Marraskuun kuukauden kauppa 2021: Reetta Koski ART

“Taiteilijana on todella merkittävää, että verkkokauppa myös näyttää hyvältä, sillä se on tärkeä osa brändinrakennusta ja kertoo samalla taiteilijauskottavuudesta.” – Reetta Koski, verkkokauppayrittäjä ja taiteilija

KK_ Reetta Koski ART

Marraskuun kuukauden kaupaksi on valittu Reetta Koski ARTin upea taideverkkokauppa. Haastattelimme verkkokaupan taustalla sutivaa Reetta Koskea siitä, minkälaista on myydä omia luovia luomuksia verkkokaupassa. 

Koskella on pitkä historia yrittäjänä  – jo huimat 11 vuotta! Koski muistelee leikkineensä lapsenakin kauppaa, postipaketteineen kaikkineen; “yleensä ne asiat mistä lapsena tykkää kantavat aikuisenakin. Koen yrittäjyyden mielekkäänä. On kiva, että saa tuottaa iloa taiteella myös muille”, Koski kiteyttää.

Vilkkaaseen Koski päätyi, koska totesi Vilkas Now -alustan hinta-laatusuhteeltaan todella hyväksi. Erityisen iloinen yrittäjä on ammattimaisen näköisestä lopputuloksesta, joka on Koskelle tärkeää: “taiteilijana on todella merkittävää, että verkkokauppa myös näyttää hyvältä, sillä se on tärkeä osa brändinrakennusta ja kertoo samalla taiteilijauskottavuudesta.”

Ennen Vilkasta Koskella on ollut kaksi verkkokauppaa toisilta verkkokauppatoimittajilta. “Vilkkaan alusta on kaikista kolmesta verkkokaupasta helpoin, loogisin ja kivoin, enkä ole saanut Vilkkaan verkkokaupan kanssa ollenkaan harmaita hiuksia”, Koski virnistää.

Koski on tyytyväinen myös Vilkkaan asiakaspalveluun: “on mahtavaa, kun tuesta saa aina nopeasti vastauksen askarruttaviin asioihin!”

 

Varoitus: verkkokaupan rakentaminen voi olla koukuttavaa! 

Koski kertoo päässeensä innostuneeseen flow-tilaan ja jääneensä koukkuun ulkoasun suunnitteluun ja tekemiseen. Hurmiollisella tekemisellä Koski sai lopulta ulkoasun valmiiksi vain kahdessa yössä, ja tuloksena onkin erittäin kaunis ja visuaalisesti miellyttävä verkkokauppa, jonka väreihin on mukava sukeltaa toviksi jos toiseksikin! 

“Kauniin ulkoasun toteuttamiseksi ei tarvinnut graafisen alan koulutusta. Toisin kuin aiempien verkkokauppojen kohdalla, Vilkas Now -verkkokauppaa rakentaessa ei tehnyt kertaakaan mieli heittää tietokonetta seinään”, Koski nauraa. 

 

Verkkokauppa helpottamaan asiakkaan ostoprosessia

Tuore Vilkas-kauppias on vastikään löytänyt takaisin taiteen pariin. Lapsena Koski rakasti maalaamista, mutta koulun kuvataideopetus tuntui lannistavalta, jonka vuoksi taiteellinen tekeminen jäi taka-alalle. Korona-aika kuitenkin herätteli Kosken takaisin luovuutensa alkulähteille ja yritteliään taiteilijan miettimään, miten antoisaa olisikaan elättää itsensä taiteesta. 

Kun Koski sitten laittoi taidettaan myyntiin, kysyntää alkoi tipahdella kuin Van Goghin korvia konsanaan!

Reetta Koski ARTin verkkokaupassa ei kyse vielä toistaiseksi ole volyymeistä, vaan kantavana ajatuksena on helpottaa taiteen ostoprosessia. “Monet ihmiset vierastavat suoraa yhteydenottoa, ja heille on helpompaa ostaa taidetta anonyymisti. Tähän verkkokauppa on oiva myyntikanava! Verkkokauppa on myös siitä kätevä, että asiakas näkee kootusti yhdessä paikassa koko skaalan tuotteita”, Koski pohdiskelee.

“Toki taide on myös hyvin henkilökohtaista, jonka vuoksi osa sitten haluaakin varta vasten ottaa minuun yhteyttä”, Koski lisää. 

Verkkokaupan lisäksi taiteilijalle on tärkeää vuorovaikutteisuus asiakkaiden kanssa. Sen lisäksi, että asiakkaiden kanssa käydään vuoropuhelua sosiaalisessa mediassa, Koski painottaa kasvokkain tapahtuvien kohtaamisten tärkeyttä. “Minusta on tärkeää jalkautua asiakkaiden pariin. Koski kertoo jokin aika sitten pitäneensä esimerkiksi taidekahvilan ystävän puutarhassa, jossa asiakkaat pääsivät niin sanotusti makustelemaan taidetta ennen ostopäätöstä. 

 

Katse verkkokaupan tulevaisuudessa ja jalat maassa

Tulevaisuuteen Koski suhtautuu toiveikkaasti, mutta pitää silti jalat tukevasti maassa. “Haluan toki verkkokaupan laajentuvan ja toivon ihmisten kiinnostuksen kasvavan, mutta koska verkkokauppa ei ole ollut minulle taloudellisesti iso investointi, ei harmittaisi vaikka kaupalle kävisikin hassusti”, Koski maalailee. 

Uusia verkkokauppiaita Koski kannustaa aloittamaan rohkeasti verkkokaupan rakentamisen. “Kokeile ja klikkaile, äläkä anna heti periksi. Erityisesti pienyrittäjän kannattaa ottaa alusta haltuun heti. Aina voi myös kysyä neuvoa Vilkkaan tuesta, sillä sieltä saa hyvin apua. Itse en tarvinnut juurikaan apua, sillä yön yli nukuttua huomasinkin, että verkkokaupan solmukohdat aukesivat aamun tullen kuin itsestään!”