Individuellt SSL-certifikat för alla våra webbutiker

Vi kommer under de närmaste veckorna att lägga till ett kostnadsfritt individuellt SSL-cetifikat i alla våra Starter, Mini, Active och Pro-butiker. Efter ändringen kommer hela webbutiken att vara skyddad med SSL-anslutning och då fungera med både https och http. Certifikatet visas för användaren med en bild på ett lås samt texten "Secure" (visas lite olika i olika webbläsare) samt att https visas istället för http.

Beställnings- och betalningssidorna har redan tidigare varit skyddade i våra webbutiker med ett delat SSL-certifikat som i adressraden visade "secure.vilkasgroup.com" eller "secure-eshop.se". I och med förnyelsen kommer hela webbutiken att vara skyddad redan från startsidan. Certifikaten är domänspecifika vilket betyder att när kunden flyttas till kassan kommer butikens egen domän fortfarande att användas.

Det kostnadsfria SSL-certifikatet som vi nu installerar använder den populära Let's Encrypt-tjänsten. Det är även fortfarande möjligt att beställa ett bredare SSL-certifikat från oss där man t.ex. kan få en "Green Address Bar SSL":

Förändringar för spårning

Förändringen kräver inga åtgärder av e-handlaren och installationen av SSL-certifikatet orsakar inga avbrott i butiken. Om en besökare kommer till sidan via en http-länk så flyttas de automatiskt över till den motsvarande https-adressen som har samma innehåll. Inkommande länkar fungerar alltså fortfarande på samma sätt som tidigare.

En del av Googles tjänster, som Analytics, Adwords och Search Console, kräver att du lägger till https så vi rekommenderar att kontrollera detta. Det kan vara bra att kolla att spårningen fungerar efter ändringen. Vår support hjälper gärna till om det är några problem.

Google Analytics är bra att ändra på sidan Administratör > Inställningar för vy så här:


Google Search Console bör man lägga till webbplatsen med https också.

Google Adwords bör man använda adressen med https för annonserna.

Problem med administrationen

Eftersom det gamla delade SSL-certifikatet nu byts till ett nytt eget certifikat så fungerar inte de länkar till admin som börjar med secure längre i alla lägen. T.ex. blir det problem att komma in på designsidorna.

Du kan få fram din adress till administrationen genom att gå till din butik, den som kunderna använder, och klicka på t.ex. en produkt. Då kan du se att i adressraden finns en lång URL och om du tar bort allt fr.o.m .sf och framåt och istället skriver in .admin så kommer du till din administration.

T.ex. om URL:en för en av dina produkter är:
https://vilkasgroup.egennethandel.se/epages/vilkasgroup.sf/sv_SE/?ObjectPath=/Shops/2014011301/Products/1002

så är adressen till din admin alltså:
https://vilkasgroup.egennethandel.se/epages/vilkasgroup.admin

Om du har sparat adminsidan i dina bokmärken så kom ihåg att ändra den gamla länken.

Tillbaka

Du kanske också är intresserad av

Få ordning på din webbutik inför hösten - 5 tips för lyckade produktbilder

Produktbilder är ett av de viktigaste visuella elementen i en webbutik. Kunder utvärderar ofta...

5 tips som hjälper dig ta din fysiska butik online

Hela handelsbranschen genomgår en omställning. Kunder flyttar sig online i en ökande takt. Fysiska...

Företagsfaktura finns nu som betalsätt i Klarna Checkout

Klarna Checkout som finns tillgängligt i Vilkas webbutiker fungerar nu också för B2B-kunder. Klarna...