Ponnahdusikkunan esto selaimissa

Pro Yes

Selaimet nykyään estää oletuksena uuteen ikkunaan avautuvat sisällöt eli ponnahdusikkunat (popup). Jos esim. logistiikkapalvelun integraatio avaa pakettikortin uuteen ikkunaan, niin oletuksena selain estää tämän avautumisen, jos ei erikseen sallita sivustolla tai kokonaan ponnahdusikkunoiden avautumista.

Kun selain estää ponnahdusikkunan, niin se ilmoittaa siitä yleensä kuvakkeella osoiterivin lopussa.

Firefox

Kun Firefox on estänyt ponnahdusikkunan, niin oletuksena se kertoo siitä kahdella tapaa. Alla olevassa kuvassa näkyy kohdassa 1 osoiterivin loppuun tuleva ikoni. Kohdassa 2 näkyy keltainen palkki sisältöalueen yläreunassa. Kumpaa tahansa napsauttamalla saa auki valikon, josta voi sallia sivustolle.

Firefoxin oma ohje ponnahdusikkunoihin
https://support.mozilla.org/fi/kb/ponnahdusikkunoiden-eston-asetukset-ja-poikkeukset

Chrome

Kun Chrome on estänyt ponnahdusikkunan niin se ilmoittaa siitä osoiterivin loppuun ilmestyvällä kuvakkeella. Tämä näkyy alla olevassa kuvassa ympyröitynä punaisella. Kun kuvaketta napsauttaa, niin aukeavasta valikosta voi valita, että sallitaan aina ponnahdusikkunat tällä sivustolla.

Chromen oma ohje ponnahdusikkunoihin
https://support.google.com/chrome/answer/95472?hl=fi

Safari

Safarin ponnahdusikkunoiden hallinta on yleisempiin selaimiin verrattuna rajoitetumpi. Se ei kerro siitä, että se on estänyt ponnahdusikkunan samaan tapaan kuin esim. Firefox tai Chrome. Safarin asetuksissa löytyy alla olevan kuvan mukainen asetus, josta ponnahdusikkunan eston voi ottaa kokonaan pois päältä. Safarin asetukset löytyvät vasemmasta yläkulmasta Safari-valikosta.

Opastusta aiheeseen liittyen: https://discussions.apple.com/thread/4271925?start=0&tstart=0 (englanniksi)