Markkinoinnin seurantakoodit | Vilkas tuki

Kirjoittanut Vilkas tuki | Dec 22, 2014 10:00:00 PM
Pro

Kun tehdään markkinointitoimenpiteitä jonkun kolmannen osapuolen kanssa, niin usein tällöin pyydetään asentamaan koodi tai "seurantapikseli" kauppaan. Koodi pyydetään lisäämään yleensä joko head-osaan, body-osaan tai tilausvahvistus-/kiitossivulle. Sivujen lähdekoodia ei pääse vapaasti muokkaamaan, vaan eri alueille omaa koodia saa lisättyä kaupan asetuksissa seuraavasti. Tältä sivulla löydät yleiset ohjeet seurantakoodien lisäämiseen.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet yleisimpien palveluiden lisäämiseen löytyy näistä artikkeleista:
Google Analytics - https://www.vilkas.fi/tuki/suite/tuki/google-analytics
Google Ads -https://www.vilkas.fi/tuki/suite/tuki/google-ads
Facebook - https://www.vilkas.fi/tuki/suite/facebook-pikselin-asentaminen-verkkokauppaan

1. Koodin lisääminen head-alueelle

Kohdassa Asetukset > Yleiset asetukset > Lisäasetukset löytyy tekstikenttä, jonne lisätty koodi näkyy sivuston head-alueella lähdekoodissa.

2. Koodin lisääminen body-alueelle

Jos halutaan seurata yksittäistä sivua, niin koodi lisätään tämän sivun asetuksissa sen pitkään kuvaukseen. Kun asetuskentän yläreunan työkaluista napsauttaa "HTML"-nappia, niin voi kopioda koodia tekstialueelle.

Jos taas halutaan seurata kaupan kaikkia sivuja/tuotteita, niin voidaan koodi lisätä "Teksti(HTML)"-sivuelementtiin ulkoasussa. Kohdassa Ulkoasu > Ulkoasun yksityiskohtainen muokkaus, kun lisää uuden sivuelementin, niin tämä sivuelementtityyppi löytyy aihealueesta "Käyttäjän määrittelemät sivuelementit". Kun elementin lisää, niin sen asetuksissa on tekstikenttä, johon voi lisätä koodin, kun napsauttaa tekstikentän yläreunassa olevaa "HTML"-nappia.

3. Koodin lisääminen tilausvahvistus-/kiitossivulle

Kohdassa Asetukset > Ostoskorin asetukset > Tekstit > Tilausvahvistussivun teksti / Kumppaniyrityksen seurantakoodi on kenttä tälle. Jos seurantakoodilla kerätään tilauksen tietoja, kuten tilauksen arvoa tai tuotteiden lukumäärää, niin asetuskentän infotekstissä näkyy paikkamerkit, joita voi käyttää. Tekstikenttään voi lisätä koodin, kun ensin napsauttaa tekstikentän yläreunassa olevaa "HTML"-nappia.

Kun kumppaniyrityksen koodia muokataan, niin jos heidän koodissaan olisi esim. kohta "var orderId = PUT_YOUR_ORDER_ID_HERE", niin se tarkoittaa, että siihen tulee kaupan paikkamerkki "var orderId = #OrderNumber".