Kan sökmotorsynligheten förbättras av flera domäner?

Den här frågan kommer upp då och då, så ett blogginlägg är på sin plats. Alltså, en nybliven e-handlare planerar att skaffa flera domäner till sin webbutik i hopp om att förbättra sin synlighet i sökmotorer.

T.ex. om en webbutik skulle sälja kläder och heta Majas Modebutik så skulle e-handlaren kanske använda domänen www.majasmodebutik.se. Parallellt med detta skulle man också skaffa www.kläderförkvinnor.se och www.modekläder.se som pekar besökarna till webbutiken.

Det är sant att domänen påverkar synligheten i sökmotorerna väldigt mycket och därför vore det lönsamt om den innehöll populära sökord. Men endast pekningen från flera domäner ger inte alls den önskade effekten eftersom dessa sidor inte har något innehåll, vilket betyder att sökmotorerna inte indexerar dem. Dessutom får de parallella adresserna inte tillräckligt med länkar för att sökmotorn ska uppfatta sidorna som viktiga, så det ger inte någon extra synlighet att peka överdrivet många domäner mot webbutiken.

Det som verkligen skulle kunna förbättra synligheten i sökmotorerna är om man skulle skapa riktiga sidor med riktigt innehåll på de här adresserna. Det skulle kunna vara en blogg, ett forum eller en sida som presenterar dina produkter. Från de här sidorna skulle man sen länka in till webbutiken. Länkar från andra sidor gör att sökmotorerna antar att din sida är viktig och värdesätter din webbutik ännu mer.

Tillbaka

Du kanske också är intresserad av

Vilka metoder ger webbutiken bättre synlighet?

När det kommer till marknadsföring så kan man tänka att vi kommit till en ny era. Nuförtiden letar...

Nya konsumentregler för e-handeln träder i kraft den 13 juni 2014

Den 13 juni 2014 införs förändringar i lagen som rör distanshandel på direktiv av EU. Målet med de...

NXT – The transformation of retail

Vi begav oss till Norge för att ta tempen på den norska e-handelsscenen. Det var ett...