Äitienpäivä 2022: Huomioi tämä kun tilaat kukkia ja taimia lahjaksi verkosta

Puutarhaunelmia verkosta - kasvien myynti onnistuu myös verkkokaupassa

Sen todistaa Mustila Puutarha, joka on maineikas suomalainen puutarhayritys. Mustilan juuret ulottuvat 1930-luvulle asti. Mari Tigersted on kolmen lapsen äiti ja puutarhayrittäjä.

"Sukumme on tehnyt puutarhaunelmia todeksi lähes sadan vuoden ajan. Meillä on kyky löytää tuotteita, joita asiakkaamme eivät tienneet haluavansa. Myös Suomen olosuhteisiin soveltuvat taimet ovat erityisosaamistamme Mustilassa."

Mustilan myymalaKuvassa Mustila Puutarhan kaunis myymälä

Mustilan myymälän lisäksi liiketoimintaa on nykyään myös verkossa, mustilanpuutarha.fi. 

“Varastointi, pakkaaminen ja toimitusketju on todella tärkeitä asioita huomioitavaksi, kun myydään eläviä tuotteita, eli tässä tapauksessa taimia verkossa. Lähetysten ajoitus ja sopivat pakkausmateriaalit on mietittävä huolella”, Mari kertoo puutarhatuotteiden tuomisesta verkkoympäristöön. 

Vilkkaan verkkokauppa-alustoissa ovat tärkeimpien logistiikkatoimijoiden palvelut, kuten Matkahuolto, Posti ja Pakettikauppa, valmiiksi integroituna ja kauppiaan on mahdollista tarjota monipuoliset toimitustavat asiakkailleen. “Etenkin kesäkuumalla on tärkeää, että asiakas joko noutaa paketin heti tai hyödyntää sen toimituksessa kotiinkuljetusta”, ohjaa Mari kauppiaiden lisäksi myös verkkokaupassa asioivia.

Mustila Puutarhassa äitienpäivän aikaan lahjakortti on suosittu tuote. Vilkkaan verkkokauppa-alusta mahdollistaa etenkin kuponkien ja alennuskampanjoiden luonnin vaivattomasti. 

“Vilkas on lähellä ja päivittäinen tuki on puhelinsoiton tai sähköpostin päässä. Vilkkaalle pienempikin asiakas on tärkeä ja yhteistyö toimii monella eri osa-alueella” kuvaa Mari kokemuksia Vilkkaasta, jonka asiakkaana Mustila Puutarha on ollut myös pitkään, jo seitsemän vuotta.

Puutarhaverkkokaupasta saa toiseksi parhaat äitienpäivälahjat

“Lämmin halaus ja mahdollisuus juhlia yhdessä on varmasti paras lahja tänä vuonna” pohtii Mari.

“Uskon, että tänä äitienpäivänä yhä useampi uskaltaa juhlia yhdessä perheen ja isovanhempien kanssa. Se ei ole trendi, mutta asia joka varmasti leimaa tämän vuoden äitienpäivää. Kukkakimput ovat taatusti suosittuja ja lahjoja vaihdetaan kuten aiempinakin vuosina.”

Mustilasta saa ihanat muistamiset äidille. “Valikoimastamme suosituimpia äitienpäivälahjoja ovat lahjakortit, kirsikkapuut, magnoliat, ruukkuruusut ja -hortensiat sekä kesäkukat yleisesti. Itse suosittelen lämpimästi kaikkia monivuotisia puutarhakasveja. Niistä on iloa vuosiksi eteenpäin ja niiden kasvua on mukava ihastella ja nähdä ajan kulku. Muun muassa kirsikka ja Magnolia kukkivat ihanasti juuri äitienpäivän aikaan, muistuttaen lahjasta aina uudestaan. Syötävien kasvien osalta voi sitten nauttia vielä herkullisesta sadosta.”

Mustilan neljä puutarhuriaKuvassa Mustila puutarhurit

Ajoissa liikenteeseen, mutta viimetinkakin on mahdollistettu

Vilkas Now on responsiivinen verkkokauppa-alusta, eli se on suunniteltu mobiilikäyttäjän näkökulmasta. Tämä takaa sujuvan asiakaskokemuksen mobiiliselaajille. Lahjaideoita vilkuillaan netistä nimittäin aina tilaisuuden tullen ja tilauksia tehdään usein kiireellä.

Verkkokauppatilauksen kanssa olisi syytä olla ajoissa liikenteessä. “Meiltä lähetetään lahja myös suoraan lahjansaajalle, jos ei itse pääse sitä viemään. Teemme myös pyydettäessä kauniit paketit ja tervehdyksen mukaan”, kertoo Mari ja muistuttelee seuraamaan myös saapumisilmoituksen tuloa ja noutamaan taimen pikaisesti kotiin.

Mari vinkkaa vielä lahjan antajaa: “Ruukkuruusujen osalta kannattaa valita se, jossa kukat ovat vielä nupullaan ja nuppuja on paljon. Lehdet saavat olla syvän vihreät ja terhakat. Valitsen itse aina sellaisen kukan, josta tiedän äitini tai anoppini pitävän. Saajan maku ratkaisee.” 

Myös hoitoon on omat niksinsä: “Kastele ruukkuruusua aluslautasen kautta. Vesi saa olla  haaleaa. Älä päästä ruusua kuivahtamaan. Nypi kuihtuneet kukat ja lehdet pois. Ruukkuruusun voi istuttaa puutarhaan ja ainakin Etelä-Suomessa ne talvehtivat verrattain hyvin.”

Äitienpäivätervehdys Mustilasta ja alekoodi

Lopuksi Mari lähettää ihanat äitienpäivätoivotukset kaikille äideille, isoäideille, bonusäideille ja äitihahmoille. Mustilan puutarha toivottaa lahjan etsijät lämpimästi tervetulleiksi ostoksille. 

Koodilla ÄITIENPÄIVÄ22 saat 10% alennusta Mustila Puutarhan verkkokaupan valikoimasta aikavälillä 22.4. - 8.5.2022.

Takaisin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Kuluttajansuojalaki: maksutapojen esittämisjärjestys verkkokaupassa

1.10.2023 voimaan astuvat muutokset kuluttajansuojalainsäädännössä koskevat maksutapojen...

Black Friday tulee jälleen: Näillä vinkeillä hiot verkkokaupan kuntoon

Päivät kylmenevät ja illat pimenevät. Vaikka syksy saattaakin tuntua ikävältä lämpimän ja...

Verkkokaupan ulkoasu uusiksi - ulkoasu vain visualisoi brändiä

Verkkokaupan ulkoasua uudistamalla voidaan parantaa verkkokaupan ostoprosessia, käytettävyyttä,...