Vilkas e-handelsindex

Vilkas Group publicerar sitt e-handelsindex fyra gånger om året vilket ger en bild av hur webbutikerna hos Vilkas Group utvecklas. Våra butiker finns till största delen i Norden. Vårt e-handelsindex baseras på statistik från våra kunders webbutiker som samlats in sedan början av 2006.

icon-results

2019 Q3: Den snabba tillväxten verkar vara över för den här gången

Vårt e-handelsindex har under det senaste året haft en häpnadsväckande tillväxt. Inte ens den vanligtvis lugna början på året bet på den här tillväxtperioden. Nu, när siffrorna för 2019 års tredje kvartal är räknade, visar det sig att den snabba tillväxten är slut för den här gången och den tvåsiffriga procenttillväxten har nu sjunkit till ensiffrigt. Årets topp var 56,6% medan det här kvartalet stannade på en 8,19-procentig tillväxt jämfört med samma period förra året.

vilkas_at1_myytavat

Vad är Vilkas e-handelsindex?

Vilkas Group publicerar sitt e-handelsindex fyra gånger om året vilket ger en bild av hur webbutikerna hos Vilkas Group utvecklas. Våra butiker finns till största delen i Norden. Vårt e-handelsindex baseras på statistik från våra kunders webbutiker som samlats in sedan början av 2006. Vårt e-handelsindex ger samtidigt en idé om köpbeteendet på nätet baserat på hundratusentals slutkunders transaktioner varje kvartal.


Varför ett e-handelsindex?

Vårt e-handelsindex baseras på faktisk statistik från våra e-handlare och ger en bra bild av utvecklingen. Vilkas Groups viktigaste riktlinje är att hjälpa våra e-handlare att lyckas och vad är då en bättre mätare för oss alla än vårt e-handelsindex. Med hjälp av Vilkas e-handelsindex kan man även utvärdera hela branschens utveckling i Norden.


Vilkas e-handelsindex omfattning och mål

Vårt e-handelsindex mäter webbutikernas framgång och aktivitet. Vårt index baseras på faktiska siffror från Vilkas Groups kundbas. Dessutom ger det en bild av slutkundernas köpbeteende på nätet, baserat på verkliga nummer. Vi kommer att fortsätta utveckla vårt index för att även i fortsättningen kunna ge e-handlare en betydelsefull bild av e-handelns utveckling.


Hur vi räknar ut vårt e-handelsindex

Vilkas e-handelsindex = [(0,8 * Omsättningssindex) + (1,2 * Orderindex) + (Snittordervärdeindex)] / 3

De saker som Vilkas e-handelsindex berör är förändring i omsättningen (i euro), förändringen i antal beställningar samt snittordervärdet. Av säkerhetsskäl samlar vi inte in data om enskilda butiker för vårt index.

För mer information om vårt e-handelsindex är du välkommen att kontakta oss!
Markku Korkiakoski
markku@vilkas.fi eller +358 400 434244

Materialet om Vilkas e-handelsindex som visas på den här sidan får användas fritt så länge Vilkas Groups namn alltid nämns som källa.

 

Tveka inte, ta vara på denna möjlighet redan idag

Öppna en webbutik Kontakta oss