PayEx | Vilkas tuki

Kirjoittanut Vilkas tuki | Nov 10, 2013 10:00:00 PM
Pro

PayEx toimittaa maksamisen kokonaisratkaisuja Pohjoismaihin sekä Eurooppaan. Monet PayExin maksupalveluista toimivat myös globaaleilla markkinoilla. Lue lisää PayExistä täältä.

PayEx käyttöönotto kaupassa

1. Ottaaksesi maksutavan käyttöön tarvitset sopimuksen PayExin kanssa. Lisätietoa tästä saat osoitteesta www.payex.fi tai numerosta 020 140 4200.
  2. Kun olet saanut PayExiltä tunnukset, kirjaudu heidän hallintasivuilleen ja luo siellä salainen avain.
  3. Luo verkkokaupassa maksutapa Asetukset > Toimitus- ja maksutavat > Maksutavat -sivulla.
  4. Valitse Maksutapa -alasvetovalikosta "PayEx"
  5. Klikkaa "Tallenna"
  6. Avaa maksutavan tiedot klikkaamalla Täytä (kts. kuva yllä, linkki avaa Asetukset -välilehden) ja syötä käyttöoikeustiedot sekä käytössä olevat valuutat. Ennen kuin asetat maksutavan käyttöön, tee testiostoksia ja varmista, että olet tehnyt asetukset oikein. Testi- ja tuotantotilan valitset kohdasta "Maksunkäsittelyn asetukset".
  7. Tarkista Lisäasetukset -välilehden tiedot. Valitse käyttöön vain ne maksutavat, jotka olet liittänyt PayEx sopimukseesi. Jos valitset maksutavan, joka puuttuu sopimuksestasi, ei maksun suorittaminen kaupassa onnistu.
  8. PayExin hallintasivuilla täytyy täyttää verkkokaupan IP-numero. Se ei ole aina kaikissa tapauksissa sama, joten tämä täytyy kysyä meiltä.

Testaaminen

PayEx maksutavan testaaminen onnistuu seuraavilla asetuksilla.

1. Määritä Asetukset -välilehdellä käyttötilaksi "Testi"
  2. Valitse Lisäasetukset -välilehdellä Maksutapamenetelmän näkymä kohtaan "Suoraveloitus"
  3. Valitse Kyllä suomalaisten pankkien kohdalle (vain Danske, Nordea, Handelsbanken ja Tapiola käytettävissä testitilassa)
  4. Aseta maksutapa näkyviin Yleinen välilehdellä (Näkyvissä - Kyllä)
  5. Testaa maksutapaa kauppasi asiakaspuolella

Maksutapojen logojen lisääminen näkyviin

PayEx ei tarjoa eri maksutapojen logoja automaattisesti, vaan ne pitää lisätä kaupan sivuille manuaalisesti. Sen jälkeen, kun olet sopinut PayExin kanssa käyttöön tulevista maksutavoista, käy noutamassa tarvittavat logokuvat esimerkiksi maksuoperaattoreiden omilta sivuilta.