Tuotteen vaihtoehtojen ohjattu luontitoiminto

Starter No
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Tuotteelle saa luotua vaihtoehtotuotteita ohjatulla luontitoiminnolla sen asetuksissa "vaihtoehdot"-välilehdellä. Ohjattu luontitoiminto muokkaa automaattisesti vaihtoehtotuotteiden taustalla olevia rakenteita tuotetyypeissä. Tuotetyyppien rakenteesta tarkemmin tässä ohjeessa: Vaihtoehtuotteiden luominen perinteisellä tavalla.

 

Huom! Kun tuotteille luodaan vaihtoehtoja, niiin jokaiselle tuotteelle ei kannata luoda omaa tuotetyyppiä, vaan tuotetyypit ovat normaalisti isompia kokonaisuuksia. Tuotetyyppi voi olla nimeltään esim. "vaatteet" tai vaikka "tuotteet-väreillä" ja sitten kaikki tuotteet, joissa on samankaltaisia vaihtoehtojen valintoja asiakkaille voi sitten luoda samalla tuotetyypillä

 

Ohjatulla luontitoiminnolla vaihtoehtoja tuotteelle saa lisättyä kun napsauttaa tuotteen asetuksissa välilehdellä "Vaihtoehdot" keltaisen tekstilaatikon sisällä olevaa "Käynnistä tuotteen vaihtoehtojen ohjattu luontitoiminto" -linkkiä ja sitten seuraa ohjatun toiminnon ohjeita.

 Kaupassa voi olla erilaisia tuotetyyppejä esim. paidat, housut ja kengät. Näillä on omanlaisiaan vaihtoehtoja. Samassa tuotetyypissä olevilla tuotteilla on samoja vaihtoehtojen arvoja valittavana, mutta niiden ei tarvitse olla täysin samanlaisia kaikissa tuotetyypin tuotteessa.

Vaihtoehtoja tehdessä tuotteelle valitaan sopiva tuotetyyppi, jos sellainen on jo olemassa tai sitten luodaan uusi tuotetyyppi ja annetaan sille nimi. Sitten tälle tuotetyypille voidaan luoda uusi lisäkenttä, kuten koko ja sille sitten kaikki vaihtoehtojen valittavissa olevat arvot.


Tämän jälkeen ohjattu luontitoiminto ehdottaa vaihtoehtotuotteita, joita se on luomassa. Tässä vaiheessa voi muuttaa tuotenumeroita tai poistaa tiettyvä vaihtoehtoja joita ei halua luoda tälle tuotteelle. Tässä listan alareunassa on myös valinta "Aseta tuotteen luodut vaihtoehdot näkyviin", jonka voi valita ennen siirtymistä seuraavalle sivulle.

 Tämän jälkeen valitaan tapa miten vaihtoehdot näkyvät ja miten ne valitaan tuotesivulla. Yleensä käytetään vaihtoehdoille alasvetovalikkoa, mutta on mahdollista käyttää myös esim. listamaista vaihtoehtojen esitystapaa. Kun tällä sivulla napsauttaa "valmis", niin kauppa luo tuotteelle vaihtoehdot.

 Uudet lisätyt tuotteet ja tuotevaihtoehdot menevät oletuksena piilotettu tilaan, joten ne täytyy asettaa näkyviin, jotta ne näkyy asiakkaille kaupassa. Piilossa olevat näkyvät harmaalla tekstillä listassa ja näkyviin laitetut taas näkyy selkeämmällä mustalla tekstillä. Jos ohjatussa luontitoiminnossa ei valinnut, että luodut vaihtoehdot asetetaan näkyviin, niin ne voi tässä listassa valita ja asettaa näkyviin listan yläreunassa olevasta "näkyvyys" napista.

Kun tuotteelle on luotuna vaihtoehdot ja ne on asetettu näkyviin, niin kannattaa sen jälkeen tarkistaa, että miltä se näyttää sitten kaupan asiakaspuolella.

Kun luodaan uusi tuotetyyppi automaattisella vaihtoehtojen luontitoiminnolla, niin tämä muodostuu kohtaan Tuotteet > Tuotetyypit. Sieltä voi muokata tuotetyyppiä suoraan. Jos esim. vaihtoehtojen arvoissa on kirjoitusvirheitä tai niille tarvitsee kirjoittaa käännökset eri kielille, niin ne saa tehtyä muokkaamalla niitä suoraan tuotetyypin asetuksista.

 

Vaihtoehtojen asetukset päätuotteelta

Vaihtoehtotuotteella on omat asetuksensa kuten kuvat ja tuotekuvaukset, mutta vaihtoehdot perii päätuotteen asetukset ellei vaihtoehdolle tallenna omaa asetusta. Esim. jos päätuotteelle on kirjoittanut tuotekuvauksen, niin tämä tuotekuvaus näkyy oletuksena kaikilla sen vaihtoehdoilla ellei näille kirjoita omaa tuotekuvausta.

Jos vaihtoehdolle on muuttanut esim. tuotekuvausta ja haluaisi taas palauttaa vaihtoehdolle näkymään päätuotteen tuotekuvauksen, niin voi vaihtoehdolta poistaa tuotekuvauksen ja tallentaa. Tällöin vaihtoehdolla ei ole enää omaa versiota tuotekuvauksesta ja sen tuotesivulla näkyy taas päätuotteesta periytyvä tuotekuvaus.

 

Vaihtoehdon poistaminen tuotteelta

Jos tuotteelta haluaa poistaa vaihtoehtojen ominaisuuksia, niin tuotteen asetuksissa välilehdellä "vaihtoehdot" ja kohdassa "vaihtoehtoiset tuotteet" täytyy valita halutut vaihtoehdot ja napsauttaa "poista". Sen jälkeen kohdassa "vaihtoehtojen lisäkentät" täytyy ottaa vielä kyseisten vaihtoehtojen lisäkenttien esimääritykset pois käytöstä. Tällöin vaihtoehto ja sen ominaisuus ei ole enää tuotteella käytössä ja se ei näy esim. vaihtoehtojen valinnan pudotusvalikossa.

Jaa sisältö