Sälja på nätet - hur kan du börja?

Vad bör man tänka på när man ska börja sälja på nätet?

Fundera på vad du vill sälja på nätet

Har du funderat på att börja sälja saker på nätet? Du kanske redan har en fysisk butik och vill starta en webshop för att kunna sälja dina produkter på nätet också? Eller är du kanske intresserad av att jobba med e-handel och har en bra idé av vad du skulle kunna sälja? I en webshop kan man sälja nästan vad som helst, även tjänster går bra att sälja på nätet. Om du inte redan har en färdig produkt eller tjänst, fundera då först på vad du skulle kunna sälja på nätet. Kolla upp dina konkurrenter och tänk på att konkurrensen är global inom e-handel, dina konkurrenter kan alltså finnas på samma gata, i en annan stad eller kanske i Tyskland eller Kina.

vilkas_at1_myytavat
vilkas_online_esittely

Välj e-handelsplattform

När du väl kommit fram till en bra affärsidé med produkter eller tjänster som dina kunder vill ha, titta då på vilken typ av e-handelsplattform du ska använda. Det finns olika sätt att starta webshop, t.ex. kan man använda sig av en open source-plattform där man kan bygga butiken helt från grunden och ta hand om drift, uppdateringar osv själv. Eller så kan man använda en färdig lösning som vi erbjuder från Vilkas. Med våra e-handelsplattformar behöver du inte tänka på den tekniska biten, vi tar hand om driften samt alla uppdateringar och säkerheten. Du kan lugnt fokusera på din försäljning medan vi försäkrar att butiken fungerar och har de senaste säkerhetsfunktionerna.

Öppna din webshop

När du bestämt dig för vilken e-handelsplattform du vill använda så börjar jobbet med att bygga upp din webshop. Med en färdig lösning handlar det om att lägga in dina produkter och ditt innehåll i butiken. När du bygger upp butiken och skriver dina texter är det viktigt att du tänker på vilka sökord dina kunder kan tänka sig använda på t.ex. Google för att söka efter det du säljer. Det är sedan viktigt att försöka använda dessa sökord i t.ex. produktnamnen och -beskrivningarna. Detta för att försöka hamna så högt upp som möjligt i sökresultaten hos t.ex. Google. Detta kallas sökmotoroptimering, eller SEO, och är ett viktigt steg i att få trafik till din webshop. I Vilkas e-handelsplattform finns ett färdigt verktyg som ger dig tips på vad du kan göra för att förbättra din SEO.
vilkas_at2_domain-1
vilkas_o6_kauppa

Marknadsför din nätbutik

När du fått din butik färdig kan det vara en bra idé att genomföra några testbeställningar. Dels för att kontrollera att allt fungerar som tänkt och det är enkelt att beställa, men också för att du själv ska vara säker på hur du hanterar dina beställningar när de väl börjar komma in. När du sedan känner dig redo att ta emot dina kunder gäller det att börja marknadsföra din webshop för att få in kunder. Det finns en massa olika sätt att marknadsföra sin webshop, det bästa är att prova sig fram och se vad som fungerar bäst för just din butik.

Tveka inte, utnyttja den här möjligheten redan idag

Priser
Kontakta oss