Ponnahdusikkunan esto selaimissa | Vilkas tuki

Kirjoittanut Vilkas tuki | Aug 23, 2016 9:00:00 PM
Pro

Nykyään selaimet estävät oletuksena uuteen ikkunaan avautuvat sisällöt eli ponnahdusikkunat (pop-ups). Jos esimerkiksi logistiikkapalvelun integraatio avaa pakettikortin uuteen ikkunaan, selain estää uuden sivun avautumisen, mikäli ponnahdusikkunoiden avautumista ei erikseen sallita sivustolla tai aina selainta käytettäessä.

Kun selain estää ponnahdusikkunan, se ilmoittaa siitä yleensä kuvakkeella osoiterivin lopussa.

Firefox

Kun Firefox on estänyt ponnahdusikkunan, se kertoo siitä kahdella tapaa. Alla olevassa kuvassa näkyy kohdassa 1 osoiterivin loppuun tuleva ikoni. Kohdassa 2 näkyy keltainen palkki sisältöalueen yläreunassa. Kumpaa tahansa napsauttamalla saat auki valikon, josta voi sallia ponnahdusikkunoiden näkymisen sivustolla.

Firefoxin oma ohje ponnahdusikkunoihin:
https://support.mozilla.org/fi/kb/ponnahdusikkunoiden-eston-asetukset-ja-poikkeukset

Chrome

Kun Chrome on estänyt ponnahdusikkunan, se ilmoittaa siitä osoiterivin loppuun ilmestyvällä kuvakkeella. Tämä näkyy alla olevassa kuvassa punaisella ympyröitynä. Kun kuvaketta napsauttaa, aukeavasta valikosta voi valita, että sallitaan aina ponnahdusikkunat tällä sivustolla.

Chromen oma ohje ponnahdusikkunoihin:
https://support.google.com/chrome/answer/95472?hl=fi

Safari

Safarin ponnahdusikkunoiden hallinta on yleisempiin selaimiin verrattuna rajoitetumpaa. Se ei kerro käyttäjälle estäneensä ponnahdusikkunan samaan tapaan kuin esimerkiksi Firefox tai Chrome. Safarin asetuksissa löytyy alla olevan kuvan mukainen asetus, josta ponnahdusikkunoiden eston voi ottaa kokonaan pois päältä. Safarin asetukset löytyvät vasemmasta yläkulmasta Safari-valikosta.

Opastusta aiheeseen liittyen: https://discussions.apple.com/thread/4271925?start=0&tstart=0 (englanniksi)