Vad är Google Ads?

Google Ads (tidigare Google AdWords) gör det möjligt att snabbt och enkelt annonsera i Googles sökresultat. Annonserna visas oftast högst upp ovanför sökresultaten och markeras diskret som en annons. Ads-annonser visas även i partnernätverk (i andra sökmotorer med Googles teknologi och på andra webbplatser med annonser från Ads-användare).

Du kan välja sökord där du vill att din sida ska synas som en annons i sökresultaten. Om du t.ex. säljer PC notebooks, så kan du välja att visa dina annonser för användare på Google som söker efter "notebook", "laptop" eller "bärbar dator". På så sätt når du alltid rätt användare.

Du betalar för annonserna beroende på antalet klick. Med andra ord så betalar du bara när någon faktiskt klickar på din annons.

Andra fördelar med Google Ads:

• Du kan välja att endast visa dina annonser för användare som befinner sig på en specifik plats eller för ett specifikt språk.

• Du bestämmer själv din annonseringsbudget.

• Dina annonseringskostnader är alltid transparenta.

• Du kan se hur många användare som har sett och klickat på dina annonser.

Hur använder jag Google Ads?

För att använda Google Ads för din butik, behöver du logga in i Google och skapa en Ads-kampanj. Om du vill mäta framgången av din kampanj mer exakt, så kan du koppla ihop den med din butik. Du kan då se hur många av de användare som kom till din butik via Ads, som faktiskt gjorde en beställning.

För att koppla din butik till Google Ads klickar du på Marknadsföring >> Google >> Google Ads i administrationens huvudmeny. Följ instruktionerna som visas på den sidan.

Hur skapar jag en kampanj?

1. Skapa ett nytt konto hos Google eller logga in med ett befintligt Google-konto.

2. Gå till www.google.com/ads, klicka på den gröna knappen och följ stegen. Mer information finns på Google Ads Hjälp, på Ads tutorials och i Google Ads official community.

Om du använder dig av språningskoden för konverteringar, se då till att du berättar detta för dina besökare i din integritetspolicy. För mer infomration, läs Redigera integritetspolicyn.