Verkkokauppa omalla domainilla

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

 

Huom! Jos kyseessä on Elisalta siirtynyt kauppa, niin älä seuraa alla olevia ohjeita vaan katso ohjeet kaupan hallinnassa kohdasta Kaupan tiedot > Kaupan domain.

 

Kun kauppa on aktivoitu, sille voidaan ottaa oma osoite käyttöön. Domainin ylläpito voi olla millä tahansa domainpalveluntarjoajalla. Sen voi myös halutessaan ottaa meiltä ja tilata täältä: https://www.vilkas.fi/palvelut/oma-verkkotunnus.
 
Jos ylläpito on toisella palveluntarjoajalla, niin verkkokaupalle tulevalle osoitteelle kannattaa domainin palveluntarjoajan asetuksissa tehdä (tai pyytää heidän asiakaspalveluaan tekemään) CNAME-tietue (record) osoitteeseen secure.vilkasgroup.com. Päädomain (osoite ilman www-alkua), ohjaa myös kauppaan, jos sille määritellään A-tietue osoitteeseen 89.250.61.34.

Sama teknisemmin ilmaistuna:
www.domain.fi. IN CNAME secure.vilkasgroup.com.
domain.fi IN A 89.250.61.34

Kun nämä asetukset on tehty, niin 1–4 h tunnin päästä tieto muutoksesta on yleensä päivittynyt eteenpäin muille internetin palveluntarjoajille. Tällöin saa kaupan taustassa kohdassa Kaupan tiedot > Kaupan domain kyseisen osoitteen asetettua kaupalle käyttöön. Jos kauppa ei näe ohjausta, niin tällöin se ei anna vaihtaa osoitetta.

Jos kaupassa käytetään oman domainin sähköpostia, niin domainin palveluntarjoajaa kannattaa pyytää myös lisäämään tämä Sender Policy Framework (SPF) include  "include:_spf.omaverkkokauppa.fi" kyseiselle domainille.
 
SPF teknisemmin esimerkiksi näin:
domain.fi 14400 IN TXT "v=spf1 TÄHÄN OMAT SÄÄNNÖT include:_spf.omaverkkokauppa.fi ~all"

Mikäli sinulla ei ole vielä domainia, voit tilata sen miltä tahansa internetoperaattorilta. Domainin fi-päätteellä voit halutessasi tilata myös meiltä.

 

Kauppa alidomainilla

Jos haluat säilyttää kotisivusi erillään verkkokaupasta, yksi suosittu tapa kaupan osoitteelle on luoda sille alidomain. Tällöin domainille luodaan etuliite, jolloin kaupan osoite voi olla esim. kauppa.domain.fi ja kotisivut pysyvät osoitteessa www.domain.fi. Tällöin käytetylle alidomainille tehdään CNAME-tietue osoitteeseen secure.vilkasgroup.com.

Sama teknisemmin ilmastuna:

kauppa.domain.fi. IN CNAME secure.vilkasgroup.com.

 

Ilmainen SSL-sertifikaatti kaupan osoitteelle

Kun osoitteen asettaa kaupalle käyttöön, niin sille muodostuu automaattisesti Let's Encrypt SSL sertifikaatti. Tämä on kauppiaalle täysin ilmainen SSL sertifikaatti, joka suojaa kaupan liikenteen. Kun SSL-suojaus tulee kaupalle, niin se toimii pakotetusti aika https-osoitteilla.

Täällä tarkempaa kuvausta SSL-sertifikaatista: https://www.vilkas.fi/tuki/ssl-sertifikaatti

Usean domainin liittäminen

Kaupassa voi olla vain yksi oletusosoite, joka näkyy kaupassa ollessa osoiterivillä. Jos halutaan ohjata useita domaineja tai alidomaineja kauppaan, niin näille ylimääräisille osoitteille voidaan tehdä HTTP 301 tai 302 redirect kaupan ensisijaiseen osoitteeseen. Tällöin käyttäjä ohjautuu kaupan sivuille myös toissijaisella osoitteella, mutta selaimen osoiteriville tulee näkyviin ensisijainen osoite. HTTP 301 redirectista käytetään joskus myös nimitystä URL-ohjaus.

Jos HTTP 301 tai 302 -ohjaus ei ole domainin ylläpitäjällä teknisesti mahdollinen, voidaan ohjaus tehdä A-record-ohjauksella IP-numeroon 89.250.61.18, eli ohjata liikenne meidän redirect-palvelimelle. Kun domainin ylläpitäjä  on tehnyt tämän ohjauksen, ilmoita tästä meille, niin teemme edelleenohjauksen kauppaasi. Veloitamme näistä redirect-palvelimen kautta tehdyistä ylimääräisistä domainohjauksista 55 € palvelumaksun (alv 0).

 

Jaa sisältö