Ajankohtaista tietoa Vilkkaan tietoturvasta

rob-king-au6er7yg9cy-unsplash

Viimeaikaisten tapahtumien vuoksi monet ovat ymmärrettävästi huolissaan tietoturva-asioista ja omien arkaluonteisten henkilötietojensa turvallisuudesta. Vilkkaan asiakkaiden ei onneksi tarvitse olla huolissaan, sillä Vilkkaan kauppiaiden ja heidän asiakkaittensa tietojen turvallisuudesta on huolehdittu seuraavilla tavoilla:

  • Noudatamme Vilkkaalla tiukasti tietoturvapolitiikkaa, sitä täydentäviä prosesseja sekä tietoturvallisuusohjeita. Politiikka sitoo kaikkia Vilkkaan työntekijöitä ja palveluiden toimittamisen kannalta olennaisia kumppaneita.
  • Tietoturvaa ja siihen liittyviä prosesseja koulutetaan uusille ja kerrataan vanhoille työntekijöille säännöllisesti.
  • Verkkokauppoja ja niihin liittyviä järjestelmiä päivitetään jatkuvasti.
  • Tuotantoympäristön tietoturva toteutetaan IDP/IDS laitteistolla, palvelunestohyökkäyksen estopalvelulla, reitittimen pääsylistasuojauksella sekä kuormanjako- ja palomuuri-palvelulla, jotka pohjautuvat Vilkas Group Oy:n valitsemaan ja hyväksymään teknologiaan.
  • Pääsylistoihin ja palomuuriin asetetaan tietosuoja vähimpien oikeuksien periaatteen mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että tietojärjestelmän käyttöoikeudet on rajattu suppeimpiin mahdollisiin oikeuksiin, joilla käyttäjä tai prosessi kykenee suoriutumaan sille määrätystä tehtävästä.
  • Vilkas Group Oy vastaa palvelun toiminnasta, operoinnista, muutoksista ja ylläpitotoimenpiteistä laitteistojen ja ohjelmistojen osalta.
  • Pääsy teknisiin ylläpitotoimintoihin on estetty julkisesta verkosta ja niihin on käyttöoikeus vain nimetyillä Vilkas Group Oy:n henkilöillä.
  • Tietoturvaloukkaukset ja väärinkäytökset lokitetaan ja tietoturvan toteutumista valvotaan asiaankuuluvilla tavoilla.

Muista myös nämä tärkeät seikat!

Haluamme kuitenkin muistuttaa, että kaikkien tulisi myös itse huolehtia tietyistä tietoturvallisuusseikosta. Tässä Kyberturvallisuuskeskuksen laatima lista siitä, miten pidät henkilötietosi turvassa kotona ja vapaa-ajalla:

Salasanat
Jotta salasana olisi turvallinen, sen tulee olla tarpeeksi mutkikas ja pitkä, eikä samaa salasanaa saa käyttää muissa palveluissa. Kybertuvallisuuskeskus suosittaa, että jokainen ottaisi käyttöönsä salasanojen hallintaohjelman, sillä riittävän turvalliset salasanat eri palveluissa ovat monimutkaisuutensa vuoksi hankalia, ellei jopa mahdottomia muistaa ulkoa.

Klikkaile harkiten
Internet on pullollaan liitetiedostoja, jotka voivat sisältää haittaohjelmia. Näitä tiedostoja jaetaan esimerkiksi sähköpostitse, sosiaalisessa mediassa ja internetsivustoilla. Sähköpostin liitetiedostot voivat sisältää haittaohjelmia tai haitallisia linkkejä. Haittaohjelmia ja haitallisia linkkejä levitetään myös tekstiviestillä. Jos linkki vaikuttaa vähänkin epäilyttävältä, älä klikkaa sitä.

Vältä huijaukset
Kukaan vastuullinen henkilö, yritys tai viranomainen ei pyydä sinulta arkaluonteisia henkilötietoja, kuten pankkitunnuksia, puhelimitse tai sähköpostilla. Ole siis varma, että luotat kysyjään ennen kuin luovutat henkilötietojasi eteenpäin.

Käytä kaksi- tai monivaiheista tunnistautumista
Kyberturvallisuuskeskus muistuttaa, että suojataksesi sähköpostisi ja sosiaalisen median tilisi kannattaa ottaa käyttöön kaksi- tai monivaiheinen tunnustus. Tällä tavalla tilien varastamisesta tulee moninkertaisesti vaikeampaa.

Muista varmuuskopiot
Varmuuskopioi tärkeät tiedostosi, kuvasi ja videosi esimerkiksi ulkoiselle kovalevylle ja säilytä sitä turvallisessa paikassa. Tällä tavalla tiedostoistasi on olemassa kopio siltä varalta, että alkuperäisille käy jotakin.

Ilmoita havainnoistasi
Ota heti yhteyttä internetpalveluntarjoajaasi, jos laitteesi alkaa käyttäytyä kummallisesti, olet klikannut omituista linkkiä tai antanut henkilökohtaisia tietojasi palveluun, jonka luotettavuutta alat myöhemmin epäillä. Mitä nopeammin palveluntarjoajasi saa tiedon tapahtuneesta, sitä paremmin vahinkoja saadaan rajattua tai estettyä.

Mikäli sinulla on kysyttävää Vilkkaan tietoturva-asioihin liittyen, voit ottaa yhteyttä Vilkkaan tukeen.

 
Takaisin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Mikä on uusi Google Analytics 4? Näin siirryt uuteen seurantatyökaluun

Verkkokaupan kehityksen kannalta on tärkeää analysoida jatkuvasti kaupan menestystä. Erityisesti...

Black Friday ja Cyber Monday lähestyvät – tuetaan kotimaista yrittäjää!

Kalenterin lehdet putoilevat ja päivä päivältä on pimeämpää. Vaikka luonto käpertyy hiljalleen...

Verkkokaupan data - hyödynnä raportteja suoraan konepellin alta

Tiedon kerääminen verkkokaupasta on aiheena ajankohtainen ja ansaitseekin saamansa huomion....