Paytrail

Pro Yes

Paytrail (entinen Suomen Verkkomaksut) on maksuoperaattori, jonka avulla saat kaikki kotimaiset verkkopankit ja luottokortit maksutavaksi kauppaasi yhdellä sopimuksella.

Paytrailin asentaminen kauppaan

Luo uusi maksutapa Asetukset > Maksu -sivulla valitsemalla maksutapavalikosta "Paytrail" ja "Tallenna".

Uusi maksutapa lisätään listaan. Avaa luotu maksutapa klikkaamalla sen nimeä ja lisää Asetukset välilehdellä "Kauppiastunnus" ja "Kauppiasvarmenne" jotka ovat Paytrailin toimittamissa dokumenteissä. Jos et ole tehnyt vielä sopimusta Paytrailin kanssa, voit tehdä sen "Tilaa palvelu" linkistä "Asetukset" välilehdellä.

Laita lopuksi maksutapa näkyviin Yleinen -välilehdellä. Halutessasi voit nimetä maksutavan esimerkiksi muotoon "Verkkopankit ja luottokortit" jolloin asiakkaasi ymmärtävät maksutavan valitasivulla mistä on kyse.

Maksutapojen logojen asettaminen näkyviin kauppaan

Voit asettaa Verkkomaksujen sopimuksessasi olevien maksutapojen logot kauppaan näkyville kohdasta Ulkoasu > Ulkoasun yksityiskohtainen muokkaus -sivulla. Paina "Lisää sivuelementti" linkkiä ja rastita "Hyväksyttyjen maksutapojen logot (Paytrail)" ja paina "Käytä" nappia. Tallenna lopuksi painamalla "Tallenna"-nappia.

Voit muuttaa maksubannerin asentoa (pysty/vaaka) Asetukset > Maksu > Paytrail > Lisäasetukset -sivulla. Rinnakkain näytettävien logojen määrän voi muuttaa "Sarakkeiden määrä" valinnalla.

Maksutavan ohitus

Tilausprosessissa oleva maksutavan valinta-sivu voidaan esittää eri tavoin. Valitse asettelu Asetukset > Maksu > Paytrail > Maksulomake -sivulla. Paytrailin lisäpalveluna maksutavan valinta voidaan upottaa suoraan verkkokaupan sivulle:

Maksutavan valinnan ohitus

Maksutavan valinnan ohitus

Lue myös:

Paytrailin käyttö

Kun tilaus on maksettu Paytrailin maksutavalla, niin sen lisäksi, että tilauksen "maksettu" tila menee päälle automaattisesti, niin tilauksessa maksun tarkempia tietoja näkyy maksutavan välilehdellä.

Kevennetty versio

Paytrailille siirtyy normaalisti tieto tilauksen kaikista tuotteista. Jos halutaan, että vain tilauksen loppusumma siirtyy Paytrailille, niin maksutavan asetuksissa välilehdellä "Lisäasetukset" asetetaan maksutavan versioksi "S1".