Etusivu » Vilkas Group Oy » Ajankohtaista » GreenWhale luottaa kaupan kasvuun

GreenWhale luottaa kaupan kasvuun

GreenWhale luottaa kaupan kasvuun

Jarkko Mattila, osakas, GreenWhale Oy

GreenWhale Oy on perustettu vuonna 2008 kolmen forssalaisen miehen voimin. Halusimme lähteä kilpailemaan kansainvälisten ketjujen kanssa myymällä koruja sekä erilaisia accessories -tuotteita vastaiskuna isojen kansainvälisten brändien accessories-tuotteille. Aloitimme liiketoimintamme aluksi tukkuliikkeenä. Meillä on tällä hetkellä yli 350 jälleenmyyjää Suomessa, joita ovat mm. yksityiset vaateliikkeet, kauneuskeskukset, matkailualan yritykset sekä muut erikoiskaupat. Verkkokaupan lisäksi meillä on tukkuvarasto ja liike Forssassa sekä myymälä Lempäälän Ideaparkissa. Kolmas liike avataan Tampereelle Duo-kauppakeskukseen kesän aikana ja neljäs liike Hämeenlinnan Goodman liikekeskukseen syksyllä. Verkkokauppamme kantaa nimeä Korula.fi -GreenWhale Accessories.

Verkkokauppa on perustettu vuonna 2009 ja syyskuussa 2013 aloitimme Vilkkaan asiakkaina. Aluksi verkkokauppamme oli suunnattu pääasiassa jälleenmyyjille, mutta myös yksityisillä asiakkailla oli mahdollisuus ostaa tuotteitamme sivujemme kautta. Edelleen samanlainen taktiikka on käytössä, mainontaan emme ole kovin paljon satsanneet. Tällä hetkellä meillä on 4500 tuotetta tukkumyynnissä, verkkokaupassa hieman vähemmän. Jälleenmyyjät ovat edelleen ykkösasiamme. Verkkomyynti lisääntyy hitaasti mutta varmasti. Tilauksia tulee runsaasti sähköpostitse, osa jälleenmyyjistämme kokee tilauksen tekemisen verkkokaupan kautta vielä hieman haasteelliseksi. Netti helpottaisi toimintaa ja uusimmat tuotteet ovat netissä helposti löydettävissä. Edustajamme kuitenkin kiertävät edelleen kaikki vähittäismyyntipaikkamme 2-3 kertaa vuodessa. Verkkokauppa on myös auttanut uusien jälleenmyyjien hankinnassa, kyselyjä jälleenmyyjäksi pääsemiseksi tulee viikoittain.

Verkkokauppa on helpottanut toimintaamme. Eteläisimmät asiakkaat ovat Tammisaaresta ja kaukaisimmat Nuorgamista. Pohjois-Suomessa oleviin liikkeisiin verkkokauppa on tuonut helpotusta, koska siellä jälleenmyyjät ovat oppineet käyttämään verkkokauppaa tilausten tekemiseen, lähettävät tilauksia sähköpostilla ja hyödyntävät myös puhelinta. Verkkokauppa on siis säästänyt asiakkailta aikaa ja edustajilta vaivaa. Myös yritysasiakkaiden tuotevalikoiman päivittäminen onnistuu netin välityksellä helposti ja nopeasti. Asiakkaat pystyvät katsomaan netistä tuotteet ennakkoon, ja tekemään tilauksia jo ennen kuin uudet tuotteet tulevat päivämyyntiin.

Laaja valikoima kilpailuetuna

Erikoisuutenamme ovat Saana -puukorut, jotka on valmistettu Suomessa. Yrityksemme kolme isoa artikkelia ovat

  1. puu-ja kookoskorut
  2. iltalaukut
  3. asuste- ja hiuskukat

Iltalaukuissa ja asustekukissa meillä on Suomen suurin valikoima. Esimerkiksi meiltä löytyy 24 erilaista asuste- ja hiuskukkaa eri värivaihtoehdoilla (keskimäärin 20 väriä per malli). Meillä on suomalaiseen makuun suunniteltuja tuotteita, Suomen suurin valikoima sekä omaa suunnittelua Tuotevalikoimamme on hyvin erilainen muihin verrattuna. Tarjoamme hyvin yksilöllistä tavaraa sekä arkeen että juhlaan.

Ajattelimme panostaa verkkokauppaan enemmän. Olemme huomanneet, että tämä ala tulee kasvamaan ja jokaisen pikkuliikkeenkin pitää ottaa tämä huomioon. Isot kauppakeskukset jyräävät pienet kivijalkaliikkeet. Mitä isompi verkkokauppa, sitä paremmat tulot. Verkkokaupan kasvattamisen lisäksi suunnitelmissa on myös uusien liikkeiden avaaminen isoihin kauppakeskuksiin.

Verkkokaupan avaaminen jälleenmyyjien lisäksi myös kuluttajille ei tuonut erityisiä haasteita. Haastavinta on tuoteryhmittely siten, että asiakas löytäisi halutut tuotteet helposti todella suuresta valikoimasta. Kaupan selailu ja tuotteiden katsominen pitäisi olla nopeaa. Jälleenmyyjien aktivointi verkkokaupan käyttöön on ollut myös hieman haastavaa.

Yhteistyö Vilkkaan kanssa on sujunut oikein hyvin, olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Vilkkaalla on ohjelmistossaan monia hyviä toiminnallisuuksia ja markkinointimahdollisuuksia, varsinkin erilaiset tuoteportaalit, joista mso.fi -portaaliin juuri liityimme. Ei ole ollut valittamisen aihetta, kaikki muutokset olemme saaneet, joita olemme halunneet. Uusin päivitys on ollut meille pelkkää plussaa. Saimme tuotekuvat näkyville kuten halusimme sekä slidekuvat etusivulle entistä helpommin. Tuotehaku toiminut myös erittäin hyvin. Asiakkaat viettävät vähemmän aikaa sivuilla, mutta ostavat enemmän. Varsinkin Vilkkaan ohjelmiston tuotteiden ristiinmyyntimahdollisuudet ovat erinomaiset. Ohjelmiston hintataso on sopiva ja kaupan hallinnointi on helppoa.

Jaa sisältö