Varastosaldot näkyviin tuotteisiin | Vilkas tuki

Pro

Verkkokaupassa on mahdollista laittaa varastosaldot näkyviin mukaan niiden saatavuuden teksteihin. Saatavuuden teksteillä on mahdollista näyttää myös esimerkiksi tuotekohtaista toimitustaikaa.

Kaupan taustahallinnassa kohdassa Tuotteet > Tuoteasetukset > Saatavuus on muokattavissa tekstit eri varastosaldon tilanteille. Nämä ovat "riittävä", "alle vähimmäisrajan", "loppu" ja "ei määritelty". Tuotteen varastosaldon tilanne on aina jokin näistä neljästä ja sen perusteella näytetään sitten aina sen tilanteen tekstiä tuotteella.

Asetussivulla oikeassa laidassa on listattu paikanmerkit (TLE muuttujat), joilla saadaan tuotteen asetuksista tuotua tieto saatavuuden teksteihin.

Jos esimerkiksi tilanteisiin "riittävä" ja "alle vähimmäisrajan" laittaa asetuksiin tekstiksi:
Varasto: #StockLevel

niin silloin tuotesivulla näkyy varastosaldo näin:

Ja jos kohtaan "loppu" laittaa tekstiksi:
Ei varastossa

niin silloin tuotesivulla tuotteen varastosaldon ollessa nolla se näkyy näin

Näillä asetuksilla saadaan läpinäkyvyyttä tuotteiden saatavuuteen ja se mahdollisesti vähentää niihin liittyvää asiakaspalvelun tarvetta. Esim. jos tuotesivulla kerrotaan, että varastossa on yksi nojatuoli, niin asiakas ei oleta saavansa normaalissa toimitusajassa kahta.

Ehtolausekkeet

Saatavuuden teksteissä on mahdollista käyttää myös ehtolausekkeita tämän esimerkin tapaan.

Tuotetta varastossa: #StockLevel #IF(#DeliveryPeriod) Toimitusaika: #DeliveryPeriod työpäivää. #ELSE Toimitusaika: 2-4 työpäivää. #ENDIF

Tuotetta varastossa: #StockLevel
- alussa ei ole ehtoa, joten se näytetään aina

, jonka jälkeen alkaa ehtolauseke, jossa näytetään eri sisältöä ehtolausekkeen toteutumisen perusteella

#IF(#DeliveryPeriod) Toimitusaika: #DeliveryPeriod työpäivää.
- tarkistaa, että toimitusaika löytyy tuotteelta ja näyttää sen mukana tekstissä

#ELSE Toimitusaika: 2-4 työpäivää.
- jos toimitusaikaa ei löydy, niin sen sijaan näytetään yleistä tekstiä.

#ENDIF
- lopettaa ehtolausekkeen