Vilkkaan Amazon-integraation käyttöönotto | Vilkas tuki

Kirjoittanut Vilkas tuki | Jan 7, 2019 10:00:00 PM
Pro

Amazon-integraation avulla myyt valitsemiasi Vilkas-verkkokauppasi tuotteita myös Amazonissa. Saat tiedon Amazonin puolella tehdyistä tilauksista verkkokauppasi taustahallinnassa, ja varastosaldot päivittyvät järjestelmien välillä automaattisesti. Tämän ohjeen avulla otat integraation käyttöön.

Tukisivun sisältö:

1. Ennen kuin aloitat
  2. Luo Amazon Professional Seller -tili
  3. Hae kategoriahyväksyntää
  4. Ota Amazonin tuoteportaali käyttöön Vilkas-verkkokauppaasi
  5. Hanki tuotteillesi tarvittavat tuotekoodit
  6. Laita valitsemasi Vilkas-verkkokaupassasi olevat tuotteet myyntiin myös Amazonissa
  7. FAQ: Miksi en saa Amazon-kuluttajan sähköpostiosoitetta?

1. Ennen kuin aloitat:

1. Huomioi, että Amazon-integraatio on saatavilla Pro- ja Enterprise-tason kaupoissa.
  2. Varmista, että tuotteet, joita aiot myydä Amazonissa, sisältyvät Amazonin tukemiin kategorioihin.
  3. Varmista, että Vilkas-verkkokaupassasi on näkyvissä hinnat myös sen maan valuutassa, missä aiot Amazonin puolella myydä. Ohjeet valuutan asettamiseen löydät tältä tukisivulta kohdasta Valuutat.
  4. Huomioi, ettet voi käyttää tuotteidesi toimitukseen Fulfillment by Amazonia.
  5. Huomioi, että sinun täytyy voida tarjota Amazon-asiakkaillesi asiakaspalvelua Amazon-kohdemaan paikallisella kielellä.

2. Luo Amazon Professional Seller -tili

Tili on ensimmäisen kuukauden ajan maksuton ja muuttuu sen jälkeen maksulliseksi. Valitse laskutusmallisi ja luo Amazon Professional Seller -tili klikkaamalla Start selling. Tilin luomiseen tarvitset vähintään seuraavat tiedot:

• Yrityksesi nimi
  • Yrityksesi osoite
  • Puhelinnumero
  • Luottokorttitiedot
  • Pankkitilin tiedot

3. Hae kategoriahyväksyntää

Joidenkin tuotteiden myyminen vaatii kategoriahyväksynnän. Tarkista, kuuluvatko myymäsi tuotteet kategoriahyväksynnän vaatimiin tuotteisiin ja hae hyväksyntää tarvittaessa.

4. Ota Amazonin tuoteportaali käyttöön Vilkas-verkkokauppaasi

1. Varmista, että tarvittu kieli + valuutta on lisättynä kaupassasi. Jos esim. haluat myydä Saksan Amazonissa täytyy kaupassa olla saksan kieli + eurot. Britanniaa varten täytyy olla vastaavasti englanti + punta.
  2. Mene Vilkas-verkkokauppasi taustahallinnassa kohtaan Markkinointi > Tuoteportaalit
  3. Valitse väliotsikon Amazon alta maa, jossa haluat Amazonissa myydä ja klikkaa Tallenna. Jos valitset yhden Euroopan maan, pääset halutessasi myymään kaikissa Euroopan valtioissa, joissa Amazon on: Saksassa, Iso-Britanniassa, Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa.
  4. Klikkaa aktivoidun maan riviltä Näytä > Yleinen ja täytä kohtaan Käyttöoikeustiedot Amazonilta saamasi Seller ID ja MWS Authorization Token.

5. Hanki tuotteillesi tarvittavat tuotekoodit

Varmista, että tuotteillasi on UPC-, EAN- tai ISBN-koodit.

6. Laita valitsemasi Vilkas-verkkokaupassasi olevat tuotteet myyntiin myös Amazonissa

I) Lisää tuote Amazon Seller Centralissa

1. Mene Amazon Seller Centralissa kohtaan Inventory > Add a Product
  2. Syötä tuotekoodi (esim. EAN) tarkistaaksesi, myykö joku muu tuotetta Amazonissa.
  3. Jos tuote ei ole vielä muilla myynnissä Amazonissa, klikkaa Create a new product listing.
  4. Valitse tuotteelle sopivat kategoriat listauksesta.
  5. Täytä Vital Info -välilehdelle samat tiedot kuin Vilkas-verkkokaupassa tuotteella on. Jos tuotteella on variaatioita, ei ole väliä, minkä variaation tähän valitset. Product ID -kohtaan tulee tuotekoodi (esim. EAN). Muista käyttää Amazon-myyntimaan kieltä.
  6. Lisää Variations-välilehdelle kaikkien mahdollisten variaatioiden tiedot. Seller SKU on Vilkas-kaupassa oleva tuotenumero, Product ID tuotekoodi (esim. EAN).
  7. Jos tuotteella ei ole variaatioita, täytä Offer-välilehti.
  8. Lopuksi klikkaa Save and Finish.
  9. Tuote variaatioineen päivittyy Amazonin inventaarioon 15 minuutin sisällä.

II) Lisää variaatioille kuvat Amazon Seller Centralissa

1. Mene Amazon Seller Centralissa kohtaan Inventory > Manage Inventory
  2. Etsi listauksesta oikea tuote, klikkaa nuolesta variaatiot näkyviin.
  3. Avaa variaatio klikkaamalla Kuvaa ei saatavilla -ikonia. Ikonin nimi vaihtelee kieliversioittain. Kannattaa avata heti kaikki variaatiot omille välilehdilleen ja sulkea välilehtiä sitä mukaa, kun olet saanut kuvat lisättyä.
  4. Lisää kuvat välilehdellä Images.
  5. Jokaiselle variaatiolle täytyy lisätä kuva erikseen, jotta variaatio näkyy Amazonin listauksessa.

III) Linkitä tuotteet Vilkas-verkkokaupan ja Amazonin välillä

1. Mene Vilkas-verkkokauppasi taustahallinnassa kohtaan Markkinointi > Tuoteportaalit.
  2. Valitse Amazon-otsakkeen alta oikea maa.
  3. Klikkaa Tuotteet-välilehdellä oikeaa tuotetta.
  4. Siirry Variation Products -välilehdelle.
  5. Avaa variaatio. Järjestelmä ehdottaa linkitettävää tuotetta. Jos tuote on oikea, klikkaa Liitä ja Activate Offer.
  6. Variaatiot siirtyvät Pending-tilaan. Tilan pitäisi päivittyä Activeksi viim. seuraavana päivänä. Aktivoitumisen jälkeen varastosaldot synkronoituvat järjestelmien välillä.

Amazon integraation FAQ

K: Miksi en saa Amazon-kuluttajan sähköpostiosoitetta?
V: Amazon suojelee käyttäjiensä yksityisyyttä eikä kerro esimerkiksi kuluttajien sähköpostiosoitteita myyjille. Monet logistiikkafirmat, esim. Posti ja UPS, kuitenkin pyytävät lähetyksen vastaanottajan sähköpostiosoitteen pakollisena tietona. Voit laittaa tähän verkkokauppasi sähköpostiosoitteen, mutta muista välittää logistiikkayhtiön lähettämät sähköpostit asiakkaalle.

K: Olen luonut tuotteet Amazonissa ohjeiden mukaisesti, mutta tuotteet jäävät kaupassa "preparing" tilaan eikä tuotteita saa liitettyä. Mikä auttaa?
V: Amazonissa tuotteella Vital Info kohdasta kannattaa tarkistaa, että siellä on Product ID kohdassa valittuna EAN ja se on täytettynä.