Verkkokaupan sisällön tuottaminen - etusivun ratkaiseva rooli

Verkkokaupan menestys ei riipu vain tuotevalikoimasta tai vankasta tekniikasta. Kilpailun ollessa kasvavaa - osana verkkokaupan sisällöntuotantoa - tulee luoda myös vastustamaton ensivaikutelma. Sen tekee verkkokaupan etusivu, joka myös useimmiten kerää eniten liikennettä. Tsekkaa vaikka seurantatilastosi.

Verkkokaupan etusivulla käy eniten vierailijoita, koska se luo sekä ensivaikutelman että toimii navigointikeskuksena, joka ohjaa käyttäjät verkkokauppasi eri osioihin. Lisäksi etusivulla on merkittävä vaikutus näkyvyyteen ja asiakashankintaan, sillä hakukoneet priorisoivat etusivua laskeutumispaikkana. Etusivu myös esittelee brändisi ja korostaa verkkokauppasi sisältöä.

Etusivu on digitaalisen kauppapaikkasi sisäänkäynti

Kuvittele verkkokauppasi etusivu fyysisen myymälän pääsisäänkäynniksi. Se on ensimmäinen silmäys, jonka asiakkaasi saavat tarjonnastasi, brändistäsi ja lupaamastasi kokonaisvaltaisesta kokemuksesta. Aivan kuten kivijalkamyymälässä panostaisit huomiota herättäviin esillepanoihin ja kutsuviin opasteisiin, tulisi etusivusi suunnitella huolellisesti, jotta se houkuttaa ja johdattaa kävijät syvemmälle verkkokauppaasi. Myöhemmässä vaiheessa etusivusi on myös se, mikä sitouttaa kävijät verkkokauppaasi. 

Etusivu ei ole merkityksellinen vain uusille asiakkaillesi, vaan sillä on tärkeä, sitouttava rooli myös nykyisille, palaaville asiakkaillesi. Vaihtuvat etusivun nostot kertovat palaaville asiakkaillesi, että kaupassasi on jälleen jotain herkullista ostettavaa. 

Verkkokaupan etusivulla on valtaa joko houkutella tai karkottaa potentiaalisia asiakkaita. Se on digitaalinen kädenpuristus, joka joko sinetöi sopimuksen tai kehottaa painamaan "takaisin"-painiketta. Verkkokauppaosaajana tämän merkityksen ymmärtäminen voi olla avaimesi myynnin kasvattamiseksi.

Verkkokaupan etusivun optimoinnin ansat

Etusivun optimointi on tasapainoilua informatiivisuuden, käytettävyyden ja hakukoneoptimoinnin kanssa. Vältä seuraavia virheitä, jotka voivat tehdä ponnistelusi turhiksi:

 1. Tiedon ylikuormitus:
  Sotkuinen etusivu hämmentää kävijät ja saa heidät juoksemaan kohti uloskäyntiä. Vältä pommittamasta käyttäjiä jokaisella tuotteella, alennuksella tai ilmoituksella, joka sinulla on. Sen sijaan kuratoi tiivis valikoima, joka korostaa parhaita ja olennaisimpia tuotteita, palveluita tai tarjouksiasi.

 2. Selkeän rakenteen puute:
  Aivan kuten fyysinen kauppa järjestää tuotteet strategisesti, etusivusi tarvitsee selkeän hierarkian. Suunnittele rakenne etukäteen ja ohjaa kävijöiden huomiota visuaalisilla vihjeillä, kuten esillä olevien tuotteiden suuremmilla kuvilla, kehotepainikkeiden (Call to Actions, CTA) strategisella sijoittelulla ja keskeisten elementtien hienovaraisilla värikontrasteilla.

 3. Yleinen sisältö:
  Kaikkea kaikille -lähestymistapa toimii harvoin. Räätälöi etusivusi sisältö kuten koko kauppasi: kohderyhmäsi mieltymysten ja kipupisteiden mukaan. Mukaansatempaavat otsikot, samaistuttavat kuvat ja vakuuttava teksti voivat tehdä ihmeitä. Myös hakukoneille osoitetaan nimenomaan tekstein, että verkkokauppaasi kannattaa priorisoida hakutuloksissa. Varmista siis nyt heti, että etusivullasi on verkkokauppasi nimi kirjoitettuna, ei siis pelkästään kuvana tai logona.

 4. Latausaikojen laiminlyönti: 
  Käyttäjät päättävät silmänräpäyksessä, onko etusivusi odottamisen arvoinen. Hitaat latausajat ajavat kävijät pois nopeammin kuin sanot "bounce rate". Pakkaa kuvat, minimoi skriptit ja varmista, että verkkokauppatoimittajasi panostaa tekniseen sujuvuuteen, jotta etusivusi pysyy nopeana.

Wiilaamo Vilkas verkkokauppa

Vilkkaan asiakas Wiilaamo kasvatti myyntiä 40% vuodessa strategisen lähestymistavan ansiosta

 

Millainen on vakuuttava etusivu? Asiantuntijan lähestymistapa

Verkkokaupan ylläpitäjän perimmäinen tavoite ei ole vain tuottaa sivulatauksia, vaan muuntaa katselukerrat konkreettiseksi myynniksi. Tavoite voi olla helpompi saavuttaa ottamalla huomioon nämä asiantuntjiavinkkimme houkuttelevan etusivun laatimiseen:

 1. Ymmärrä yleisösi:
  Tunne kohdeyleisösi läpikotaisin. Mitkä ovat heidän tarpeensa, toiveensa ja kipupisteensä? Räätälöi etusivusi niin henkilökohtaiselle tasolle kuin mahdollista.

 2. Kerro tarinaa kuvilla:
  Kuvat puhuvat enemmän kuin sanat. Käytä korkealaatuisia kuvia, jotka kertovat tarinaa brändistäsi ja tuotteistasi. Esittele lifestyle-kuvia, joiden avulla asiakkaat voivat kuvitella, miten tuotteesi sopivat heidän elämäänsä.

 3. Strategiset kehotteet:
  Sijoita strategisia CTA-kehotteita koko etusivulle. Ne voivat olla painikkeita, joiden avulla asiakas voi tutustua tuotekategorioihin, rekisteröityä uutiskirjeen tilaajaksi tai hyödyntää rajoitetun ajan tarjouksia. Tee kehotteista erottuvia, mutta älä anna niiden ottaa valtaa. 

 4. Rajoitetun ajan tarjoukset:
  Tarjouksista puheen ollen, hyödynnä niukkuutta ja kiireellisyyttä toiminnan edistämiseksi. Rajoitetun ajan alennukset tai eksklusiiviset tuotepaketit voivat luoda FOMO-tunnetta (Fear of Missing Out), joka saa aikaan konversioita.

 5. Käyttäjäystävällinen navigointi:
  Hämmentynyt kävijä on menetetty asiakas. Varmista, että etusivullasi navigointi on intuitiivista. Sellaista, joka ohjaa käyttäjät saumattomasti haluamiinsa kohteisiin.

 6. Sosiaalinen vaikuttaminen:
  Arvostelut, suosittelut ja käyttäjien luoma sisältö rakentavat luottamusta. Esittele etusivullasi testimoniaaleja, eli katkelmia positiivisesta palautteesta. Palautteet voivat pienentää asiakkaan oston tiellä olevia epäilyksiä ja luovat uskottavuutta.

Verkkokaupan etusivu rakentaa konversioita

Verkkokauppiaalle kaupan etusivu on paikka, jossa on valtavasti potentiaalia. Se on ovi, jonka kautta potentiaaliset asiakkaat astuvat maailmaasi. Sinun velvollisuutesi on varmistaa, että sisäänkäynti ei ole vain avoinna vaan myös vastustamattoman kutsuva.

Älä huku massaan, vaan räätälöi verkkokaupan etusivu yleisösi mukaan ja ota huomioon heidän mieltymyksensä ja tarpeensa. Parhaassa tapauksessa voit rakentaa visuaalisen mestariteoksen, joka kertoo kiehtovan tarinan brändistäsi ja tuotteistasi. Pidä mielessä strategiset kehotteet,mobiilioptimointi ja käyttäjäystävällinen navigointi, joilla voit ohjata kävijöitä kohti konversioita.

Omaksu myös jatkuvan parantamisen mielentila. Digitaalinen kaupankäynti on herkkää reagointia ja etusivusi pitäisi kehittyä vastaavasti. Analysoi ja mukauta, jotta etusivusi pysyy konversioita tuottavana paikkana ja verkkokauppasi menestyksen kulmakivenä. Usein kehittämiseen, kuten hakukoneoptimointiin, kannattaa ottaa mukaan asiantunteva kumppani. Sijoitus tulee kyllä takaisin moninkertaisena myyntinä.

Vilkas-verkkokaupan-asiantuntija

 

Yllä kuvattu on verkkoliiketoiminnan strategista kehittämistä. Me olemme asiantuntijoita - anna meidän auttaa.

Tutustu meihin

 

 

Takaisin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Tekoäly verkkokaupassa: Kuinka tekoäly voi auttaa verkkokauppiasta?

Tekoäly voi auttaa verkkokauppaa tarjoamalla asiakaskokemuksen parantamista chat- ja äänibotin...

Vilkas Verkkoapteekki mukana Apteekkari -tapahtumassa 2022 - tule jutuille

Vilkas on kehittänyt apteekkien verkkokauppoja jo yli 20 vuotta. Kehitystyötä on tehty Vilkas...

Valmistaudu tehokkaasti joulumyyntiin – viime hetken vinkit

Joulun lähestyessä verkkokauppiaiden on aika aloittaa valmistautuminen sesongin kiireisimpään...