PayPal

Pro Yes

PayPal on suosittu kansainvälinen maksutapa. Lista missä maissa PayPal on käytössä löytyy täältä. Verkkokaupassa löytyy suora integraatio heidän maksupalveluunsa. Sillä voi halutessaan lisätä myös PayPal Express Checkout -napin ostoskoriin, jolla voi ohittaa normaalin ostoprosessin ja nopeuttaa asiakkaan maksamista tai sitten sitä voi käyttää perinteisemmin vaiheittaisessa ostoprosessissa.

Kauppiaan taustahallinnassa kohdassa Asetukset > Maksu voi lisätä Paypalin maksutavan uutena maksutapana valitsemalla maksutavan tyypiksi PayPalin. Kun maksutavan on lisännyt, niin sen pitäisi näkyä maksutapojen listassa. Sen asetukset saa avattua tästä listasta maksutapaa napsauttamalla.

PayPal

PayPalin maksutavan asetuksissa täytyy PayPalin rajapinnan sovellusliittymän tunnuksia. Nämä saa seuraamalla kohta kohdalta asetussivun yläosassa olevia ohjeita ja kopioimalla sieltä saadut tiedot sitten alla oleviin kenttiin. Näiden tietojen lisäksi on käyttötilan asetuksissa mahdollista valita halutaanko käyttää Express Checkouttia eli ostoprosessin ohitusta vai käytetäänkö PayPalia perinteisempänä maksutapana ostoprosessissa.

PayPal API tunnustiedot saa kohdan 2 linkin kautta. Sieltä saa kopioitua tunnukset suoraan kyseiseisiin kenttiin.

PayPalin asetuksissa nämä tunnukset löytyvät tarkemmin alla olevassa kuvassa merkityssä kohdassa. (Jos kysytään, että käytätkö palveluntarjoajaa integraatiossa vai teetkö itse, niin täytyy valita, että tekee itse, että pääsee kopioimaan alla olevat tunnukset.)

Jos maksutavan asetuksissa olevan linkin kautta ei API-avaimia löydy helpposti, niin niiden pitäisi löytyä PayPalin hallinnassa tällaisesta polusta: Profile > Profile & Settings > My selling Tools > API access > Update > Custom checkout experience > Manage API credentials.

Puhelinnumero pakolliseksi

Oletuksena puhelinnumero ei ole pakollinen tieto PayPalissa, mutta sen voi haltuessaan asettaa pakolliseksi seuraavasti.

1) Kirjaudu PayPaliin osoitteesta http://www.paypal.fi
2) Mene kohtaan Profile > Profile and settings
3) Valitse My selling tools vasemmasta reunasta.
4) Napsauta kohdassa "Website preferences" olevaa "update"-linkkiä
5) Tällä sivulla on alempana kohta "Contact Telephone Number", jossa voi määritellä puhelinnumeron pakolliseksi.