Toimitustavan lisääminen verkkokauppaan

Pro Yes

Verkkokauppaan voi lisätä uusia toimitustapoja erilaisilla asetuksilla. Toimitustavan tyypin valinnalla määritellään käytännössä miten toimitustavan hinta muodostuu. Toimitustavat löytyy kauppiaan taustahallinnassa kohdasta Asetukset > Toimitus.

Toimitustapojen listan yläreunassa on "Lisää"-nappi, josta voi lisätä uuden toimitustavan.

Aukeavassa ikkunassa valitse "Käyttäjän määrittämä toimitustapa" ja sitten haluttu tyyppi sekä anna toimitustavalle nimi.

Tämän jälkeen siirrytään kyseisen toimitustavan asetuksiin. Asetuksiin pääsee myös toimitustapojen listassa avaamalla toimitustavan. Toimitustavan asetuksissa on eri toimitustavan tyypeissä erilaisia asetuksia. Esim. "kiinteä hinta" tyyppisellä toimitustavalla on aina sama hinta.

Toimitustavan tyypit

Kauppaan voidaan lisätä halutun tyyppinen toimitustapa. Toimitustavan tyypin perusteella lisätyssä toimitustavassa on tietynlaiset asetukset toimitustavan hinnalle.

Ilmainen toimitus

Tällä toimitustavalla ei ole hinta-asetuksia lainkaan, vaan se on aina ilmainen. Käytetään yleensä toimitustavoilla kuten "nouto".

Kiinteä hinta

Hinta-asetuksissa löytyy asetus yhdelle hinnalle, joka ei muutu.

Porrastettu hinta

Porrastettu hinta on toimitustavan tyyppi, joka tietyn ostoskorin summan jälkeen muuttuu ilmaiseksi toimitukseksi. Sen asetuksissa on normaali toimitustavan hinta, kuten kiinteähintaisella toimitustavalla. Tämän lisäksi sillä on ostoksen summan raja, jonka jälkeen toimitus muutuu ilmaiseksi. Tämä toimitustapa näkyy myös ostoskorin sivuelementissä ja vielä ostoskorissa muistuttamassa, jos ostokset ovat alle tämän rajan.

Ostoskori yhteensä

Tällä toimitustavan tyypillä voi määritellä toimituksen hinnan ostoskorin arvon perusteella. Voidaan esim. tehdä laskevat toimitustavan kustannukset. Esimerkkikuvassa tehty rajat 30€ ja 60€ arvoille.

Ostoskorin tuotteiden paino

Tällä tyypillä tehdyn toimitustavan hinta määräytyy ostoskorissa olevien tuotteiden yhteispainosta. Tätä toimitustapaa varten tätyy määritellä tuotteiden asetuksiin painot. Esimerkkikuvassa laitettu Itellan painorajoja.

Ostoskorin lukumäärä

Toimitustavan hinnan voi määritellä tällä toimitustavan tyypillä ostoskorissa olevien tuotteiden lukumäärän mukaan. Siinä rajat määritellään samaan tapaan, kuin esim. tuotteiden painon mukaisessa toimitustavassa.

Erikoisia toimitustavan tyyppejä on

ShipAdvisor - Kaikki Toimitustavat

Toimitustavan tyyppi, mikä on yhteydessä EDISoftiin ja sen laskentalogiikka määritellään EDISoftin järjestelmässä. Sen ohje käyttöönottoon löytyy täältä: http://www.vilkas.fi/tuki/edi-soft-shipadvisor

Toimitusalue perustuu postinumeroon (vain Pro kaupoissa)

Voidaan rakentaa toimitustapa, joka näkyy vain tietyllä postinumeroalueella. Toimitustavan hinta muodostuu samaan tapaan, kuin porrastettu hinta.

DummyShipping

Tyhjä toimitustapa, jota ei voi valita. Jos toimitustavan valinta ostoprosessissa on alasvetovalikko, kyseinen toimitustapa voidaan laittaa oletusvaihtoehdoksi, jolloin asiakkaan on pakko huomata toimitustapa ja valita joku vaihtoehdoista.