Etusivu » Tuki » Tuoteryhmäalennus

Tuoteryhmäalennus

Starter No
Mini No
Active Yes
Pro Yes

Tuoteryhmäalennuksella voit määritellä tuoteryhmän asetuksissa alennuksen kaikille tuoteryhmän tuotteille. Tämä on helppo tapa tehdä alennuskampanjoita. Alennukset näkyvät suoraan tuotteiden tiedoissa tuotelistauksissa ja tuotesivuilla. 

 

Tuoteryhmäalennuksen asetukset

Kohdassa Sisältö/Tuoteryhmä > Lomakenäkymä kun avaa tuoteryhmän asetukset, niin sieltä löytyy välilehti "Tuoteryhmäalennus", jossa saa määritettyä tuoteryhmälle halutun alennuksen ja sen voimassaolon.

 

Tällä saat helposti tehtyä alennuksen kaikkiin kyseisen tuoteryhmän ja sen alatuoteryhmien tuotteisiin.

 

Asetukset yksittäisessä tuotteessa

Tuotteen asetuksissa Tuoteryhmäalennus-välilehdellä on mahdollista rajoittaa tuote pois tuoteryhmäalennuksista ja sieltä näkee tarkemmin mikä tuoteryhmäalennus on voimassa tuotteelle. Vain yksi tuoteryhmäalennus on voimassa tuotteella yhdellä kertaa ja voimassaoleva alennus määräytyy tuotteen Tuoteryhmät-välilehdellä olevien tuoteryhmäliitosten järjestyksestä. Ylin tuoteryhmäliitos, josta tulee tuotteelle tuoteryhmäalennus on aina voimassa.

 

Tuoteryhmäalennukset ja hinnastot

Tuoteryhmäalennus ei vaikuta hinnastoista tuleviin tuotteiden hintoihin. Tuoteryhmäalennus vaikuttaa vain tuotteen listahintaan. Kaupassa voi siis olla tuoteryhmäalennuksia normaaleihin hintoihin ja sen lisäksi esim. jälleenmyyjien hinnasto ja sitä kautta jälleenmyyjille täysin omat tuotteiden hinnat. Hinnastoilla on mahdollista tehdä myös ostoskorin alennus ja se on mahdollista antaa vielä tuoteryhmäalennuksien päälle.

 

Muut liittyvät asetukset

Jotta alennukset näkyvät asiakaspuolen sivuilla, niin kohdassa Tuotteet > Hinnastot > Lisäasetukset täytyy asettaa alennuksien näyttäminen tuotesivuilla päälle. Jos tällä sivulla on asetettuna "käytä listahintoja", niin alennukset eivät näy tuotelistauksissa tai tuotesivuilla, vaan niissä näkyy normaalit listahinnat.

 

Jotta alennukset näkyisivät tuotesivuilla ja tuotelistauksissa selkeästi, niin kohdasta Tuotteet > Tuoteasetukset > Tekstit voi määritellä, että alennus näytetään myös prosentteina.

 

 

 

Tarjoustuotteet tuoteryhmä

Väliaikaisten eri tuoteryhmien alennuksien lisäksi tällä toiminnallisuudella voi myös tehdä kauppaan esim. "Tarjoustuotteet" nimisen tuoteryhmän, johon voi määritellä halutun pysyvämmän alennuksen. Siihen voidaan sitten liittää ja vaihtaa tuotteita, joita alennus halutaan koskevan. 

 

Jaa sisältö