Vilkas Now -tuki - Tuotekuvien tuonti (import)

Kirjoittanut Admin | Jul 5, 2020 7:53:54 PM

Kaikki tiedon tuonti tapahtuu omalla vastuulla. Jos tuot viallisen tiedoston kauppaasi,  on mahdollista, että jotain tietoja menetetään.

Löydät lisää tietoa tuonnista, viennistä ja viedyn tiedon muokkaamisesta artikkelissa Tiedon tuonti ja vienti - yleistä.

Voit tuoda tuotekuvia kauppaasi. Tästä on seuraavia etuja:

• Kun haluat tuoda isoja määriä uusia tuotteita kauppaan, sivun ei tarvitse ladata kuvia erikseen jokaiselle tuotteelle.
  • Kun haluat lisätä tuotteita toisesta tämän saman järjestelmän kaupasta, saat kuvat tuotua helposti.

Kuinka tuon tuotekuvia kauppan?

Tällä sivulla opastamme seuraavat kohdat:

Kohta 1: Kerää kaikki tuotekuvat ja luo niistä ZIP-tiedosto.

Kohta 2: Muokkaa tuotteiden tuontitiedosto ja lisää kuvien nimet.

Kohta 3: Tuo ZIP-tiedosto ja tuotteiden tuontitiedosto.

Kohta 4: Tarkista onko kuvien tuonti onnistunut.

Kohta 1: Tuotekuvien kerääminen

ZIP-tiedoston avulla useat kuvat voidaan niputtaa yhdeksi tiedostoksi. Sen tekeminen tapahtuu erilailla Windowsissa ja Macissa.

Windowsissa

1. Kerää kaikki haluamasi kuvat yhteen kansioon tietokoneellasi.

2. Valitse kaikki kuvat.

3. Valitse yksi kuvista oikealla hiiren painikkeella, valitse Lähetä kohteeseen ja sitten Pakattu kansio (zip-tiedosto).

4. Jos haluat, voit antaa nimen ZIP-tiedostolle. Nimellä ei ole viennin suhteen mitään väliä.

ZIP-tiedosto on nyt luotu tietokoneellesi. Löydät sen samasta kansiosta.

Macissa

1. Macin Finderissa, valitse kuvat jotka haluat tuoda.

2. Klikkaa hiiren oikealla niitä ja valitse Pakkaa.

ZIP-tiedosto on luotu tietokoneellesi. Löydät sen samasta kansiosta.

Vaihe 2: Lisää tiedostonimet tuontitiedostolle

Seuraavaksi tarvitaan tuontitiedosto, jossa tuotteet ovat. Voit viedä sen nykyisestä kaupastasi tai toisesta kaupasta, joka on samassa kauppa-alustassa. Löydät lisätietoa tästä artikkelissa Tiedon vienti (export). Vientiä varten on valittava Lisää vaihtoehtoja -kohdassa puolipiste erottimeksi. Kun muokkaat tuontitiedostoa, katso ohjeet artikkelista Viedyn tiedon muokkaaminen.

1. Avaa CSV-tiedosto, jossa tuotteet ovat, ohjelmalla kuten Calc (OpenOffice).

2. Kirjoita Suurennetun näkymän kuva -sarakkeeseen kuvan tiedostonimi ZIP-tiedostosta, jota tulee käyttää kyseisen tuotteen pääkuvana - esimerkiksi tuotekuva1.jpg. Kirjoita sarakkeeseen Kuvat galleriaan/kuvaesitykseen liittyvät kuvat, kuvien tiedostonimet eroteltuina pilkuilla. Esimerkiksi tuotekuva1.jpg, tuotekuva2.jpg, tuotekuva3.jpg, tuotekuva4.jpg,.

3. Tallenna muutokset.

Vaihe 3: ZIP-tiedoston ja tuotteiden tuontitiedoston tuominen

1. Kauppasi ylläpitoalueen päävalikossa, valitse Asetukset ja Tuonti ja vienti.

2. Valitse Tuo.

3. Kohdan Tietojen tuonti alla, valitse Tuotteet.

4. Valitse CSV-tuontitiedoston oikealla puolella sijaitseva Valitse tiedosto -nappi.

5. Valitse Kuva-arkisto (.ZIP-tiedostomuoto) -tekstin oikealla puolella sijaitseva nappi Valitse tiedosto. Valitse ZIP-tiedosto tietokoneeltasi.

6. Kohdassa Lisää vaihtoehtoja voit valita asetukset, jotka valitsit kun veit tuotetiedoston.

7. Valitse Tuo.

Sivun ylös tulee viesti, joka ilmoittaa, mikäli tuonti oli onnistunut. Jos tuonti ei onnistunut, harkitse ohjeiden lukemista artikkelista Viedyn tiedon muokkaaminen.

Vaihe 4: Tuotekuvien tarkistaminen

Vieraile kaupassasi ja katso tuotesivuilla tuotteita, joihin juuri latasit kuvat. Tarkista, että asetettiinko kuvat oikein.