Etusivu » Vilkas Group Oy » Ajankohtaista » Yksilöllinen SSL-sertifikaatti kaikkiin verkkokauppoihimme

Yksilöllinen SSL-sertifikaatti kaikkiin verkkokauppoihimme

Olemme lisänneet kaikkien Starter, Mini, Active & Pro -tason verkkokauppojemme käyttöön ilmaisen SSL-sertifikaatin. Muutoksen jälkeen koko verkkokauppa on nyt suojattu SSL-yhteydellä heti etusivusta lähtien. Käyttäjälle suojaus näkyy lukon kuvakkeella ja "Secure" sanalla (eri selaimilla hieman eri tavoin) sekä https-etuliitteellä domainin edessä normaalin http:n sijaan.

https

Tilaus- ja maksutapahtumat ovat olleet verkkokaupoissamme suojattuja aiemminkin jaetulla sertifikaatilla, jolloin osoiterivillä näkyi "secure.vilkasgroup.com". Lisättävä sertifikaatti on verkkotunnuskohtainen eli asiakkaan siirtyessä tilaukseen pysytään kaupan omassa verkkotunnuksessa.

Nyt asennettava ilmainen SSL-sertifikaatti hyödyntää suosittua Let's Encrypt -palvelua. Kauttamme on edelleen saatavilla myös laajempia SSL-sertifikaatteja jolla onnistuu esimerkiksi "Green Address Bar SSL":

Green Address Bar SSL

Huomioitavaa kaupan taustaan kirjautumisessa

Koska kauppoja aiemmin suojannut jaettu SSL-sertifikaatti korvaantuu nyt oman domainin SSL-sertifikaatilla, niin kaupan taustan osoitteena secure-alkuiset osoitteet eivät toimi kovin hyvin kaikissa toiminnoissa. Kaupan taustaan kannattaa kirjautua oman domainin muotoisella osoitteella.

Saat selville oman kauppasi taustan osoitteen kun menet kauppasi asiakaspuolelle ja napsautat jotain kaupassa olevaa linkkiä, niin selaimen osoiteriville tulee näkyviin pitkä URL-osoite. Siitä, jos poistaa kohdasta .sf pisteen jälkeen kaikki merkit ja kirjoittaa sf tilalle admin, niin se on kaupan taustahallinnan osoite.

Esimerkiksi jos kaupan asiakaspuolella osoite olisi
https://vilkasgroup.omaverkkokauppa.fi/epages/vilkasgroup.sf/?ObjectPath=/Shops/2013110701/Products/1001

, niin kaupan taustahallintaan osoite olisi tällöin
https://vilkasgroup.omaverkkokauppa.fi/epages/vilkasgroup.admin

Muutokset kävijäseurantaan

Muutos ei vaadi kauppiaalta välttämättömiä toimenpiteitä eikä SSL-sertifikatin asennus aiheuta katkoja verkkokauppojen toimintaan. Jos sivulle tullaan http-osoitteella, ohjataan kävijä automaattisesti vastaavaan https-osoitteeseen, jossa on sama sisältö. Eli ulkopuoliset linkit toimivat jatkossakin entiseen tapaan. Kauppaan johtavat markkinointilinkit esimerkiksi Google AdWordsissa on hyvä muuttaa https-alkuisiksi, että markkinoinnin seuranta toimii varmemmin. Kävijäseurantaa on hyvä tarkkailla muutoksen jälkeen seurannan toimivuuden varmistamiseksi. Asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa epäselvissä tilanteissa.

Google Analyticsissa on hyvä tehdä muutos Järjestelmänvalvoja > Näkymän asetukset -sivulla seuraavasti:

 

Google Search Consolessa kannattaa oma sivusto lisätä myös https-muodossa

 

Google Adwordsissa kannattaa muuttaa mainoksien osoitteiksi https-muotoiset osoitteet.

 

 

 

 

Jaa sisältö