Toimitustavan lisääminen verkkokauppaan

Pro Yes

Verkkokauppaan voi lisätä uusia toimitustapoja erilaisilla asetuksilla. Toimitustavan tyypin valinnalla määritellään käytännössä, miten toimitustavan hinta muodostuu. Toimitustavat löytyvät kaupan taustahallinnassa kohdasta Asetukset > Toimitus.

Toimitustapojen listan yläreunassa on "Lisää"-nappi, jolla voit lisätä uuden toimitustavan.

Aukeavassa ikkunassa valitse "Käyttäjän määrittämä toimitustapa" ja sitten haluttu tyyppi. Anna toimitustavalle nimi.

Tämän jälkeen siirrytään kyseisen toimitustavan asetuksiin. Asetuksiin pääset myös toimitustapojen listassa avaamalla toimitustavan. Toimitustavan asetuksissa on eri toimitustapatyypeillä erilaisia asetuksia. Esim. "kiinteä hinta" -tyyppisellä toimitustavalla on aina sama hinta.

Toimitustavan tyypit

Kauppaan voidaan lisätä halutun tyyppinen toimitustapa. Toimitustavan tyypin perusteella lisätyssä toimitustavassa on tietynlaiset asetukset toimitustavan hinnalle.

Ilmainen toimitus

Tällä toimitustavalla ei ole hinta-asetuksia lainkaan, vaan se on aina ilmainen. Ilmaista toimitusta käytetään yleensä toimitustavoilla kuten "nouto".

Kiinteä hinta

Hinta-asetuksissa löytyy asetus kiinteälle hinnalle. Kiinteä hinta ei muutu.

Porrastettu hinta

Porrastettu hinta on toimitustavan tyyppi, joka tietyn ostoskorin summan jälkeen muuttuu ilmaiseksi toimitukseksi. Sen asetuksissa on normaali toimitustavan hinta kuten kiinteähintaisellakin toimitustavalla. Tämän lisäksi sillä on ostoksen summan raja, jonka jälkeen toimitus muuttuu ilmaiseksi. Tämä toimitustapa näkyy myös ostoskorin sivuelementissä ja vielä ostoskorissa muistuttamassa, jos ostokset ovat alle tämän rajan.

Ostoskori yhteensä

Tällä toimitustavan tyypillä voit määritellä toimituksen hinnan ostoskorin arvon perusteella. Voit esim. tehdä laskevat toimitustavan kustannukset. Esimerkkikuvassa tehty rajat 30 euron ja 60 euron arvoille.

Ostoskorin tuotteiden paino

Tällä tyypillä tehdyn toimitustavan hinta määräytyy ostoskorissa olevien tuotteiden yhteispainosta. Tätä toimitustapaa varten tätyy määritellä tuotteiden asetuksiin painot. Esimerkkikuvassa on käytetty Itellan painorajoja.

Tuotteiden lukumäärä ostoskorissa

Tällä toimitustavan tyypillä toimitustavan hinnan voi määritellä ostoskorissa olevien tuotteiden lukumäärän mukaan. Rajat määritellään samaan tapaan kuin esim. tuotteiden painon mukaisessa toimitustavassa.

Erikoisia toimitustavan tyyppejä

ShipAdvisor – Kaikki toimitustavat

Toimitustavan tyyppi, joka on yhteydessä EDISoftiin ja jonka laskentalogiikka määritellään EDISoftin järjestelmässä. Lue ShipAdvisorin käyttöönotosta täältä.

Toimitusalue perustuu postinumeroon (vain Pro-kaupoissa)

Tällä toimitustapatyypillä voit rakentaa toimitustapoja, jotka näkyvät vain tietyllä postinumeroalueella. Toimitustavan hinta muodostuu samaan tapaan kuin porrastettu hinta.

DummyShipping

Tyhjä toimitustapa, jota ei voi valita. Jos toimitustavan valinta ostoprosessissa tehdään alasvetovalikossa, kyseinen toimitustapa voidaan nimetä esim. "Valitse toimitustapa" ja laittaa oletusvaihtoehdoksi, jolloin asiakkaan on pakko huomata toimitustapa ja valita joku vaihtoehdoista.