalla sisällöllä on suora positiivinen vaikutus hakukonenäkyvyyteen ja...