Asiantuntijaesittely: markkinointipäällikkö Sari Peltomaa

Helmikuussa Vilkkaan työyhteisöön saatiin jälleen vahvistusta, kun Sari Peltomaa aloitti Vilkkaan markkinoinnin tiimissä. Haastattelimme tuoretta työkaveriamme uuden tehtävän tiimoilta.

Hei Sari, hauska tutustua! Kertoisitko meille, kuka olet?

Olen Sari, minua inspiroi monipuoliset markkinoinnin ja viestinnän tehtävät. Nautin, kun on tapahtumaa ja toisaalta välillä saa keskittyä koneella töiden hoitamiseen. Tapani viedä markkinointia eteenpäin on hyvin yhteistyövoittoista. Mielestäni markkinointi kuuluu kaikille ja jokaiselle löytyy tapa tehdä sitä ja viedä yrityksen viestiä eteenpäin, oli sitten asiakaspalvelussa, tukitoimissa, koodaajana tai markkinoinnissa töissä.

Vilkas Verkkokauppa Sari Peltomaa markkinointi asiantuntija

Asun perheeni kanssa sopivankokoisessa maalaiskaupungissa Pirkanmaalla, Parkanossa. Sieltä on mukava tehdä etätöitä ja käydä toimistolla Tampereella keskimäärin kahdesti viikossa. Harrastukseni on olla lätkämutsi, joka on tainnut tulla tässä parin kuukauden työssäolon aikana selväksi kaikille :D

Mitä työtehtäväsi pitävät sisällään?

Olen mukana Vilkkaan neljän hengen markkinointitiimissä, jossa käydään läpi yhdessä isompia linjoja, tehdään suunnitelmat ja tilannekatsaukset. Teemme yhdessä esimerkiksi Vilkkaan brändiin liittyviä asioita sekä kampanjasuunnitelmia. Olemme jakaneet vastuualueita osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Osalleni ovat tulleet erityisesti sisältömarkkinoinnin tehtävät sekä tapahtumien ja tilaisuuksien organisointi. Teen mielelläni töitä myös erilaisten verkostojen kanssa, joten pääsin mukaan myös kumppanuuksien maailmaan yhdessä Nooran kanssa. 

Miksi hait Vilkkaalle?

Vilkas etsi markkinointiinsa mm. sisältöjen ja kampanjoiden tekijää. Työnkuva kuulosti erittäin monipuoliselta ja tutkittuani Vilkasta yrityksenä, se vakuutti minut liiketoiminnallaan ja pitkällä oman alansa kokemuksella.

Mikä asia on yllättänyt sinut työskennellessäsi Vilkkaalla?

On ihana olla mukana työyhteisössä, jossa tuntee, miten ihmisten hyvinvoinnista ja viihtyvyydestä pidetään huolta. Se on ollut läsnä alusta saakka. Työnkuvan ulkopuolella erityisesti nautin kahdesti viikossa pidettävistä personal trainerin vetämistä treenivuoroista Poltteella. Muuten jäisi helposti ruuhkavuosien aikana salilla käymättä, nyt sekin on mahdollista.

Kaikki työhyvinvointia ja viihtyisyyttä lisäävät toimet sitouttavat ja lisäävät työnimua sekä motivaatiota. Tämä on niin upeaa, että nämä asiat nähdään aidosti tärkeänä, sillä niiden eteen tehdään myös töitä.

Ai niin, ja kyllä Teneriffan etätyöviikon mahdollisuuskin yllätti.

Mitkä ovat sinulle mielenkiintoisimpia työtehtäviä, joissa olet saanut olla mukana?

Minulle luontaista on kuunnella ja auttaa ihmisiä yritystoiminnassaan. Tämä nousee varmasti taustastani yritysneuvojana yksityisellä ja julkisella puolella. Tässäkin työssä olen päässyt kirjoittamaan asiakastarinoita, joissa yhdistyy mielestäni loistavia toisiaan tukevia elementtejä. Haastatellessa voin kuunnella ja kysellä asiakkaan kokemuksia ja ajatuksia Vilkkaan toiminnasta ja palveluista. Näissä keskusteluissa monesti nousee esille ns. sivutuotteena arvokkaita kehitysideoita toimintaamme. Asiakastarinat voivat siis parhaimmillaan hyödyttää molempia osapuolia niin myynnillisesti, liiketoiminnallisesti kuin näkyvyydenkin kautta.

Miten aiempi työkokemuksesi tukee työtäsi Vilkkaalla?

Olen saanut olla mukana hyvin monenlaisessa markkinoinnin projektissa ja ympyröissä. Minulla on kokemusta ihan käytännön suunnittelusta ja siitä suoraan toteuttamisesta. Mutta myös isomman markkinoinnin kokonaisuuden suunnittelusta yhteistyössä monien eri tahojen kanssa. Alunperin pääsin mukaan markkinoinnin maailmaan paikallislehden ja kirjapainon kautta, sitten oli kierros kansainvälisen teollisuusyrityksen markkinoinnin kautta aina kaupunkimarkkinointiin ja siitä yksittäisen yrityksen markkinoinnin pohjatyön hoitamisesta toteutukseen saakka. Nyt pääsen keskittymään yhden yrityksen markkinoinnin kehittämiseen ja toteuttamiseen, ripauksella palvelumuotoilua eli yhteiskehittämistä.

Miltä uusi työ ja uudet työkaverit ovat vaikuttaneet?

No aivan huipulta! Teinkin LinkedIniin jo postauksen, jossa oli hehkutusvaroitus. Koen, että olen päässyt mukaan huippujengiin ja vain taivas on meidän rajana.

Takaisin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Pudotuspeli meneillään, kotimaisista verkkokauppiaista hävisi 25%

Verkkokaupan euromääräinen kasvu jatkuu, kertoo uunituore verkkokauppaindeksi. Indeksiä täydentävä...

Vilkkaan mimmit koodaa - Jaana, Taika ja Pieta

Hyvää ja tasa-arvoista naistenpäivää - ihan kaikille! Vilkkaan naisilla on selkeä näkemys naisten...

Asiantuntijaesittely: markkinointipäällikkö Linnea Orimus

Helmikuussa Vilkkaan työyhteisöön saatiin jälleen vahvistusta, kun Linnea Orimus aloitti Vilkkaan...