Om du driver en fysisk butik kan du erbjuda dina kunder att beställa produkter online och sedan hämta dem i din butik. Denna tjänst kallas ibland Click and Collect. Det har många fördelar för dina kunder: De behöver t.ex. inte betala fraktkostnaden, kan vanligtvis hämta produkterna samma dag och kan få extra hjälp i din butik. Du som handlare kan också dra nytta av Click and Collect: Du behöver inte skicka lika många paket, kan erbjuda dina kunder en användbar tjänst och ofta handlar kunderna ytterligare produkter när de hämtar det dem beställt.

Hur du erbjuder dina kunder Click and Collect

För att erbjuda Click and Collect i kassan i din butik kan du lägga till ett nytt leveranssätt med fri frakt.

1. I butiksadministrationens huvudmeny väljer du Inställningar och sedan Leverans.

2. I listan kan du se alla leveranssätt som redan har skapats i din butik. Välj knappen + Lägg till.

3. Under Logistiksäljare väljer du alternativet Användardefinierat leveranssätt.

4. Välj Gratis leverans under Typ.

5. Under Namn i butiken anger de ett namn för leveranssättet, som sedan kommer att visas i din butik - till exempel "Click & Collect".

6. Välj Lägg till.

7. Gör de allmänna inställningarna för leveranssättet:

Alternativ och beskrivning

Namn i butiken

Namnet på leveranssättet som visas i butiken.

Synlig i butik

Här bestämmer du om leveranssättet ska vara tillgängligt för kunderna i butiken. Låt den här inställningen vara Nej tills leveranssättet är färdigt att användas.

Standardval i kassan

Välj om det här leveranssättet ska vara standardvalet i butiken.

Giltig för alla produkter

Välj om det här leveranssättet ska vara tillgängligt för alla produkter i butiken eller bara för specifika produkter. För mer information, läs Begränsa leveranssätt till endast specifika produkter på sidan Leveranssätt.

Region

Om den här funktionen finns tillgänglig i butiken så kan du välja att endast kunder i en specifik region kan använda leveranssättet. För mer information, läs Regioner.

Beskrivning

Här kan du fylla i mer information om leveranssättet. Den här informationen visas t.ex. i kassan när kunden ska välja leveranssätt.

Visa logotyp

Välj om du vill visa en logotyp för det här leveranssättet. I så fall laddar du upp en bild och väljer om bilden ska ändra storlek under uppladdningen. En del leveranssätt har redan en logotyp som standard.

8. Spara dina ändringar.

Låt dina kunder veta om ditt Click and Collect-alternativ i sidhuvudet i din butik. Du hittar mer information om detta i artikeln USP:ar i sidhuvudet.

Tänk på att du måste markera produkterna som levererade efter att kunden hämtat dem i butiken. Du kan läsa mer om detta i artikeln Beställningsstatus.