Google fonts palvelun liittäminen verkkokauppaan | Vilkas tuki

Kirjoittanut Vilkas tuki | Sep 19, 2013 9:00:00 PM
Starter
Mini
Active
Pro
Google fonts -palvelulla voidaan lisätä verkkokauppaan turvallisesti erikoisfontteja tekstinä, ilman että kävijän tarvitsisi asentaa fonttia omalle koneelleen.

Fontin asentaminen verkkokauppaan

Valitse sopiva fontti Google Fonts palvelusta. Klikkaa valitsemasi fontin kohdalla "+" nappia.

Kopioi fontin linkki ja CSS-määritys ja liitä ne kaupan hallinnassa Asetukset > Yleiset asetukset > Lisäasetukset -sivulle

CSS-määritysten ympärille tarvitaan <style> ja </style> tagit. Font-family (ja mahdollisen font-weight) määritteiden perään tarvitaan !important -lisäys, jolla yliajetaan kaupan ulkoasun määrittämä fontti.

<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans" rel="stylesheet">
<style>
* { font-family: 'Open Sans', sans-serif !important; }
</style>

Jos etsit jotain tiettyä fonttia, jota ei löydy Googlen palvelusta, saatavilla on myös maksullisia palveluita kuten fonts.com, josta voidaan tilata tunnettuja fontteja kuukausiveloituksella. Myös muissakin fonttipalveluissa fontin asennus tapahtuu samalla tekniikalla.