Millainen on myyvä verkkokaupan bannerimainos?

Bannerimainokset ovat tehokas tapa herättää huomiota ja houkutella asiakkaita verkkosivustollesi. Hyvin suunniteltu bannerimainos voi merkittävästi parantaa konversioita ja edistää brändisi tunnettuutta. Mutta minkälainen on hyvä verkkokaupan bannerimainos? Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia vinkkejä ja ohjeita myyvän bannerimainoksen luomiseen.

Verkkokaupan_Banneriesimerkki_kevätalennus

Myyvän bannerimainoksen elementit

1.  Selkeä ja ytimekäs viesti

Bannerimainoksen viestin tulee olla lyhyt ja ytimekäs. On hyvä käyttää houkuttelevia ja informatiivisia sanoja, jotka herättävät kiinnostuksen nopeasti. Hyvä esimerkki voisi olla: "Kevätalennus! Kaikki tuotteet -20 %." Tähän banneritekstiin on tuotu kaikki oleellinen tieto tiiviisti esille: Kampanjan luonne, mitä tuotteita kampanja koskee sekä kuinka suuri alennus kampanjan tuotteissa/tuoteryhmässä on. Lisäksi, myyvään banneriin on myös hyvä nostaa esille alennuksen voimassaoloaika – esim. viimeinen voimassaoleva päivämäärä tai "Voimassa vain viikonlopun ajan", jolloin saadaan aktivoitua asiakkaita kiireentunnulla.

2. Vahva kutsuva toimintakehotus (eli CTA) - mitä haluat asiakkaan tekevän?

Jokaisessa bannerimainoksessa tulisi olla selkeä CTA (Call to Action). Tämä on ohje, joka kertoo käyttäjälle, mitä hänen pitäisi tehdä seuraavaksi, esimerkiksi "Osta nyt", "Lue lisää" tai "Rekisteröidy tänään". CTA:n tulee erottua visuaalisesti ja olla helppo löytää. Polku mainoksen klikkaamisen jälkeen tulee myös miettiä tarkkaan ja testata sen toimivuus. Onko tuote tai palvelu esimerkiksi helposti ostettavissa mainoksen ohjaamalla sivulla? Voit linkata bannerissa suoraan tuoteryhmälle, jota alennus koskee, tai luoda kokonaan uuden tuoteryhmän kampanjalle, jos kampanja koskee vain valittuja tuotteita.

3. Visuaalinen vetovoima

Mainoksissa tulee käyttää korkealaatuisia kuvia ja grafiikkaa, jotka ovat relevantteja mainokselle. Värien ja muotojen tulisi kiinnittää huomio, mutta samalla tukea mainoksen viestiä. Huomiota tulee kiinnittää, että banneri ei ole liian sekava; yksinkertaisuus ja selkeys ovat avainasemassa.

4. Brändin yhtenäisyys

Bannerimainoksen tulisi heijastaa yrityksen brändiä. Bannerimainoksessa tulee käyttää yrityksen värejä, logoa, elementtejä ja fontteja varmistaakseen, että mainos tunnistetaan osaksi brändiä. Tämä luo yhtenäisen kokemuksen ja vahvistaa brändin tunnettuutta sekä luotettavuutta.

 

Verkkokaupan_banneriesimerkki_kesäale

Vinkkimme bannerimainoksen tavoitteen saavuttamiseksi

1. Kohdentaminen

Bannerimainos kannattaa kohdentaa tietylle yleisölle. Bannerimainos, joka on suunnattu tietylle demografiselle ryhmälle tai käyttäytymiseen perustuen, on todennäköisesti tehokkaampi. Tämän mahdollistaa, kun ymmärrämme verkkokauppasi dataa ja analytiikkaa. Näin tiedämme, ketkä ovat potentiaalisimmat asiakkaasi.

2. Testaus ja optimointi

A/B-testauksella voi testata erilaisia versioita bannerimainoksista nähdäkseen, mikä toimii parhaiten. Voi testata esimerkiksi eri viestejä, värejä ja CTA:ita. Suosittelemme käyttämään analytiikkaa seurantaan, miten hyvin mainokset suoriutuvat, ja optimoi ne saadun datan perusteella. Onhan sinulla jo GA4 kunnossa? Jos ei ole, me autamme sinua. Esimerkiksi GA4-analytiikan avulla on mahdollista selvittää, kuinka moni on klikannut banneriasi, ja kuinka moni bannerin klikanneista on päätynyt tekemään tilauksen. Datan avulla voit siis selvittää, minkälaiset bannerit purevat parhaiten juuri sinun asiakkaisiisi.

3. Relevanssi ja ajoitus

Bannerimainoksen tulisi olla ajankohtainen ja relevantti, sillä kampanjoiden ja alennusten ajankohta on tärkeää. Voit ajoittaa bannerimainokset esim. sesonkien mukaan. Bannerimainosta julkaistaessa tulee varmistaa, että mainos näkyy oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa tavoittaakseen maksimaalisen määrän potentiaalisia asiakkaita.

3-2

 

Myyvä banneri on kaupallinen ja asiakkaillesi relevantti

Myyvä bannerimainos on yhdistelmä houkuttelevaa visuaalista suunnittelua, selkeää viestiä ja vahvaa CTA:ta. Se kohdistetaan tarkasti oikealle yleisölle ja optimoidaan jatkuvasti suorituskyvyn parantamiseksi. Muista aina pitää brändin yhtenäisyys ja visuaalinen vetovoima keskiössä, ja käytä testauksia ja analytiikkaa parantaaksesi mainoksen tehokkuutta.

Bannerimainoksen suunnittelu on sekä taidetta että tiedettä – panosta siihen, ja näet tuloksia!

Takaisin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Asiantuntijaesittely: markkinointipäällikkö Linnea Orimus

Helmikuussa Vilkkaan työyhteisöön saatiin jälleen vahvistusta, kun Linnea Orimus aloitti Vilkkaan...

Kolme tärkeintä vinkkiä verkkokaupan ammattimaiseen ulkoasuun

Ulkoasu ei ole tärkein asia verkkokaupassasi, mutta se on varmasti asia, jonka potentiaalinen...

Verkkokaupan ulkoasu uusiksi - ulkoasu vain visualisoi brändiä

Verkkokaupan ulkoasua uudistamalla voidaan parantaa verkkokaupan ostoprosessia, käytettävyyttä,...