Ponnahdusikkunan esto selaimissa

Pro Yes

Nykyään selaimet estävät oletuksena uuteen ikkunaan avautuvat sisällöt eli ponnahdusikkunat (popup). Jos esim. logistiikkapalvelun integraatio avaa pakettikortin uuteen ikkunaan, niin oletuksena selain estää tämän avautumisen, jos ponnahdusikkunoiden avautumista ei erikseen sallita sivustolla tai aina selainta käytettäessä.

Kun selain estää ponnahdusikkunan, niin se ilmoittaa siitä yleensä kuvakkeella osoiterivin lopussa.

Firefox

Kun Firefox on estänyt ponnahdusikkunan, niin oletuksena se kertoo siitä kahdella tapaa. Alla olevassa kuvassa näkyy kohdassa 1 osoiterivin loppuun tuleva ikoni. Kohdassa 2 näkyy keltainen palkki sisältöalueen yläreunassa. Kumpaa tahansa napsauttamalla saa auki valikon, josta voi sallia ponnahdusikkunoiden näkymisen sivustolla.

Firefoxin oma ohje ponnahdusikkunoihin:
https://support.mozilla.org/fi/kb/ponnahdusikkunoiden-eston-asetukset-ja-poikkeukset

Chrome

Kun Chrome on estänyt ponnahdusikkunan, se ilmoittaa siitä osoiterivin loppuun ilmestyvällä kuvakkeella. Tämä näkyy alla olevassa kuvassa punaisella ympyröitynä. Kun kuvaketta napsauttaa, niin aukeavasta valikosta voi valita, että sallitaan aina ponnahdusikkunat tällä sivustolla.

Chromen oma ohje ponnahdusikkunoihin:
https://support.google.com/chrome/answer/95472?hl=fi

Safari

Safarin ponnahdusikkunoiden hallinta on yleisempiin selaimiin verrattuna rajoitetumpaa. Se ei kerro käyttäjälle estäneensä ponnahdusikkunan samaan tapaan kuin esim. Firefox tai Chrome. Safarin asetuksissa löytyy alla olevan kuvan mukainen asetus, josta ponnahdusikkunoiden eston voi ottaa kokonaan pois päältä. Safarin asetukset löytyvät vasemmasta yläkulmasta Safari-valikosta.

Opastusta aiheeseen liittyen: https://discussions.apple.com/thread/4271925?start=0&tstart=0 (englanniksi)