Engagera dina kunder med produktbilder av högre kvalitet

Några av de viktigaste sakerna för att lyckas med e-handel är bra produktbeskrivningar och produktbilder av bra kvalitet. Ett rikt innehåll och bilder av hög kvalitet spelar en stor roll när det kommer till konverteringen och kundlojaliteten i webbutiken. Man ser ofta utrymme för förbättring när det kommer till produktbilderna i webbutiker. Speciellt egenproducerade bilder kan ofta vara röriga, bakgrunden är vad som helst, halvbra belysning, lite sämre komposition mm. Ofta kan man få en snyggare produktbild endast genom att ta bort bakgrunden och lägga till skuggor.

Det finns en rad olika bildbehandlingsprogram som man kan använda för att själv redigera sina bilder. De kan dock vara svåra att använda och kostnaderna kan lätt bli höga. Den största tröskeln är kanske att lära sig ett helt nytt verktyg. Det här behovet av att enkelt kunna redigera produktbilder har medfört en massa olika tjänster till marknaden som erbjuder förbättring av produktbilder utan att man behöver köpa eller lära sig ett bildbehandlingsprogram.

En av dessa tjänster är Pixelz som nu finns integrerad i Vilkas webbutiker. E-handlaren kan enkelt ladda upp produktbilderna från sin webbutik till Pixelz och hantera bildredigeringen utan att behöva redigera bilderna själv. Processen fungerar helt enkelt på följande sätt:

  1. Ladda upp webbutikens produktbilder till Pixelz genom ett klick
  2. Välj vilka produktbilder som ska redigeras
  3. Välj vilka slags ändringar som ska göras med bilderna
  4. Beställ och betala bildredigeringen
  5. De redigerade bilderna levereras inom 24 timmar med nöjdhetsgaranti

Vi testade tjänsten och allt funkade väldigt smidigt. Här t.ex. en bild för flugan Willie som skickades till Pixelz. Bilden har fått bakgrunden borttagen samt en liten skuggning.

Innan: Flugan Willie innan bildredigeringen
Willie_innan

Efter: Flugan Willie efter bildredigeringen
Willie_nu

Vilken bild är snyggast? Priset för den här bilden blev 1,85€. Vi tror att den här förbättrade produktbilden kommer förbättra köpupplevelsen samt öka konverteringen. Det räcker att en enda fluga mer säljs på grund av bildredigeringen och efter det är allt bara plus för e-handlaren.

Tillbaka

Du kanske också är intresserad av

Produktbetyg - använd dina kunders åsikter

Produktbetyg och -recensioner har en central roll inom e-handeln. Här tänkte vi berätta mer om...

Använd kundtyper för mer personlig service

E-handel består av många delar: produkter, handlare, tillverkare, logistik, e-handelsplattform och...

Hur väljer man rätt produktgrupper?

Det är viktigt att tänka igenom och planera webbutikens produktgrupper. När en ny besökare kommer...