Du kan ändra ordningen för hur olika saker visas i butiken för dina kunder, t.ex. produkterna. När detta är möjligt visas en kolumn Sorteringsordning i listan och/eller så ser du den här symbolen i listan:

 
 

Du kan även ändra ordningen på element i menyn. För mer information om detta, läs Ändra ordningen på sidor i menyn.

 
 
  • Om sorteringssymbolen (se ovan) finns tillgänglig kan du klicka, dra och släppa elementet på den plats du vill i listan.

  • Om kolumnen Sorteringsordning finns i listan kan du fylla i värden för varje element. Elementet med det lägsta värdet visas först, elementet med det näst lägsta värdet visas näst först osv.

Spara dina ändringar. Elementen i listan visas nu i den ordning du valt, både för dig i administrationen och för kunderna i butiken.

 

 

Om du tittar på listor med väldigt många element (t.ex. listan med alla dina produkter) i butiksadministrationen, kan du välja i vilken ordning elementen ska visas.

I den första raden högst upp där rubriken för varje kolumn finns, kan du klicka på rubriken för den kolumn du vill sortera produkterna efter. Till exempel, klicka på Namn för att visa produkterna i alfabetsordning enligt produktnamnet.

Elementen i listan visas då som standard i stigande ordning, alltså från A till Ö. Klicka på rubriken igen om du vill visa elementen i fallande ordning.

Den här sorteringsordningen visas endast för dig och sparas inte.