Tuoteryhmät ja muut sivut

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Kaupan taustassa kohdassa Sisältö/Tuoteryhmät > Lomakenäkymä avautuu näkymä etusivun "Sivut" välilehdelle. Siinä näkyy listassa pääsivut, jotka rakenteellisesti on etusivun alla. Tässä näkyvät tuoteryhmät ovat päätuoteryhmiä ja listasta normaalisti löytyy suoraan myös lain vaatimat ehdot ja rekisteriselosteet sekä yhteydenottolomake.

 

Yleinen

Etusivun asetuksissa välilehdellä "Yleinen" voit muuttaa etusivun asetuksia, kuten tittelin, otsikon, valikossa näkyvän nimen ja yhteenvedon hakukoneita varten (meta description). Pitkä kuvaus 1-4 kentät ovat etusivun tekstialueita. Niistä on yleensä käytössä vain ensimmäinen pitkä kuvaus kenttä, mutta halutessaan voi käyttää niistä useampia, kunhan Asettelu välilehdeltä valitsee asettelun, jossa on useampi tekstikenttä käytössä.

 

Sivut

Välilehdellä Sivut löytyy Etusivun alla olevat sivut. Tämä kohta aukeaa oletuksena, kun ylävalikosta valitaan Sisältö/Tuoteryhmät > Lomakenäkymä. Sivujen järjestystä voi muuttaa "Lajittelyjärjestys" sarakkeesta numeroita muuttamalla ja napsauttamalla listasta sivun nimeä pääsee kyseisen sivun asetuksiin. Uuden sivun saa lisättyä listan alimmalta "plus"-riviltä täyttämällä siihen sivulle tunnistee, nimen ja valitsemalla halutun sivutyypin. Sen jälkeen kun napsauttaa tallenna, niin uusi sivu ilmestyy listaan. Uusi sivu on oletuksena piilossa, joten se täytyy vielä asettaa näkyviin ja päivittää kaupan sivumuisti, että se näkyy kaupan asiakaspuolella.

 

Tuotteet

Välilehdellä Tuotteet näkyy kyseiselle sivulle liitetyt tuotteet. Listan alareunasta voi "Liitä tuotteet"-napista lisätä tuotteita sivulle. Liitoksen saa tehtyä myös yksittäisen tuotteen välilehdeltä "Tuoteryhmät". Sivun "Tuotteet"-välilehdellä voi tuotteiden järjestystä muuttaa yläreunan "Järjestä"-työkalulla automaattisesti tai sitten voi manuaalisesti järjestellä tuotteita "Lajittelujärjestys"-sarakkeessa muuttamalla numeroita ja tallentamalla.

 

Kuvat

Välilehdellä Kuvat Voi lisätä sivun kuvan, joka näkyy jos valitaan asettelu, joka näyttää sivulle ladatun kuvan. Jos kuvat lisää pitkään kuvaukseen eli sivun tekstialueelle, niin sen saa joustavammin sivulle halutun kokoisena ja näköisenä. Tällöin voi myös kuvaan lisätä linkin.

 

Asettelu

Välilehdellä Asettelu on neljä kohtaa, joista voi muuttaa sivun näkymää.

Lajittelujärjestys - Voit valita mitä sisältöä sivuilla näkyy ja missä järjestyksessä.
Tekstit - Tästä voi valita minkälainen rakenne on sivuilla olevilla teksti- ja kuvakentillä. Usein sivulla on vain yksi iso tekstikenttä käytössä, johon lisätään sitten sivun kaikki sisältö.
Alasivut - Tällä asetuksella voi valita minkälainen alasivujen listaus on käytössä sivulla.
Tuotteet - Tästä voi valita minkälainen tuotelistaus on käytössä kyseisellä sivulla.

 

Esittely

Välilehdellä Esittely on mahdollista ennen etusivua lisätä esittelysivu. Jos asiakkaille halutaan tuoda esille jotain ennenkuin heidät päästetään kauppaan, niin on mahdollista ottaa esittelysivu käyttöön. Jos ei ole mitään erityistä syytä käyttää esittelysivua, niin sitä ei normaalisti kannata käyttää.

 

Uuden sivun lisääminen

Uuden sivun saa lisättyä lomakenäkymässä kohdassa Sisältö/Tuoteryhmät > Lomakenäkymä välilehdellä "Sivut" kirjoittamalla listan alimmalle riville halutun sivun nimen, valitsemalla sivutyypin ja napsauttamalla "Tallenna".

 

Alituoteryhmän lisääminen

Kun kohdassa Sisältö/Tuoteryhmät > Lomakenäkymä avaa olemassaolevan tuoteryhmän, niin tällä sivulla on myös "Sivut"-välilehti. Siellä voi sivun lisäämisen rivillä kirjoittaa halutun sivun nimen, valita sivutyypin alasvetovalikosta ja napsauttaa "Tallenna".

 

 

Sivujen näkyminen asiakaspuolella

Oletuksena uudet sivut ovat piilossa asiakkailta. Kun sivun haluaa asettaa näkyviin asiakkaille, niin sen asetuksissa välildehdellä "Yleinen" voi määritellä "Näkyvissä verkkosivustolla: Kyllä".

Tämän lisäksi sivulle on erikseen näkyvyyden asetus tuoteryhmävaliolle. Jos sivun halutaan näkyvän automaattisessa tuoteryhmävalikossa, niin sen asetuksissa täytyy olla määritelty "Näkyvissä valikossa: Kyllä". Jos sivua ei haluta näyttää tuoteryhmävalikossa, vaan sille on esim. erillinen yksittäinen linkki ulkoasussa, niin tällöin voi asettaa "Näkyvissä valikossa: Ei".

 

Hakusanat: tuoteryhmä, tuoteryhmät, sivu, sivut, kansio, kategoria, kategoriat

Jaa sisältö