Vilkas Mobile

Pro Yes

Vilkas Mobile on Vilkkaan mobiilisovellus, jolla voi tehdä esim. tuotteiden varaston muutoksia ja käsitellä tilauksia keräilyn ja pakkauksen osalta sekä asettaa tilaukset "Toimituksessa"-tilaan. Varastolla voi pakkauksen, keräilyn ja tavaran vastaanoton tehdä pelkän puhelimen avulla ilman, että välttämättä tarvitaan isompaa päätelaitetta.

Huomioitavia asioita

• Tämä sovellus on elinkaarensa päässä ja sitä ei enää jatkokehitetä.
  • Tätä sovellusta ei saa yhdistettyä uusien verkkokauppojen kanssa, jonne kirjaudutaan MyVilkas-sivuilta, koska kaupassa ei ole mahdollista lisätä uusia ylläpitäjiä
  • Ohjelmasta on vain Android-versio. Sen saa ladattua Google Playsta: lataa Vilkas Mobile tästä.

Asentamisen jälkeen sovelluksen saa käynnistettyä puhelimessa tällaisesta kuvakkeesta.

Kaupan taustassa kohdassa Asetukset > Käyttäjähallinta > Ylläpitäjät täytyy luoda uusi ylläpitäjätunnus ja asettaa se aktiiviseksi.

Sen asetuksissa välilehdellä "Vilkas Mobile" voi sitten määritellä, minkälaiset oikeudet tunnukselle haluaa. Ohjelmaa ensimmäistä kertaa käyttöön ottaessa puhelimella skannataan tunnuksen asetuksista QR-koodi, jossa tulee mukana käyttäjän tiedot ja oikeudet sekä missä tiloissa olevat tilauksen näkyvät käsiteltävinä ohjelmassa.

Tilat vaikuttavat suoraan siihen mitkä tilaukset näkyvät sovelluksessa ja mitkä eivät. Tässä näkyy hyvät oletusasetukset, joilla sovelluksen pitäisi toimia normaalisti.

Sovellus käynnistyy päänäkymään, missä on vasemmassa yläkulmassa valikko asetuksiin ja keskellä näyttöä valinnat tilauksiin, tuotteisiin, asiakkaisiin ja myyntiraportteihin.

Tilaukset-osiossa näkyvät käsittelemättömät tilaukset tunnuksella määriteltyjen asetuksien perusteella. Tästä saa tilaukset merkittyä keräillyiksi, sitten pakatuksi ja lopulta valmiiksi toimitukseen.

Tuotteet-osiossa voit hakea ja selata kaupan tuotteita ja muuttaa niiden varastosaldoja esim. lisätessäsi tuotteita varastoon tai voit vaikka vähentää tuotteen varastosta, jos olet myynyt tuotteen verkkokaupan ohi.

Asiakkaat-osiossa voit selata ja etsiä asiakkaita. Kun asiakkaan tiedot avaa, puhelimen näkymän alareunasta voi suoraan lähettää tälle sähköpostia tai soittaa.

Myyntiraportit-osiossa valitessasi haluamasi tarkasteluvälin ja ryhmittelyn ohjelma piirtää ajalta kuvaajan ja listaa taulukkomuodossa myyntimäärät summina. Alla olevassa kuvassa esimerkkinä valittu tarkasteluväliksi "kuluva vuosi" ja ryhmittelyksi "kuukaudet".

Sovelluksen myyntiraporteissa voi valita aikaväliksi myös tietyt päivämäärät, jos haluaa raportin tietyltä aikaväliltä. Tässä kuvassa esimerkkinä laitettu näkyviin usean vuoden aikajakso jaoteltuna kuukausittain, mistä näkee kaupan kasvua pidemmältä ajalta.

Vilkas Mobile FAQ

K: Sain asennettua ja liitettyä Vilkas Mobilen puhelimeeni, mutta miksi se ei näytä yhtään tilauksia.
V: Kannattaa ensin tarkistaa, että kaupassa on käsittelemättömiä tilauksia. Vilkas Mobilen toiminnallisuudessa määritellyt tilauksien tilavalinnat myös suoraan vaikuttavat näytettyihin tilauksiin, joten jos näitä on muuttanut, niin kannattaa kokeilla oletuksia.

K: Muutin toiminnallisuuden tilavalintoja, mutta muutokset eivät näytä tulleen voimaan.
V: Kun kaupan hallinnassa muutat mitä tilauksia näytetään sovelluksessa, niin puhelimessa täytyy vielä kirjautua ulos sovelluksesta ja liittää se uudelleen, että muutokset siirtyvät sovellukseen.