Tekoäly verkkokaupassa: Kuinka tekoäly voi auttaa verkkokauppiasta?

Tekoäly voi auttaa verkkokauppaa tarjoamalla asiakaskokemuksen parantamista chat- ja äänibotin avulla. Se voi tarjota nopean ja tehokkaan vastauksen asiakkaiden kysymyksiin, auttaa heitä tuotteiden ja palveluiden valinnassa, hoitaa tukipyyntöjä ja parantaa yleistä asiakassuhdetta. Tekoälyllä on myös kyky käsitellä ja analysoida suuria määriä tietoja, mikä voi auttaa verkkokauppaa paremmin ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja parantamaan heidän kokemuksiaan. Tekoälyä voidaan hyödyntää verkkokaupassa monella tavalla, lue alta lisää!

Kuinka asiakaskokemuksen kehittäminen tekoälyn avulla toimii?

Asiakaskokemuksen kehittäminen tekoälyn avulla toimii seuraavasti:

 1. Chat- ja äänibotin integrointi verkkokauppaan: Verkkokauppaan voi integroida chat- tai äänibotin, joka toimii asiakkaiden kanssa reaaliaikaisesti.
 2. Asiakkaiden kysymysten ja tarpeiden tunnistaminen: tekoäly käyttää luonnollista kielen käsittelyä tunnistaakseen asiakkaiden kysymykset ja tarpeet.
 3. Nopea ja tehokas vastaaminen: tekoäly vastaa asiakkaiden kysymyksiin nopeasti ja tehokkaasti, mikä parantaa asiakaskokemusta.
 4. Tuotteiden ja palveluiden suositusten antaminen: tekoäly käyttää tietoja asiakkaiden tarpeista ja toiveista tarjotakseen sopivia tuotteita ja palveluita.
 5. Tukipyynnön hallinta: tekoäly voi auttaa asiakkaita ratkaisemaan ongelmia ja hoitamaan tukipyyntöjä, mikä parantaa asiakaskokemusta.
 6. Asiakastiedon kerääminen ja analysointi: tekoäly kerää ja analysoi tietoja asiakaskokemuksista, mikä auttaa verkkokauppaa kehittämään palveluitaan ja parantamaan asiakaskokemusta.

Näiden avulla verkkokauppa voi parantaa asiakaskokemusta ja lisätä asiakastyytyväisyyttä, mikä voi lisätä myyntiä ja vahvistaa brändiä. Tutustu Vilkkaan kehittämään SMART tekoälyavusteiseen chat -palveluun täältä. SMART on kuin oma myyjäsi ja asiakaspalvelijasi verkkokaupassa, ja palvelee 24/7 asiakkaitasi verkkokauppasi dataa hyödyntämällä. Enää ei tarvitse odottaa asiakaspalvelijaa paikalle, SMART avustaa myynnissä ihan jokaisella hetkellä. 

Verkkokauppa, tekoäly

 

Miten tekoäly voi auttaa tuotteiden valinnassa?

Tekoäly voi auttaa asiakkaita tuotteiden valinnassa seuraavilla tavoilla:

 1. Tuotteiden ja palveluiden esittely: tekoäly voi esitellä asiakkaille eri tuotteita ja palveluita ja kertoa niiden ominaisuuksista ja eduista.
 2. Kysymysten vastaaminen: tekoäly voi vastata asiakkaiden kysymyksiin tuotteista ja palveluista ja auttaa heitä ymmärtämään niiden tarpeita.
 3. Tuotteiden suositukset: tekoäly voi tarjota asiakkaille suosituksia sopivista tuotteista ja palveluista perustuen heidän tarpeisiinsa ja toiveisiinsa.
 4. Vertailut: tekoäly voi vertailla eri tuotteita ja auttaa asiakkaita löytämään sopivimman vaihtoehdon.
 5. Asiakaskokemukset: tekoäly voi esittää asiakkaille muiden asiakkaiden kokemuksia ja arvosteluja tuotteista, mikä voi auttaa heitä tekemään paremman valinnan.

Näillä toimilla tekoäly voi auttaa asiakkaita tekemään informoidun valinnan ja lisätä heidän tyytyväisyyttään verkkokauppaan ja sen tuotteisiin ja palveluihin.

Miten tekoäly voi auttaa asiakassuhteen hoidossa?

Tekoäly voi auttaa verkkokauppaa hoitamaan asiakassuhteita seuraavilla tavoilla:

 1. Reaaliaikainen tuki: tekoäly tarjoaa asiakkaille reaaliaikaista tukea ja vastaa heidän kysymyksiinsä, mikä parantaa asiakaskokemusta.
 2. Ongelmanratkaisu: tekoäly voi auttaa asiakkaita ratkaisemaan heitä askarruttavia ongelmia ja parantaa heidän tyytyväisyyttään.
 3. Tukipyyntöjen hallinta: tekoäly voi hoitaa tukipyyntöjä ja parantaa asiakaskokemusta.
 4. Asiakastiedon kerääminen ja analysointi: tekoäly voi kerätä ja analysoida tietoja asiakaskokemuksista, mikä auttaa verkkokauppaa kehittämään palveluitaan ja parantamaan asiakassuhdetta.
 5. Palaute ja arvostelut: tekoäly voi pyytää ja vastaanottaa asiakkaiden palautetta ja arvosteluja, mikä auttaa verkkokauppaa parantamaan palveluitaan ja asiakassuhdetta.

Näillä toimilla tekoäly voi auttaa verkkokauppaa luomaan ja ylläpitämään positiivista asiakassuhdetta ja parantamaan asiakastyytyväisyyttä, mikä voi lisätä myyntiä ja vahvistaa brändiä.

Uusi SMART vähentää verkkokaupan asiakaspalvelun kuormaa jopa 50 %. Samalla se lisää asiakastyytyväisyyttä ja on tehokas myyjä jokaisena vuorokauden aikana. Tutustu SMARTiin ja testaa itse sen toimivuutta 👇

 

Miten tekoäly osaa analysoida ja käsitellä verkkokaupan dataa?

Tekoäly ei suoraan analysoi ja käsittele verkkokaupan dataa, sillä se on pelkästään tekstipohjainen vuorovaikutusjärjestelmä. Sen sijaan tekoäly voi tarjota neuvoja ja suosituksia verkkokaupan datan analysoinnissa ja käsittelyssä seuraavilla tavoilla:

 1. Datan esittäminen ja visualisointi: tekoäly voi esittää verkkokaupan dataa helposti ymmärrettävässä muodossa, kuten taulukoina tai kaavioina, jotta verkkokaupan omistaja voi helposti ymmärtää datan merkityksen.
 2. Datan selkeyttäminen: tekoäly voi selkeyttää verkkokaupan datan ja esittää sen keskeiset teemat ja trendit, jotta verkkokaupan omistaja voi nopeasti ymmärtää sen merkityksen.
 3. Datan tulkinta: tekoäly voi tulkita verkkokaupan dataa ja tarjota johtopäätöksiä ja suosituksia, kuinka verkkokauppaa voitaisiin kehittää.
 4. Datan integrointi: tekoäly voi auttaa verkkokaupan omistajaa integroimaan datan muihin liiketoiminnan järjestelmiin ja työkaluihin, jotta datan hyödyntäminen olisi tehokkaampaa.

Näillä toimilla tekoäly voi auttaa verkkokaupan omistajaa hyödyntämään verkkokaupan dataa tehokkaasti ja tehdä data-pohjaisia päätöksiä, jotka parantavat liiketoiminnan suorituskykyä ja tuloksia.

Verkkokaupan tekoäly, Vilkas verkkokauppa

Onko olemassa esimerkkejä suomalaisista verkkokaupoista, missä tekoäly on auttanut kauppiasta?

Yleisesti, tekoäly on käytössä useilla erilaisilla verkkokaupoilla ympäri maailmaa, ja se voi auttaa verkkokauppoja parantamaan asiakaskokemusta ja lisäämään myyntiä tarjoamalla reaaliaikaista tukea, ratkaisemalla asiakkaiden ongelmia, parantamalla asiakassuhteita ja auttamalla verkkokaupan omistajaa hyödyntämään verkkokaupan dataa.

Lisäksi tekoäly voi tarjota apua ja neuvoja verkkokaupan kehittämiseen ja optimointiin, kuten sisällön tuotantoon, hakukoneoptimointiin, konversion parantamiseen, ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Joten, tekoäly voi auttaa minkä tahansa verkkokaupan kehittämisessä ja parantumisessa.

Vilkkaan tuottama tekoälyavusteinen chat-palvelu SMART on käytössä jo monella kotimaisella verkkokaupalla, kuten esimerkiksi www.mustilapuutarha.fi, www.automaalit.net sekä www.enduro.fi.

 

Paljonko tekoälyn verkkokaupassa maksaa?

Tekoälyn käytön hinta vaihtelee eri tarjoajien ja käyttötapauksen mukaan. Esim. OpenAI tarjoaa tekoälyn monilla eri tavoilla, mukaan lukien API-rajapinnan ja integraatiot eri järjestelmiin, ja hinnoittelu perustuu usein käyttömääriin ja vaatimuksiin.

Sopivaa tekoälytoteutusta valtessa kannattaakin lähteä tarpeen mukaan kartoittamaan. Tekoälyn voi ottaa käyttöön tukemaan myös esim. vain tietyn kohderyhmän tuotteita, jolloin hintakin on edullisempi. Meidän mielestä tekoälyn pitäisi olla kaikenkokoisten verkkokauppojen saatavilla, eikä tekoälyn käyttöönotto tarvitse tarkoittaa laajaa ja kallista integraatiota. SMARTin tekoäly chat-palvelut saat käyttöösi kustannustehokkaaseen hintaan. Tutustu hinnastoon sivuilta >> 

Toimituksen huomio: Tämänkin tekstin tuotti 90 % ChatGPT. Toimitus suosittelee kaikkia verkkokauppiaita pysymään ajassa kiinni!

Takaisin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Tekoälyavusteinen chat verkkokaupassa: Tulevaisuuden asiakaspalvelu

Kun astumme digitaalisen kaupankäynnin syvyyksiin, asiakaskokemuksen määrittely on muuttunut....

Verkkokaupan asiakaskokemuksen parantaminen tekoälyn avulla

Hyvä asiakaskokemus on avain menestyksekkääseen liiketoimintaan – myös verkossa. Tekoälyn...

4 tehokasta ristiinmyynnin strategiaa, kasvata myyntiä verkkokaupassa

Tuotteiden ristiinmyynti verkkokaupassa on tehokas tapa kasvattaa myyntiä ja tarjota asiakkaille...