Verkkokauppa omalla domainilla

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

 

Huom! Jos kyseessä on entinen Elisa kauppa, niin älä seuraa alla olevia ohjeita vaan ne löytyvät kaupan hallinnassa kohdasta Kaupan tiedot > Kaupan domain.

 

Kun kauppa on aktivoitu, sille voidaan ottaa oma osoite käyttöön. Domainin ylläpito voi olla millä tahansa domainpalveluntarjoajalla. Sen voi myös haltuessaan ottaa meiltä ja tilata täältä: https://www.vilkas.fi/palvelut/oma-verkkotunnus
 
Jos ylläpito on toisella palveluntarjojalla, niin verkkokaupalle tulevalle osoitteelle kannattaa domainin palveluntarjoajan asetuksissa tehdä (tai pyytää heidän asiakaspalveluaan tekemään) CNAME-tietue (record) osoitteeseen secure.vilkasgroup.com. Jos halutaan, että päädomain eli osoite ilman www-alkua ohjaa myös kauppaan, niin sille kannattaa tehdä A-tietue osoitteeseen 89.250.61.34

sama teknisemmin ilmaistuna
www.domain.fi. IN CNAME secure.vilkasgroup.com.
domain.fi IN A 89.250.61.34

Kun nämä asetukset on tehty, niin sen jälkeen 1-4h tunnin päästä tieto muutoksesta on yleensä päivittynyt eteenpäin muille internetin palveluntarjoajille.  Tällöin saa kaupan taustassa kohdassa Kaupan tiedot > Kaupan domain kyseisen osoitteen asetettua kaupalle käyttöön. Jos kauppa ei näe ohjausta, niin tällöin se ei anna vaihtaa osoittetta.

Jos kaupassa käytetään myös kyseisen domainin sähköpostia, niin palveluntarjoajaa kannattaa pyytää myös lisäämään tämä Sender Policy Framework (SPF) include  "include:_spf.omaverkkokauppa.fi" kyseiselle domainille.
 
SPF teknisemmin esimerkiksi näin
domain.fi 14400 IN TXT "v=spf1 TÄHÄN OMAT SÄÄNNÖT include:_spf.omaverkkokauppa.fi ~all"

Mikäli sinulla ei ole vielä domainia, voit tilata sen miltä tahansa internet operaattorilta. Domainin .fi päätteellä voit halutessasi tilata sen myös meiltä.

 

Kauppa alidomainilla

Jos haluat säilyttää kotisivusi erillään verkkokaupasta, yksi suosittu tapa kaupan osoitteelle on luoda sille alidomain. Tällöin domainille luodaan etuliite jolloin kaupan osoite voi olla esim. "kauppa.domain.fi" ja kotisivut pysyy osoitteessa "www.domain.fi". Tällöin käytetylle alidomainille tehdään CNAME-tietue osoitteeseen secure.vilkasgroup.com.

sama teknisemmin ilmastuna

kauppa.domain.fi. IN CNAME secure.vilkasgroup.com.

 

Usean domainin liittäminen

Kaupassa voi olla vain yksi oletusosoite, joka näkyy kaupassa ollessa osoiterivillä. Jos halutaan ohjata useita domaineja tai alidomaineja kauppaan, niin näille ylimääräisille osoitteille voidaan tehdä HTTP 301 tai 302 redirect kaupan ensisijaiseen osoitteeseen. Tällöin käyttäjä ohjautuu kaupan sivuille myös toissijaisella osoitteella, mutta selaimen osoiteriville tulee näkyviin ensisijainen osoite. HTTP 301 redirectista käytetään joskus myös nimitystä "URL-ohjaus".

Jos HTTP 301 tai 302 -ohjaus ei ole domainin ylläpitäjällä teknisesti mahdollinen, voidaan ohjaus tehdä A-record ohjauksella IP-numeroon 89.250.61.18 eli ohjata liikenne meidän redirect-palvelimelle. Kun domainin ylläpitäjä  on tehnyt tämän ohjauksen, ilmoita tästä meille niin teemme edelleenohjauksen kauppaasi. Veloitamme näistä redirect-palvelimen kautta tehdyistä ylimääräisistä domain-ohjauksista 55€ palvelumaksun (alv 0).

 

Jaa sisältö