TET-harjoitteluviikko Vilkkaalla - Näkemyksiä harjoittelusta

Viikko Vilkkaalla TET-harjoittelussa oli intensiivinen ja opettavainen kokemus. Tehtäviini kuului monipuolisesti vastuuta, kuten englannin ja suomen kääntämistä, palavereihin osallistumista ja jopa viikottaiset jumppatuokiot, jotka piristivät työpäiviä.

Kielitaito koetuksella: Englannin ja suomen kääntäminen

Vilkas toimii kansainvälisillä markkinoilla, mikä teki englannin ja suomen kääntämisestä keskeisen taidon. Tämä oli mielenkiintoinen haaste, sillä kielitaidon lisäksi tarvittiin syvällistä ymmärrystä yrityksen tuotteista ja palveluista. Käännöstyöt opettivat minulle tarkkuutta ja huolellisuutta sekä sen, kuinka tärkeää on säilyttää viestin merkitys käännöksessä.

Palaverit: Yhteistyön ytimessä

Toinen merkittävä osa harjoittelua oli osallistuminen erilaisiin palavereihin. Verkkokauppojen toimittaminen vaatii tiivistä yhteistyötä eri tiimien kesken, ja palaverit olivat keskeinen väline tämän yhteistyön koordinoinnissa. Sain mahdollisuuden kuunnella ja oppia yrityksen asiantuntijoilta, miten projektit etenivät, ja osallistuminen antoi minulle arvokasta näkemystä liiketoiminnan päätöksentekoprosesseista.

Hyvinvointi on tärkeää - Jumppatauko

Yrityksen ilmapiiri oli avoin ja kannustava, ja tämä näkyi myös jumppatuokioissa. Tiistaisin ja torstaisin kokoonnuimme yhdessä liikkumaan. Tämä oli loistava tapa paeta hetkeksi työn kiireitä, ja se auttoi parantamaan työtehoa ja -vireyttä. Jumppatuokiot osoittivat, kuinka yritys arvostaa työntekijöidensä hyvinvointia ja yhteishenkeä.

Yhteenveto: Arvokas kokemus

TET-harjoitteluni Vilkkaalla oli erinomainen mahdollisuus oppia ja kasvaa ammatillisesti. Se avasi silmäni liike-elämän monipuolisuudelle ja antoi minulle käytännön kokemusta käännöstyöstä, projektinhallinnasta ja tiimityöskentelystä. Lisäksi se opetti, että työn ja hyvinvoinnin tasapaino on olennaista tuottavuuden kannalta.

Tämä viikko oli vain alkusoitto uralleni, mutta se vahvisti intoani jatkaa opiskelua ja hakea lisää käytännön kokemusta vastaavista työtehtävistä. Verkkokauppojen maailma on monimutkainen ja jatkuvasti muuttuva, mutta harjoittelu tässä yrityksessä avasi oven mielenkiintoiseen ja dynaamiseen alaan. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja odotan innolla tulevia haasteita ja oppimismahdollisuuksia.

Tiitus Vaitniemi, TET-harjoittelija (teksti ChatGPT-avusteisena)

Takaisin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Näin voit parantaa verkkokauppasi näkyvyyttä Amazonin hakualgoritmissä

Monille verkossa toimiville yrityksille, ja varsinkin verkkokaupoille, riittää valmiiden kolmannen...

Hallitse verkkokaupan tuotteita ja tuoteryhmiä helposti

Tuotteiden ja tuoteryhmien hallinta on helppoa Vilkas Now -verkkokaupassa. Laadukas tuotetieto ja...

Luotatko mainokseen vai suositteluun?

Kun olet harkitsemassa jonkin tuotteen ostamista, josta markkinoilla on tarjolla erilaisia...