Etusivu » Tuki » Teema: Air

Teema: Air

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Air teemaan on tuotu raikasta ulkonäköä, vaihtoehtoja asetteluun ja pieniä korjauksia aiemmissa teemoissa ilmenneisiin haasteisiin. Myös verkkokaupan sisäinen blogi on saanut kasvojenkohotuksen!

 

Raikas ulkonäkö

Vilkas Air on nimensä mukaisesti ilmava ja kevyen tyylikäs ulkoasuteema, jonka avulla luot helposti modernin ilmeen kauppaasi. Yksityiskohdat on hiottu nykyaikaisiksi, ja näytöllä paljon tilaa vievät elementit on pyritty piilottamaan esimerkiksi kuvaavien ikonien taakse.

  • MODERNIT IKONIT - Uusimmat Font Awesome -ikonit ovat kevyen tyylikkäitä. Uusia ikoneita voi teemassa bongata esimerkiksi ostoskorin ja hakupalkin kuvakkeista.
  • HAKUPALKKI - Aiemmissa teemoissa hakupalkki on ollut koko ajan näkyvillä kaupan ylä- tai alareunassa. Vilkas Airissa hakupalkki aukeaa ikonia klikattaessa eikä suotta vie tilaa ruudulta silloin, kun sitä ei tarvita.
  • TUOTESIVU - Tuotteen pitkä kuvaus näkyy teemassa tuotesivulla siististi hinnan alapuolella, tuotekuvan vieressä. Monessa aiemmassa teemassa pitkä kuvaus näkyy koko sivun levyisenä tuotekuvan alapuolella.
  • BLOGI - Verkkokaupan sisäisen blogin ulkomuotoa on paranneltu roimasti. Nyt blogi oikeasti näyttää blogilta ja tekstien selaileminen on helpompaa.

 

Vaihtoehtoiset asettelut

Joskus suunnitelma kaupan ulkoasusta muuttuu teeman valitsemisen jälkeen. Tai ehkä haluat vain kokeilla, miltä erilaiset asettelut näyttäisivät käytännössä. Myös tuotekategorioiden lisääntyessä saattaa tulla ajankohtaiseksi tarkastella uudelleen verkkokaupan asettelua. Tällöin on kätevää, että suurehkojakin rakenteellisia muutoksia voi tehdä verkkokauppaan teemaa vaihtamatta.

  • SIVUPALKIT - Vilkas Airissa sivupalkit saa näkyviin joko sivun vasemmassa tai oikeassa reunassa, kummassakin tai ei kummassakaan. Pienellä näytöllä, kuten älypuhelimessa, esille asetetut sivupalkit piiloutuvat ikonin taakse.
  • VALIKKO - Verkkokaupan valikon eli menun voi Vilkas Airissa siirtää mihin tahansa kohtaan headerissa eli ylätunnisteessa verkkokaupan yläreunassa. Mobiilissa menu asettuu hampurilaisvalikon taakse. Jos kaupassa on paljon kategorioita, voi megamenun laittaa erilliseen logon alapuolella olevaan ylätunnisteeseen. Jos kaupassa taas on vain muutama kategoria, megamenu voidaan sijoittaa esimerkiksi logon ja hakuikonin väliin samaan ylätunnisteeseen.

 

Parannuksia vanhaan

Lisäksi Vilkas Airissa on paranneltu ja korjailtu elementtejä, jotka joissain aiemmissa teemoissa esimerkiksi asettuvat tietyissä yhdistelmissä hassusti.

  • TUOTELISTAUS - Tuotelistausta on korjattu niin, ettei asettelu rikkoonnu, vaikka kuvia ei olisi rajannut keskenään saman kokoisiksi. Tuotteet siis pysyvät nätissä rivissä kaikilla kuvako’oilla. 
  • HAKUPALKKI - Hakupalkki sisältöineen pysyy nyt paikoillaan myös mobiilissa eikä hypi muiden elementtien päälle.

 

Air on responsiivinen teema verkkokaupalle, joka on asennettavissa verkkokaupan ylläpidosta. Air-teemaa voidaan muokata muita teemoja vapaammin joissa on oletettu tiettyjä asettelumalleja.

 

Air-teema on helppo asentaa verkkokaupan ylläpidosta Ulkoasu > Omat teemat -sivun alalaidasta valitsemalla "Lisää uusi teema"

Teeman lisääminen

 

Kun teema on asennettu, sitä voidaan muokata taustalla "Ulkoasun yksityiskohtainen muokkaus" toiminnolla. Voit muuttaa värejä, taustakuvia ja luoda uusia sivuelementtejä. Huomaa, että muokkauksessa asettelu saattaa poiketa hieman siitä, miltä se tulee näyttämään asiakaspuolella. Kannattaa siis tarkistaa lopputulos esikatselupainikkeella.

Jos kauppaan on lisätty edellisen teeman aikana CSS- tai Java script -koodia, ne voivat vaikuttaa uuden teeman toimintaan. Tarkista Asetukset > Yleiset asetukset > Lisäasetukset -sivun kenttä "HTML-koodin Head-alue" ja poista tarvittaessa tarpeeton koodi. Vanha muotoilukoodi voidaan myös siirtää vanhan teeman alle HTML-elementtiin ulkoasun yksityiskohtaisessa muokkauksessa, jolloin se säilyy tallessa eikä haittaa uuden teeman toimintaa.

Demokauppa

 

Teeman asennus ja muokkaus palveluna

Jos teeman käyttöönottaminen tuntuu liian hankalalta tai se tuntuu vievän ajallisesti liikaa aikaa, niin meiltä on mahdollista myös ostaa teeman asennuspalvelu 295€ hintaan (alv 0). Palvelu kattaa teeman asentamisen, logojen ja haluttujen värien asentamisen paikoilleen ja mahdollisen tarvittavan pienen hienosäädön. Isommat teeman jatkomuokkaukset eivät kuulu teeman asentamisen palveluun ja tällaisista tarvitsee sopia sitten erikseen tarkemmin. Täältä löydät lisää tietoa teeman asennuksesta palveluna.

Jaa sisältö