Verkkokauppiaan tarina: Eero Aarnio

Suomalaisen muotoilun ehdoton kulmarauta, muotoilija ja professori h.c. Eero Aarnio (s. 1932) on yksi vaikuttavimmista modernin kalustemuotoilun toimijoista. Vuosina 1954-1957 Aarnio opiskeli Taideteollisessa oppilaitoksessa Helsingissä, jonka jälkeen hän perusti oman teolliseen muotoiluun ja sisustussuunnitteluun keskittyneen toimistonsa vuonna 1962.

Aarnio tunnetaan erityisesti 1960-luvulla suunnittelemistaan futuristisista tuoleista, jotka Aarnio muotoili lasikuidusta. Erityisesti Pallotuoli on herättänyt huomiota myös kansainvälisesti. Myös Tuplakupla-valaisinsarja ja hauskanväriset absraktit muoviset koirat ovat ikonisia esimerkkejä Aarnion ajattomasta designista.

Aarnion tuotteet ovat tunnettuja designtietoisten kuluttajien olohuoneiden lisäksi myös elokuvista, muotikuvauksista ja musiikkivideoista. Aarnion töitä on nähtävillä pysyvissä näyttelyissä esimerkiksi Museum of Modern Artissa New Yorkissa ja Victoria and Albert Museumissa Lontoossa. Lue lisää täältä.

Kun Eero Aarniolta kysytään, mitä tietokonetta hän käyttää suunnitteluun, vastaa hän tietokoneen löytyvän korvien välistä ja lyijykynän toimivan tulostimena.


Katso koko tarina täältä:

 

 

Eero Aarnion verkkokaupan design puhuu samaa muotokieltä esittelemiensä esineiden kanssa. Tyylikkäät tuotteet ansaitsevat tyylikkään verkkokaupan, joka onkin ollut olemassa jo yli 10 vuoden ajan!

Eero Aarnion verkkokauppaa pääset tutkimaan täällä!