PostNord nShift-integraatiolla

Kirjoittanut Vilkas tuki | Jun 10, 2014 9:00:00 PM
Pro

PostNord tarjoaa verkkokaupan kuljetuspalveluita Pohjoismaissa sekä kansainvälisesti. Verkkokauppa voidaan integroida PostNordin palveluihin, jolloin tilaukset välitetään automaattisesti PostNordin järjestelmään ja asiakas voi valita itselleen sopivan noutopisteen ja seurata toimituksen kulkua seurantakoodeilla. Palvelu toimii yhteistyössä Unifaunin kanssa.

Käyttöönotto

1. Tee sopimus PostNordin kanssa. Jos käytät MyPack-pakettia, pyydä heitä aktivoimaan myös PickUpLocator ominaisuus.
  2. Ole yhteydessä meidän myyntiin (myynti@vilkas.fi) ja kerro Pacsoft Online käyttäjätunnus ja sen, että haluat PostNordin palvelut.
  3. Tilaamme tällöin PostNordin lisenssin (eli Unifaun ERP Connect lisenssi). Saat siitä vahvistuspyynnön Unifaunilta. Jos postia ei näy, niin tarkista roskapostikansio.
  4. Kun vahvistat aktivointipyynnön, niin Unifaun aktivoi lisenssin ja saat heiltä vahvistusviestin.

Kun nämä on kunnossa, voitte määritellä kauppaan PostNordin tunnukset ja toimitustavat alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Huom! Lisenssi ja sen mahdolliset lisäpalvelut on PostNordin/Unifaunin maksullisia palveluita.

Toimitustapojen lisääminen verkkokauppaan

Luo ensin uusi toimitustapa Asetukset > Toimitus -sivulla. Valitse ensin "Käyttäjän määrittämä toimitustapa" logistiikkakumppaniksi.

- MyPack tehdään toimitustavan tyypillä "Unifaun/Pacsoft - noutopisteet".
- DPD voidaan tehdä yleisillä toimitustavan tyypeillä kuten esim. "porrastettu hinta" tai "kiinteä hinta".

"Unifaun/Pacsoft - noutopisteet" -tyyppiseen toimitustapaan täytyy määritellä noutopistekoodi. Koodi "POSTNORD" toimii yleisesti Pohjoismaissa. Jos noutopisteet ei testatessa näy varmista, että PickUpLocator ominaisuus on aktivoitu PostNordilla.

Täältä löytyy PostNordin dokumentti noutopistekoodeista.

Kun halutut toimitustavat on lisätty kauppaan, ne näkyvät kohdassa Asetukset > Toimitus listattuna. Jos toimitustavan kohdalla on varoituskolmio ja "täytä"-linkki, niin toimitustavasta puuttuu vielä asetuksia, kuten esim. hinnan määrittely.

Unifaun/PostNord Asetukset

Kohdassa Asetukset > Unifaun/Pacsoft asetukset määrittele PostNordin yleiset asetukset.

1. Valitse järjestelmäksi "Pacsoft"
  2. Syötä tunnus ja salasana
  3. Lisää "Sessio" kenttään  po_FI

Salli asiakkaalle tilausten seuraaminen käyttää Unifaunin Track and Trace -palvelua. Sallii asiakkaan näkymän tilausten seuraamiseen asiakkaan omien asetussivujen “vanhat tilaukset” -kohdassa. Palvelu on asetettava käyttöön myös Unifaunin taustahallinnassa tai tämä nappi ei toimi oikein.

Käytä postinumeron tarkistusta käyttää Unifaunin ZipCheck -palvelua. Se tarkistaa asiakkaan postinumeron oikeellisuuden, kun ne syötetään tilaus- tai rekisteröintivaiheessa.

Toimitustapojen yleiset asetukset

• Tällä sivulla liitetään Asetukset > Toimitus -sivulla luotu toimitustapa PostNordin palveluun
  • Palvelutunnus on halutun palvelun tunnus, jonka saa Unifaunin taustahallinnasta kohdasta Ohjeet > Koodilistat > Palvelut (ERP connect ja XML)
  • Yleisesti koodit ovat PostNord MyPack -toimitustavalle P19FI ja PostNord DPD -toimitustavalle DPDFI

Toimitustapojen lisäasetukset

• Lähettäjän pikakoodi on Unifaunin taustahallinnassa luotu lähettäjä, jolle voi asettaa siellä koodin, joka syötetään näihin kenttiin.
  • Ilmoitukset-kohdassa asetetaan täppä kohtaan SMS tai Sähköposti.
  • Sähköpostin viesti-kohdassa voi asettaa sähköpostille viestin kaikille kaupan kielille.
  • Sähköpostista voi myös lähettää kopion tai piilokopion kaupan osoitteeseen.

Maksutapojen COD ja tapahtumat

• Tälle välilehdelle asetetaan maksutapoihin COD (cash on delivery) -asetuksia tarvittaessa
  • Tilauksen automaattinen lähettäminen tulee asettaa tällä välilehdellä joko “Kun tilaus on luotu” tai “Kun tilaus on maksettu”
  • Tilauksia voi lähettää manuaalisesti Tilaukset > Tilaukset -sivulla rastittamalla lähetettävät tilaukset ja valitsemalla “Vie” alasvetovalikosta “Lähetä tilaukset Unifauniin” napista.

Vaarallisten aineiden kuljetus

Sellaisille tuotteille, jotka kuljetusliikkeet määrittelevät vaarallisiksi aineiksi (VAK), tulee määrittää tuotekohtaiset tiedot, jotka lähetetään tilauksen tietoihin. Tuotetiedot lisätään yksittäisen tuotteen asetuksissa Unifaun/Pacsoft välilehdellä.

Tilausten käsittely

Tilausdokumentit voi käsitellä ja tilausta voi seurata yksittäisen tilauksen asetuksissa eli kun tilauksen on avannut kohdasta Tilaukset > Tilaukset. Yksittäisen tilauksen välilehdellä Unifaun/Pacsoft näkyy suoraan palvelun oma käyttöliittymä. Eräajona useampia pakettikortteja voi tulostaa vain suoraan Pacsoftin omasta hallintaliittymästä.