Vilkas Mobile

Pro Yes

Vilkas Mobile on Vilkkaan mobiilisovellus, jolla voi tehdä esim. tuotteiden varaston muutoksia ja käsitellä tilauksia keräilyn ja pakkauksen osalta sekä asettaa tilaukset toimituksessa tilaan. Varastolla voi pakkauksen, keräilyn ja tavaran vastaanoton tehdä pelkän puhelimen avulla ilman, että välttämättä tarvitaan isompaa päätelaitetta.

Tällä hetkellä ohjelmasta on asennettavissa vain Android-versio. Sen saa ladattua Google Playsta: lataa Vilkas Mobile tästä.

Asentamisen jälkeen sovelluksen saa käynnistettyä puhelimessa tällaisesta kuvakkeesta.

Kaupan taustassa kohdassa Asetukset > Käyttäjähallinta > Ylläpitäjät täytyy luoda uusi ylläpitäjätunnus ja asettaa se aktiiviseksi.

Sen asetuksissa välilehdellä "Vilkas Mobile" voi sitten määritellä minkälaiset oikeudet tunnuksella on. Ohjelmaa käyttöönottaessa ensimmäistä kertaa puhelimella skannataan tunnuksen asetuksista QR-koodi, jossa tulee mukana käyttäjän tiedot ja oikeudet sekä missä tiloissa olevat tilauksen näkyvät käsiteltävinä ohjelmassa.

Sovellus käynnistyy päänäkymään, missä on vasemmassa yläkulmassa valikko asetuksiin ja keskellä näytöllä valinnat tilauksiin, tuotteisiin, asiakkaisiin ja myyntiraportteihin.

Tilaukset-osiossa näkyy käsittelemättömät tilaukset tunnuksella määriteltyjen asetuksien perusteella. Tästä saa tilaukset merkittyä keräillyksi, sitten pakatuksi ja lopulta merkittyä valmiiksi toimitukseen.

Tuotteet-osiossa voit hakea ja selata kaupan tuotteita ja muuttaa niiden varastosaldoja esim. lisätessäsi tuotteita varastoon tai voit vaikka vähentää tuotteen varastosta, jos olet myynyt tuotteen verkkokaupan ohi.

Asiakkaat-osiossa voit selata ja etsiä asiakkaita ja kun asiakkaan tiedot avaa, niin puhelimen näkymän alareunasta voi suoraan lähettää asiakkaalle sähköpostia tai soittaa.

Myyntiraportit-osiossa kun valitsee tarkasteluvälin ja ryhmittelyn, niin ohjelma piirtää ajalta kuvaajan ja listaa taulukkomuodossa myyntimäärät summina. Alla olevassa kuvassa esimerkkinä valittu tarkasteluväliksi "kuluva vuosi" ja ryhmittelyksi "kuukaudet".

Sovelluksen myyntiraporteissa voi valita aikaväliksi myös päivämäärät, jos haluaa jonkun tietyn aikajakson raportin. Tässä kuvassa esimerkkinä laitettu näkyviin yli kahden vuoden aikajakso, josta näkee kaupan kasvua pidemmältä ajalta.