Videon lisääminen kauppaan | Vilkas tuki

Pro

Nettivideo on halpa markkinointitapa verkkokaupalle ja sellaisen voi tehdä helposti itse jopa tavallisella digikameralla. Parhaat videot alkavat levitä asiakaskunnan sähköposteissa eteenpäin levittäen samalla itsestään viestiäsi. Videossa voit esitellä vaikka tuotteesi ominaisuuksia ja käyttötapoja. Voit käyttää myös "screen recorder" ohjelmaa, jolla voit tehdä vaikka verkkokauppasi käyttöohjevideon.

Suosittu ja kätevä tapa lisätä videoita verkkokauppaan on ladata ne ensin YouTubeen ja sen jälkeen lisätä kaupan sivulle koodi, jolla videon saa näkymään verkkokaupan sivulla. YouTube tekee videon sellaiseen muotoon, että se toimii käytännössä kaikilla selaimilla. Voit ladata YouTubeen ainakin .WMV, .AVI, .MOV ja .MPG formaateissa olevia videotiedostoja.

Lataa videotiedosto YouTubeen

Mene www.youtube.com sivulle ja lataa videotiedosto palveluun. Sinun pitää luoda tunnukset YouTubeen ennen kuin voit ladata videoita sinne.

Lisää video verkkokauppaasi

Kun video on ladattu YouTubeen, voit kopioida videon sivulta "Embed" kentästä koodin, minkä voit copy/pastella lisätä kaupan sivulle. Klikkaa "Embed" kenttää videon oikealla puolella ja paina Ctrl+C kopioidaksesi koodin leikepöydälle.

Videon lisääminen tuotesivulle

Voit lisätä videon tuotesivulle. Voit luoda tuotteen jonka "Pitkä kuvaus" kenttään kopioit YouTube -koodin. Tällöin sivulla on myös "Suosittele tätä tuotetta" linkki (mikäli toiminto on kytketty kaupan sähköpostiasetuksissa), jonka avulla videon katsojat voivat lähettää videon linkin ystävilleen.

Luo uusi lisäkenttä Tuotteet > Tuotetyypit > [tuotetyyppi] > Lisäkentät -sivulla. Anna nimeksi esim. "Video" valitse tyypiksi "Teksti" ja tallenna. Klikkaa luotu lisäkenttä auki, ja aseta kentän tukemaan HTML-muotoilua. Valitse lisäkenttä näkyväksi omassa välilehdessä tuotesivulla.

Tämän jälkeen voit lisätä kaikkiin kyseisen tuotetyypin tuotteisiin lisätekstin Tuotteet > [tuote] > Lisäkentät -sivulla.

Oman sivun luonti videolle

Voit luoda myös oman sivun kauppaan videota varten: Sisältö/Tuoteryhmät > Uusi. Valitse tyypiksi "Sisältösivu". Klikkaa "Muokkaa HTML:ää" linkkiä ja liitä koodi avautuvaan html-koodin muokkausikkunaan painamalla Ctrl+V. Tallenna ja paina "Näytä sivu" linkkiä testataksesi toimiiko video kaupassasi. Videon aloitusruudun pitäisi nyt tulla näkyviin kaupan sivulle.