Etusivu » Vilkas Group Oy » Ajankohtaista » LIEBE kansainvälistyi Vilkkaan alustalla

LIEBE kansainvälistyi Vilkkaan alustalla

Lieben verkkokauppa toimittaa lippiksiä Eurooppaan sekä muualle maailmaan. Vilkas haastatteli Lieben perustajaa Jukka Lahtista tarinasta Lieben takana. Jukan tarkoitus oli ensin perustaa kasetteja myyvä yritys, joka kantaisi nimeä Liebe. Jukan suunnitelma oli julkaista suomalaista musiikkia ja myydä sitä Saksan markkinoille. Pian hän tajusi, että uusi yritys tarvitsisi myyntiin myös oheistuetteita – brändättyjä T-paitoja ja kasseja. 

“Saksalaiset omaksuvat nopeasti uudet trendit ja siistit jutut – minkä vuoksi ajattelin ensin kohdentaa Lieben tuotteet Saksan markkinoille. Vaikka alkuperäinen suunnitelmani oli myydä musiikkia, hurahdin täysin Liebe-logon suunnitteluun ja päädyinkin myymään pelkkiä oheistuotteita Liebe-brändillä ja musiikki jäi ikäänkuin sivutuotteeksi.” kertoo Jukkka mielenkiintoisesti siitä, miten Liebe-brändi sai alkunsa.

Elettiin kevättä 2016 kun Jukan elämänkumppani osti kirpputorilta lippiksen puolisolleen. Jukka rakastui lippikseen ja se muutti hänen elämänsä pysyvästi: “En koskaan aiemmin ollut ajatellut olevani Lippis-tyyppiä, mutta rakastuin totaalisesti sinä keväänä saamaani lippikseen. Se että minusta tuli lätsä-ihminen noin sekunnissa saadessani istuvan lippiksen, sai minut ajattelemaan, että näin voisi itse asiassa käydä muillekin. Liebe-tuotteiden design erottuu massasta hieman rennomman tyylin ansiosta. Ihmiset tykkäävät pukea hyvännäköisiä asusteita ja jos tuote on hyvännäköinen se herättää kyllä ostohalut. Huomasin myös että Suomessa oli tosi vähän kilpailua ja että voisin luoda uniikin brändin lätsille.” Jukka jatkaa.

“Kun perustin verkkokauppaa, halusin lähtökohtaisesti kansainvälisen yrityksen ja myydä ulkomaille. Vilkkaan alusta soveltui tähän erinomaisesti. Aluksi englanti oli ainut kielivalinta, mutta se ei tuntunut asiakkaita haittaavan ja tilauksia satoi sisään myös Suomesta.” Jukka kertoo tyytyväisenä. Jukalle oli tärkeää että ihmiset voivat helposti tilata kaupasta ympäri maailmaa, joten hän päätyi hinnoittelemaan kuljetukset simppelisti: 5€ Eurooppaan ja muualle maailmaan 10€.

Jukka käytti myös todella paljon aikaa kaupan ulkoasun suunnitteluun: “Halusin simppelin, mutta siistin ulkoasun – lisäksi helpon ostoprosessin asiakkaalle, mutta silti kaupan jossa on mukava vaikka vain browsailla omaksi huviksi. Vilkkaan alustan monipuolisten mahdollisuuksien ansiosta sain juuri toivomanikaltaisen ulkoasun kaupalleni.”, Jukka myhäilee ilmeisen tyytyväisenä.

“Mikäli kukaan haluaa perustaa verkkokaupan alusta alkaen itse, pitäen kiinni omasta visiosta desingnin suhteen ja lisäksi myydä ulkomaille – suosittelen ehdottomasti Vilkkaan monipuolista alustaa. Parasta alustassa on, etteivät ominaisuudet lopu kesken, liikkeelle pääsee edullisesti ja kauppatyyppiäkin voi päivittää milloin tahansa tarpeen mukaan.”, summaa Jukka suositellen Vilkkaan verkkokauppa-alustaa sekä vasta-alkajille että vähän pidempään kaupankäyntiä verkossa harjoittaneille konkareille.

Jaa sisältö