Verkkokauppiaan tarina: Yliopiston verkkoapteekki

Yliopiston verkkoapteekki perustettiin vuonna 2008 Suomen ensimmäisten verkkoapteekkien joukossa. Vuonna 2018 se juhlikin jo kymmenvuotista taivaltaan ja haluaa jatkossakin olla edelläkävijä verkkoapteekin kehittämisessä. 

Yliopiston verkkoapteekki on täyden palvelun apteekki verkossa, joka toimittaa asiakkailleen myös sekä itsehoito- että reseptilääkkeitä. Lisäksi valikoimaan kuuluu monipuolisesti kosmetiikan ja hyvinvoinnin tuotteita. Yliopiston verkkoapteekin tuotto käytetään tutkimukseen ja koulutukseen, joten tätä kautta jokainen ostos tekee hyvää myös yhteiskunnallemme. 

Yhteinen varasto samassa rakennuksessa toimivan kivijalka-apteekin kanssa mahdollistaa tuhansien tuotteiden saatavuuden heti varastosta. Verkkoapteekkiin tulleet tilaukset keräillään tilausvahvistusten mukaisesti ja ennen pakkaamista tilauksen sisältö tarkistetaan koneellisesti. Näin vältetään virheet toimitusten sisällöissä. Lääkkeitä sisältävät tilaukset myös tarkistetaan aina erikseen farmaseutin toimesta.

Tuotteet pakataan aaltopahvilaatikoihin ja ekologiseen paperiin, jonka asiakas voi itse kierrättää. Kaikki muovimateriaali on tuotteiden pakkaamisessa jätetty pois ekologisista syistä. 

Verkkoapteekkeja velvoittavat samat säännöt kuin kivijalkaliikkeitä, mutta toisin kuin kivijalassa, verkkoapteekissa asiointi onnistuu missä ja milloin vain. Näin varmistetaan myös asutuskeskusten ulkopuolella asuvien lääkelogistiikka ja lääkehuoltoon liittyvät  palvelut. 

Turvallinen ostaminen on verkkoapteekissa ensiarvoisen tärkeää. Reseptilääkkeiden tilauksissa asiakkaiden henkilöllisyys varmennetaan verkkopankkitunnuksilla tapahtuvalla vahvalla sähköisellä tunnistautumisella. Tunnistautumisen jälkeen farmaseuttii käy asiakkaan kanssa läpi reseptilääkkeen käyttöön ja toimitukseen liityvät asiat puhelimitse.

Katso Yliopiston verkkoapteekin tarina kokonaisuudessaan alla olevasta videosta.