Uutiskirjeiden lähettäminen

Starter No
Mini No
Pro Yes

Uutiskirjekampanja

Uutiskirjeitä varten luodaan kampanja kohdassa Markkinointi > UutiskirjeetTarkoitus ei ole luoda uutta kampanjaa erikseen jokaiselle viestille, vaan verkkokaupoissa on usein vain yksi uutiskirjekampanja. Jokaisella kampanjalla on omat vastaanottajansa.

Huomaathan, että yksi uutiskirjekampanja ei ole yksi uutiskirje, vaan uutiskirjekampanjan asetuksissa välilehdellä "uutiskirjeet" rakennetaan yksittäiset uutiskirjeet.

Kampanjan asetukset

Kampanjan asetukset määritellään kohdassa Markkinointi > Uutiskirjeet > [avaa uutiskirjekampanja] > Yleinen. Asetuksissa voi määritellä esim. kaikkiin viesteihin yleisen sähköpostin lähettäjän osoitteen ja nimen. Uutiskirjekampanja täytyy olla asetettu näkyviin asiakkaille sen asetuksista, jotta asiakkaat voivat itse tilata ja peruuttaa sen.

Vastaanottajien lisääminen

Lisää vastaanottajia uutiskirjekampanjaan Markkinointi > Uutiskirjeet > [avaa kampanja] > Vastaanottajat -sivulla. Voit lisätä yksittäisiä osoitteita tai kokonaisia asiakasryhmiä. Asiakasryhmän osoitteet saa kopioitua uutiskirjekampanjan vastaanottajiin valitsemalla alasvetovalikosta asiakasryhmä ja napsauttamalla tallenna.

Vastaanottajia saa lisättyä myös kohdasta Sisältö/Tuoteryhmät > Tuo ja vie. Valikosta valitaan objektityypiksi "Uutiskirjeiden vastaanottajat", normaalisti koodaukseksi "Unicode UTF-8" ja sitten osoitetaan CSV-tuontitiedosto omalta koneelta. Sitten kun napsauttaa "tuo", niin taulukosta saa tuotua osoitteet kauppaan. CSV-tiedoston rakenne täytyy olla sellaisessa muodossa, että kauppa ymmrätää sen. Helpoiten tämän rakenteen saa ensin viemällä kaupasta CSV-tiedoston samoilla asetuksilla ja sitten muokkaamalla tähän uudet osoitteet.

Viestin kirjoitus

Voit luoda uutiskirjeen kohdassa Markkinointi > Uutiskirjeet > [avaa uutiskirjekampanja] > Uutiskirjeet. Listan alimmalla rivillä annetaan viestille tunniste sekä nimi ja sen jälkeen tallennetaan. Kun uutiskirje tallennettu listaan, niin napsauttamalla sen tunnistetta pääsee sen asetuksiin.

Muista lisätä uutiskirjeen loppuun linkki, jolla asiakas pääsee itse eroamaan uutiskirjeestä. Sen saa lisättyä automaattisesti uutiskirjeen paikkamerkeistä. Muista asettaa uutiskirjekampanja myös näkyviin. Muuten kampanja ei ole peruttavissa.

Ennen viestin lähetystä "lähetä nyt" -napista tai vaihtoehtoisesti ajastamalla kannattaa lähettää testiviesti ensin omaanosoitteeseen ja tarkistaa, että esim. kaikki uutiskirjeessä olevat linkit toimii.

Hakusanat: uutiskirje, uutiskirjeet