Ovelia hakee tapahtumista buustia verkkokaupan myyntiin

Ovelia

Ovelian verkkokaupan toiminta on ollut muutoksen tuulissa 2022 vuoden syksyllä. Kahden henkilön toiminta muuttui yhden verkkokauppiaan toiminnaksi.  Verkkokaupan pääartikkelin eli laadukkaiden heijastintuotteiden kuumin sesonki oli juuri alkamassa, mutta nykyinen kauppias ei tästä hätkähtänyt.

Tein meidän yrityksessä aiemmin ihan muita juttuja. Siksi yritin ensin nakittaa syyskuun alussa verkkokaupan pyörittämistä muille, mutta onneksi en onnistunut. Yllätyin, miten se olikin helppoa. Olen aivan innostunut tästä uudesta maailmasta. Ei ole ollut mitään ongelmaa, kun esimerkiksi tilaukset tulevat verkkokauppaan, siitä ostoprosessi etenee sujuvasti. Toiminnot verkkokaupassa ovat todella selkeät, esimerkiksi toimituksien osalta, kuvailee Maija Onnela iloisena.

Ovelia valitsi aikanaan Vilkkaan verkkokaupan suositteluiden perusteella. Vilkkaan pitämät koulutukset eri kaupungeissa antoivat hyvän lähdön verkkokauppiaalle.

Kaipasimme tukea ja halusimme oppia tekemään itse. Kursseilla sai kysyttyä nopeasti, kun pienyrittäjä joutuu tekemään niin paljon kaikkea muutakin. Asia etenee, kun aika tekemiselle on varattu. Onneksi oli valmis verkkokaupan pohja johon tehdä, se helpotti niin paljon, muistelee Onnela.

Ovelia verkkokauppa, Vilkas asiakastarina

Ovelialla ei ole kivijalkamyymälää, vaan ainoastaan verkkokauppa. Tämän vuoksi Onnelan seuraava panostus onkin kehittää verkkokaupan lisäksi myös sen näkyvyyttä. 

Syksyllä oli hirveä määrä kaikkea uutta, joten ensin pitää saada paketti kasaan. Haluan saada asiakaspolusta ja verkkokaupasta mahdollisimman toimivan, kehittämispotentiaalia on vielä paljon. Onneksi heijastimet ovat helppo tuote verkkokauppaan, ne kun menevät suoraan kotiin pikkupakettina, pohtii Onnela.

Tapahtumissa verkkokauppias tapaa asiakkaita ja markkinoi verkkokauppaa

Ovelia-tuotteet valmistuvat Pirkanmaalla Nokian Nahkatuotteen ompelimossa Nokialla sekä Onnela Designin työhuoneella Tampereella. Ovelialla on myös Avainlippu- ja Design from Finland -merkit. Ompelimon tuotteiden kanssa kierretään kuitenkin ympäri Suomea messuilla ja käsityötapahtumissa. Nämä tapahtumat ovat oiva lisä verkkokaupan myynnille.

Joitain jälleenmyyjiä meillä on ja tapahtumissakin käydään. Seuraavaksi tulossa on loppuvuoden perinteiset joulutapahtumat, joissa näkee ihmisiä ja se on ihanaa, mutta suurin osa vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa tapahtuu verkon kautta, kuvailee Onnela.

ovelia-heijastin-maija

Onnela näkee, että erilaiset tapahtumat ovat myynnin lisäksi verkkokaupan markkinointitapahtumia. Nyt suunnitelmissa on jakaa messuasiakkaille jotain, joka ohjaa messukohtaamisen jälkeen verkkokauppaan. 

Tämän vuoden Seinäjoen käsityömessuille testailin jälkimarkkinointia niin, että tein tuotteisiin tarran, josta ohjattiin verkkokauppaan koodilla. Koodin takaa löytyi pieni alennus, jolla sai messujen jälkeen ostaa uudelleen, kertoo Onnela.

Verkkokaupan asiakaslistat hyötykäyttöön uutiskirjetyökalulla

Verkkokaupan ostojen yhteydessä asiakkailta kertyy sähköpostiosoitteita ja kun takana on vuosien toiminta, listaa kertyy mukavasti. Onnelan mielestä näppärästi käytettävä Vilkas Now verkkokauppa palveluineen helpottaa työmäärää. Kun pohjatyö tehdään mahdollisimman hyväksi mm. automaatioiden avulla, pienellä vaivalla saa enemmän.

Otan seuraavaksi Creamailerin uutiskirjepalvelun käyttöön ja peilaan mm. somepäivitysten sisältöjä tulevaan uutiskirjeeseen. Suurin osa asiakkaista tulee nyt Facebookin ja Instagramin kautta, mutta ilman uutiskirjettä en tavoita heitä uudelleen niin helposti. Vaikka seuraajia on tuhansia, ei päivityksillä tavoiteta kuin murto-osa näistä, Onnela kuvailee uutiskirjeen hyötyjä.

Verkkokauppa avaa mahdollisuuksia kaikenlaiseen toimintaan, oli tarve sitten tuoda monikanavaisuutta myyntiin tai nostaa verkkokauppa päämyyntikanavaksi. Onnela rohkaiseekin muitakin lähtemään verkkokaupan maailmaan.

Verkkokaupan pyörittäminen on todella helppoa. Vilkas verkkokaupasta on ollut helppoa löytää kaikenlaiset toiminnallisuudet, esim. toimituskulut pois tietyksi ajaksi. Jos osaa käyttää tietokonetta ja sähköpostia, niin osaa käyttää verkkokauppaakin.

Tutustu Vilkas Now verkkokaupan helppokäyttöisyyteen itse ja lähde verkkokauppamaailmaan mukaan, tuhansien kotimaisten verkkokauppiaiden joukkoon.

Lue lisää button