Tuo ja vie toiminto - yleistä | Vilkas tuki

Kirjoittanut Vilkas tuki | Jan 17, 2021 10:00:00 PM
Pro

Vilkas Suite kaupoissa löytyy tuo ja vie toiminto, millä on mahdollista viedä kaupasta tietoa omalle koneelle CSV-tiedostoon ja tuoda vastaavalla tiedostolla tietoja kauppaan. Tämän avulla on mahdollista esim. luoda ja päivittää kaupan tuotteita. CSV-tiedostojen muokkaamisessa suositellaan Libre Office Calc sovellusta, jolla CSV-tiedostojen muokkaus on selkeämpää kuin monella muulla taulukkolaskentaohjelmalla.

Kaupan hallinnassa kohdassa Tuotteet > Tuo ja vie, Asiakkaat > Tuo ja vie sekä Sisältö/Tuoteryhmä > Tuo ja vie pääsee kaikista yleiselle tuo ja vie toiminnon sivulle. Ainoa ero on se mikä objektityyppi on oletuksena valittuna sivun asetuksissa.

Tuo ja vie toiminnon asetukset tarkoittavat seuraavia asioita

• Objektityyppi - Tällä voit valita mitä tietoja tuodaan kauppaan tai viedään kaupasta.
  • Muotoilu - Voit valita maa-kohtaisen muotoilun tiedoille. Suomessa on esimerkiksi desimaalierottimena pilkku, kun taas Englannissa piste.
  • Koodaus - Toiselta nimeltään merkistö eli millä merkeillä tietoa käsitellään. Oletus UTF-8 kattaa kaikki suomen kielen merkit. Toisena vaihtoehtona ISO-8859-1 eli Latin 1 merkistö.
  • Erotinmerkki - Merkki millä tiedot on eritelty CSV-tiedostossa. Oletuksena puolipiste.
  • Kielet - Tiedoista kun tuotteiden nimistä tai sivujen teksteistä voi olla useita eri kielten versioista. Voit valita vietkö kaupasta yhden vai kaikkien kielien tiedot.
  • CSV-tuontitiedosto - Jos tuot CSV-tiedostolla tietoa kauppaan, niin valitse tällä omalta koneelta tuotava tiedosto.
  • Vie kuvan URL- Tässä voit valita, että tuleeko kuvien tiedostojen nimet vai koko URL-osoitteet vietävään taulukkoon. Jos ollaan siirtymässä Suitesta Now kauppaan, niin valitse kuvan URL, jolloin kuvat haetaan automaattisesti tuodessa tuotteita Now kauppaan.

Mitä tietoja voidaan tuoda ja viedä

Valitessa eri objektityypin voi viedä tai tuoda eri tietoja. Tässä listattuna mitä mitäkin tiedot pitävät sisällään.

• Tuotteet - Tämä pitää sisällään tuotteiden asetukset lukuunottamatta tuoteryhmäliitoksia
  • Sisältö / Tuoteryhmät > Sivut - Tämä pitää sisällään kaupan sivujen, kuten tuoteryhmien ja sisältösivujen tiedot.
  • Tuote-tuoteryhmän liitos - Tässä tiedostossa on määritelty mitä tuotteita on liitetty mihinkäkin tuoteryhmään.
  • Tuotetyypit - Tämä pitää sisällään tuotteiden rakenteen taustalla olevan tuotetyypit ja niiden lisäkentät.
  • Ristiinmyynti - Tässä on tieto mitä tuotteita tuodaan ristiinmyynnillä esille missäkin tuotteessa.
  • Hinnastot - Tässä on normaalista listahinnasta poikkeavat hinnat esim. eri asiakasryhmille tai yleisille määräalennuksille.
  • Asiakkaat - Tästä tiedostosta löytyy asiakkaiden tiedot. Se ei pidä sisällään salasanoja eikä tilauksia.
  • Uutiskirjeiden vastaanottajat - Tästä löytyy kaupan uutiskirjekampanjoissa olevat uutiskirjeiden vastaanottajat.
  • Inventaarioraportti - Tästä tiedostosta näkyy tuotteiden varastosaldot, ostohinnat sekä varaston arvot tuotteittain sekä yhteenlaskettuna.
  • Saatavuusilmoituksen vastaanottajat - Tästä näkyy jos asiakkaat ovat tilanneet saatavuusilmoituksia loppuneista tuotteista.
  • Tuotearviot - Tästä taulukosta näkyy annetut tuotearviot (lisämaksullinen palvelu)