Det finns olika slags bilder i din butik:

 • Bilder som du kan hantera med editorn

 • Bilder i bildspel

 • Produktbilder

 • Din logotyp

Vi rekommenderar att alltid använda bilder i formaten JPG eller PNG.

Här nedan hittar du detaljerad information om alla slags bilder.

 

 

För att hantera sådana bilder, välj Editor i butiksadministrationens huvudmeny. Där finns innehållselement som du kan använda för att lägga till bilder. Mer information om hur man lägger till bilder finns på sidan Redigera innehållet på en sida.

Dessa innehållselement innehåller bilder:

 

Bild, en kolumn
 

En bild visas i en enkel kolumn.

 

Bild, två kolumner

Två bilder visas brevid varandra. Observera att båda bilderna bör ha samma höjd.

 
 

Bild, tre kolumner

Tre bilder visas brevid varandra. Observera att alla bilderna bör ha samma höjd.

 

Bild och text, två kolumner

En bild visas till vänster med en text till höger om den.

 

Text och bild, två kolumner

En text visas till vänster men en bild till höger om den.

 

Bild och text, tre kolumner

Tre bilder visas brevid varandra och under varje bild finns en text. Observera att alla bilderna bör ha samma höjd.

 

När du lagt till bilden rekommenderar vi att du kontrollerar att resultatet ser ut som det ska.

På enheter så som mobiltelefoner så arrangeras text, bilder och videos på andra sätt än de gör på en dator. Till exempel så visar innehållselementet Bild, tre kolumner de tre bilderna under varandra på en mobiltelefon, istället för brevid varandra som de gör på en dator. Mer information om responsiv design finns på sidan Vad betyder "responsiv"?

 

Med ett bildspel kan du visa flera stora bilder som roterar. Dessa bilder lägger man till i editorn: I butiksadministrationens huvudmeny väljer du Editor. Där finns Bildspel under Innehållselement >> Bilder i menyn till vänster, mer information finns på sidan Redigera innehållet på en sida.

Det här är de rekommenderade storlekarna på bilderna i ett bildspel beroende på vilket tema du använder:

 • Neutral: 1400 x 686 pixlar

 • Vision: 2000 x 500 pixlar

 • Essence: 1400 x 412 pixlar

 • Limelight: 2000 x 500 pixlar

 • Editorial: 2000 x 500 pixlar

 • Uptown: 1400 x 686 pixlar

 • Structure: 1400 x 412 pixlar

 

Om du använder temat Vision, Limelight eller Editorial observera då: Beroende på vilken enhet besökaren använder kan bilderna beskäras och inte visas i sin helhet. Det är därför viktigt att detaljerna i bilderna placeras i mitten av bilden.

 

Produktbilder

 

Du kan ändra produktbilderna direkt för produkterna i butiksadministrationen: I butiksadministrationens huvudmeny väljer du Produkter och sedan Visa produkter. I listan väljer du produktnumret för produkten du vill redigera. Där kan du ändra bilderna direkt under Bilder. För mer information om hur man hanterar produkter, läs Hantera produkter.

För bästa resultat rekommenderar vi att produktbilderna är minst 1100 x 1100 pixlar stora och har samma format (t.ex. fyrkantiga, vertikala eller horisontella).

För att dina kunder ska kunna använda bildzoomen på produktsidorna måste bilderna ha en viss storlek. Från 1100 x 1100 pixlar kan du vara säker på att bildzoomen fungerar på de flesta av dina kunders mobila enheter. Om en bild är för liten avaktiveras bildzoomen automatiskt för den bilden. I det här fallet visas bilden redan på sin högsta zoomnivå.

 
 

Eftersom originalbilden (till vänster) redan är synlig i full upplösning (329 × 218 pixlar), skulle en ytterligare zoom (till höger) bara visa en suddig bild. Speciellt på stora skärmar med hög upplösning kan det hända att en produktbild redan visas på sin högsta zoomnivå. Vi rekommenderar därför att du använder ganska stora bilder. Eftersom sidorna i din butik laddas dynamiskt kan du också vara säker på att det inte blir några laddningsproblem på grund av för stora bilder.

Bakgrunden i produktbilderna bör tas bort så att de har en klar vit bakgrund.

 

Din logotyp

 

Du kan ladda upp en logotyp som då visas på alla sidor i din butik.

För att ladda upp eller ändra din logotyp, välj i administrationen i huvudmenyn Editor och klicka sedan på headerikonen längst till vänster i det nedre fältet. I fliken Logotypområde kan du nu välja om du bara vill visa butikens namn eller endast en logotyp. Välj önskat alternativ.

Logotypen bör vara åtminstone 200 x 200 pixlar stor. För mer information om logotypen gå till sidan Logotyp.

 

Sökord för den här sidan

 

ändra bildstorlek, storlek, redigera bilder, passa i ramen, slider, bildslider, zoom, zooma bilder