Kan sökmotorsynligheten förbättras av flera domäner?

Den här frågan kommer upp då och då, så ett blogginlägg är på sin plats. Alltså, en nybliven e-handlare planerar att skaffa flera domäner till sin webbutik i hopp om att förbättra sin synlighet i sökmotorer.

T.ex. om en webbutik skulle sälja kläder och heta Majas Modebutik så skulle e-handlaren kanske använda domänen www.majasmodebutik.se. Parallellt med detta skulle man också skaffa www.kläderförkvinnor.se och www.modekläder.se som pekar besökarna till webbutiken.

Det är sant att domänen påverkar synligheten i sökmotorerna väldigt mycket och därför vore det lönsamt om den innehöll populära sökord. Men endast pekningen från flera domäner ger inte alls den önskade effekten eftersom dessa sidor inte har något innehåll, vilket betyder att sökmotorerna inte indexerar dem. Dessutom får de parallella adresserna inte tillräckligt med länkar för att sökmotorn ska uppfatta sidorna som viktiga, så det ger inte någon extra synlighet att peka överdrivet många domäner mot webbutiken.

Det som verkligen skulle kunna förbättra synligheten i sökmotorerna är om man skulle skapa riktiga sidor med riktigt innehåll på de här adresserna. Det skulle kunna vara en blogg, ett forum eller en sida som presenterar dina produkter. Från de här sidorna skulle man sen länka in till webbutiken. Länkar från andra sidor gör att sökmotorerna antar att din sida är viktig och värdesätter din webbutik ännu mer.

Tillbaka

Du kanske också är intresserad av

Produktbetyg - använd dina kunders åsikter

Produktbetyg och -recensioner har en central roll inom e-handeln. Här tänkte vi berätta mer om...

Varför klarar sig e-handel bättre än fysisk handel?

Varför märks inte en lågkonjunktur lika mycket hos e-handlare som den gör i den fysiska handeln? Av...

Handlarens förståelse är avgörande vid försäljning och marknadsföring

En ny e-handlare bör först och främst lägga sina tankar och energi på försäljning och...